home
08-11-10

Rapid - STEAUA - LIVE VIDEO!

Cartierul Giuleşti va fi gazda meciului echipei născute din fumu' locomotivelor cu simbolul performanţei din fotbalul românesc. Maimuţărelile specifice ale tribunelor vor începe cu mult înainte de ora 20:30, momentul când comentatorii de la DigiSport îşi vor începe recitalul...

Istoria e clară, nu insistăm!

Interesant interviul cu Angelo Niculescu din presa de azi: omu' afirmă că decizia de a desfiinţa clubul Carmen a fost luată după o victorie cu 6-0, în Giuleşti, a echipei lui Mociorniţă contra Ciocanului, iar titlul articolului este: "Carmen, desfiinţată abuziv în 1947 pentru a le face loc roş-albaştrilor". Ia ghiciţi: cine a fost supradotatu'? Vă dăm un indiciu: e mai bronzat, aşa... Bonus la indiciu: a scris deseori de istoria veşnicilor furaţi şi a atotputernicilor asupritori. Biiine, bre! Matei Udrea e! E clar: citiţi prea multă presă, v-aţi umplut capu' de prea multe nume ale diferitelor specii de urangutani mononeuronali.

"Stimate" domnule Matei Udrea, vă rugăm să treceţi prin ceea ce ar trebui să fie filtrul gândirii "detaliul" că, în perioada interbelică, potrivit numeroaselor surse istorice, Atelierele Griviţa erau vuvuzelele şi pietrele Moscovei în vitrinele statului român, ori măcar "detaliul" că dalb-vişinii anti-comunişti au făcut o scabroasă campanie electorală secerelor şi ciocanelor. Nu vrem să vă amintim de ocupaţiile conducătorilor rapidişti pe vremea lui Dej că iar vă blocăm filtrul şi o să debitaţi numa' mizerii...

Şocant pentru indivizii care au senzaţia că Steaua (ori Dinamo) au fost ori sunt blestemele sportului românesc este materialul din Găo... pardon, Gazetă, în care se menţionează de un posibil "blat" între comuniştii din (actuala) Ghencea şi anticomuniştii care nu au reuşit mare lucru nici sub Dej; al cărui corp "cedase din motive obiective de sănătate" cu nici un an mai devreme . Aranjamentul a fost făcut, potrivit lui Rică Răducanu, pentru salvarea de la retrogradare a roş-albaştrilor la finalul sezonului '65-'66. Tot ce-i posibil. Cine crede că dragostea pentru culori, în acea vreme, era sinonimă cu o crasă lipsă de "pragmatism" a MAJORITĂŢII sportivilor, ori se înşeală, ori nu ştie istorie, ori, din păcate pentru ţara asta, e rapidist.

La o lună distanţă de la acel meci, însă, Steaua a mai făcut un blat ordinar, învingând Rapidu' cu 3-0 în semifinalele Cupei României. Aveam să facem un aranjament şi cu UTA, în finală, învingând cu 4-0. Să menţionăm şi faptul că Steaua a câştigat acea ediţie a Cupei României FĂRĂ SĂ PRIMEASCĂ VREUN GOL, dând, însă vreo paişpe blaturi: 3 - 0 Victoria Calan ("1/16"), 2 - 0 Soda Ocna Mures ("1/8"), 2 - 0 Dinamo Bucuresti ("1/4"), 3 - 0 Rapid Bucuresti ("1/2"), 4 - 0 UT Arad (finală).

Problema e alta, fraţilor: în sezonul '66-'67, echipa de blatişti a comis-o iar! Au câştigat ăştia Cupa României în acelaşi hal, FĂRĂ SĂ PRIMEASCĂ GOL: 1 - 0 Gloria Bistrita("1/16"), 1 - 0 Medicina Cluj ("1/8"), 3 - 0 Farul Constanta ("1/4"), 3 - 0 CFR Timisoara ("1/2"), 6 - 0 Foresta Falticeni (finală)!

Să mai zăbovim niţel asupra chestiilor de istorie din presă şi să remarcăm că ceva are culoarea de vişină putredă: GSp scrie că palmaresul Stelei în The Teritory of Ghiuleşti este: 52 19 17 16, iar Psp afirmă că lucrurile stau altfel: 52 15 20 17. Logic, nu putem tragem decât concluzia că la GSp lucrează stelişti, iar la Psp ziarişti adevăraţi, dedicaţi meseriei. Altă explicaţie nu există!

Clasamentu' arată că, fotbalistic, Rapidul ne este superioară în acest moment. Tocmai de aceea şi stadionul nostru este plin de oameni extrem de încântaţi de actuala conducere. Numai o cireadă de vite încălţate ar putea fi nemulţumită de nişte oameni care au adus Steaua în situaţia de a fi atât de temută pe plan intern, mai ales în derby-uri! TERORIŞTILOR!

