home
08-11-10

Rapid - Steaua 0-0 - VIDEO

Rapid Bucuresti. Spui acest nume si nu poti sa te gandesti decat la ipocrizie, minciuna, frustrare, galagie, manelism. Acestea sunt cuvintele care descriu cel mai bine clubul de sub podul Grant. Desi e un club de fotbal, arma cea mai puternica a acestui club de fotbal e scandalul. Asta pentru ca, inainte de fiecare meci impotriva Stelei, subpodarii minoritari si autoexclusi(ei sunt singuri impotriva tuturor desi nimeni nu e impotriva lor) arunca cu mizerie impotriva singurului club care a facut ceva pentru fotbalul Romanesc.

"Steaua e o echipa comunista!" - argumentul suprem al rapidistilor pentru a justifica lipsa de valoare. Da, Steaua a fost infiintata in Romania comunista. Da, aceasta echipa e a armatei, la fel ca CSKA din Moscova. Si? A facut Steaua vreodata ceva pentru comunismul romanesc? Veti spune nu dar eu va voi spune ca da. Banii castigati de Steaua dupa performantele europene au ajuns la partid, nu in vistieria clubului. Asadar, trebuie sa intrebam, pe cine au furat comunistii? Pe Steaua sau pe Rapid?

Pe Rapid in nici un caz. Pentru ca Rapidul a fost primul club comunist din tara. A luat nastere intr-o Romanie interbelica in care comunismul era interzis. Pe ei nu i-a facut nimeni. Ei s-au facut singuri, urmand idealurile comuniste si primind ordine de la Moscova. Nu degeaba, imediat dupa Razboi, Rapidul a fost SINGURUL club din tara care a facut propaganda comunista, ajungand sa fie laudat in presa timpului de catre insusi Gheorghiu-Dej!

Dar sa trecem peste frustrarile si minciunile unora si sa trecem la meciul din aceasta seara...

Tatarusanu - Martinovic, Gardos, Geraldo, Latovlevici - Szekely(Kapetanos, 43), Bicfalvi, Ricardo, Tanase(Brandan, 67) - Stancu, Surdu

Trec etapele si devine tot mai clar faptul ca Lacatus a decis inca de pe acum sa renunte la Kapetanos, golgeterul Stelei din ultimele 2 sezoane. Astfel, desi a aratat o crestere evidenta de forma in ultima etapa de campionat, grecul a inceput meciul pe banca, Surdu fiind titular, desi nu a aratat nimic cu Utrecht.

Ambele echipe au inceput cu frica, fiind foarte atente si concentrandu-se mai mult pe blocarea adversarului. De aceea, prima ocazie importanta a meciului a venit abia in minutul 20. Spadacio a executat o lovitura libera de la 20 de metri din pozitie centrala, mingea trecand pe langa vinclul portii lui Tatarusanu.

A continuat jocul slab, cele doua echipe trecand la folosirea paselor lungi. Ambii portari au ajuns, datorita paselor inapoi de care abuzau coechipierii lor, pe pozitii de inchizatori, parasind portile si intrand mult in teren pentru a strica atacurile adversarilor.

0 suturi la poarta si 0 ocazii de gol a avut Steaua in prima repriza!
Observand aceasta statistica ingrijoratoare, Lacatus a decis sa il trimita pe Kapetanos pe teren. Grecul a intrat in minutul 43, dar nu in locul inexistentului Surdu, ci in locul lui Szekely. O schimbare greu de inteles, care s-ar putea sa fi venit in urma unei accidentari. Pana la pauza, Rapid - Steaua, 0-0.

Rapidistii au inceput puternic repriza secunda, avand cateva minute de dominare, ocaziile aparand la poarta lui Tatarusanu, un portar care arata ca se afla intr-o continua crestere de forma. A aparat pe linia portii, a iesit bine si pe centrari si, impreuna cu Gardos si Geraldo(si ei foarte buni, mai ales romanul), a reusit sa formeze un zid impotriva atacurile giulestene.

Minutul 54 a insemnat o surpriza la care nu se astepta nimeni, a insemnat invierea Stelei. Tanase a intat in careul giulestean, a tras, mingea a lovit bara si a ricosat la Surdu care a trimis pe langa poarta. A fost momentul in care stelistii s-au descatusat si au inceput sa atace poarta lui Bornescu.

Acelasi Surdu a trimis in bara transversala centrarea lui Martinovic, in minutul 66, dintr-o faza pe care scria clar si cu litere mari "GOL PENTRU STEAUA", ratand, probabil, cea mai mare ocazie a meciului. Bornescu a fost cazut la faza aceasta, poarta fiind goala.

Martinovic, fundasul central reprofilat in fundas dreapta, a fost unul dintre cei mai buni stelisti de pe teren. S-a aparat bine, a centrat foarte bine si a aparut si la finalizare, in minutul 78, dupa un corner. Din pacate, atacul Stelei a fost steril in aceasta seara, fapt care ne face sa ne intrebam de ce Kapetanos a jucat pe postul de extrema dreapta. Pe final, Rapidul a mai avut o ocazie importanta, Tatarusanu respingand lovitura de cap a lui Sburlea.

Rapid - Steaua, 0-0. Asadar, meciul va fi decis joi, cand cele doua echipe se vor bate pentru a trece mai departe in Cupa Romaniei.

Adrian


Rapid-Steaua 0-0
Încărcat de Nila179. - Basketball, baseball, pro wrestling and more sports videos.


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Rapid - Steaua, 0-0 - OmBun

Rapid-Steaua, atmosfera - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un antrenor stelist a schimbat sufletul fotbalului

FilonPisti Kovacs a fost unul dintre uriasii care si-au pus amprenta in mod substantial pe caracterul jocului de fotbal – la nivel planetar –, adaugandu-i o noua valenta si dandu-i o noua perspectiva

Grupul ULT*RAS se retrage din activitate

Arhiva poza www.ultras.ro…Satui sa tot induram, satui sa tot luptam, satui de anormalitatea de la clubul nostru, satui sa ne dezamagim chiar si pe noi, scarbiti de fotbalul modern si de mercenari, scarbiti de mizeria in car