Cra... pardon, brazilienii din Ghiuleşti-County vor zbura, se pare, în formaţie de 4-4-2:

33. Bornescu - 81. Candido, 4. M. Antonio, 23. M. Constantin, 19. Bozovici - 14. Roman, 15. Lazăr, 30. Spadacio, 7. Cesinha - 10. Herea, 99. Cassio. Antrenor Marius Şumudică. Rezerve: 89. Straton, 27. Glauber, 6. Ezequias, 11. Frunză, 20. Grigorie, 8. Grigore, 21. Sburlea. Absenţi: Rui Duarte (suspendat), Coman (accidentat).

Vă mai aminţiţi că ni se spunea "viteziştii", ori că Steaua este prima echipă din fotbalul românesc devenită legendară pentru apetitu' ofensiv? Eh, şi Marius Lăcătuş tot 4-2-3-1 va juca...

12. Tătăruşanu - da, dom'le! DA!
______
18. Martinovici - dacă ar fi mai atent în duelurile unu-la-unu, ceva mai rapid şi ceva mai organizat tactic, ar fi chiar bun!
6. Gardoş - băiatu' promite, ce să zici? Să vedem ce, pentru acest meci...
23. G. Alves - lent, dar ştie să se poziţioneze. Sperăm că unde trebuie în seara asta!
14. Latovlevici - slăbuţel după venirea lui Lăcătuş. Sperăm să nu fie ca-n bancu' ăla cu gandacu' ce n-a mai vrut să sară la indicaţiile cercetătorului, după ce i s-au smuls picioarele; iar ăla şi-a notat că insecta nu mai aude, după măcel...
_______
21. Ricardo - în multe meciuri ale Unirii Urziceni în cupele europene, ăsta a fost de bază! La noi, ne-a fost mai mult acid, până acu'. Nu putem decât spera să fie un catalizator! Deşi, la cât fum scoate, ai jura că e Non-Euro...
5. Brandan - omu' e frumusel, zâmbeşte sexy, este, fetelor? Încă o dovadă că marketingu' e singura chestie care merge la clubu' asta! Beutură şi muzică mai treb'e, să fie un club şi mai şucar că, în rest, avem di tătii!
_________
7. Szekely - încă mai are de tras, după accidentări, să revină la o formă acceptabilă. Să sperăm că Janos al nost' va fi jucat pe partea care trebuie, în acest mandat, şi că ne va face bucuroşi!
28. B. Stancu - Fruntea clasamentului golgheterilor te-aştaptă, nu te reţinem!
10. Tănase - unul dintre simbolurile de căpătâi ale echipei lu' 2gi. Să sperăm - fir-ar mă-sa a boalii de atâtea speranţe! - că... ORICE!
__________
9. Kapetanos - ne dorim, Pantelis, să-l ajungi din urmă pe Stancu în clasamentu' golgheterilor. Dar în ediţia asta de campionat, dacă se poate!

Antrenor: Marius Lăcătuş - şi... ce mai zici? Ce-o sa mai facem? Ce-ai mai făcut? Vedem noi...

Rezerve: 33. C. Lungu, 22. Galamaz, 8. Răduţ, 20. Angelov, 26. Bicfalvi, 91. C. Matei, 17. Bilaşco.

Din fericire pentru mulţi, Bănel Nicoliţă este suspendat pentru acest meci. Fanilor săi le dăm vestea bună că el va fi folosit, totuşi, în meciul de Cupă, tot cu echipa cu care cică ţinea în vremurile când, pe postul său, la Steaua centrau alde Iovan, Ungureanu, Ilie Dumitrescu, Marius Lăcătuş, "Joe" Panait, Doboş, Filipescu, Reghecampf, Rotariu...

Alţi absenţi din tabăra noastră: Bonfim, Apostol, Emeghara, Surdu (accidentaţi).

Meciul va fi arbitrat de Cristian Balaj, ajutat de Ionel Popa, Iulian Radu şi de Dragoş Istrate.

SĂ MÂNCAŢI JAR ÎNAINTE DE MECI, să nu mâncaţi... alte alea după! BAFTĂ, BĂIEŢI!





FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un antrenor stelist a schimbat sufletul fotbalului

FilonPisti Kovacs a fost unul dintre uriasii care si-au pus amprenta in mod substantial pe caracterul jocului de fotbal – la nivel planetar –, adaugandu-i o noua valenta si dandu-i o noua perspectiva

Grupul ULT*RAS se retrage din activitate

Arhiva poza www.ultras.ro…Satui sa tot induram, satui sa tot luptam, satui de anormalitatea de la clubul nostru, satui sa ne dezamagim chiar si pe noi, scarbiti de fotbalul modern si de mercenari, scarbiti de mizeria in car