home
05-11-10

Peste patru ani

Dupa patru ani de seceta, in sfarsit o victorie in grupele unei competitii europene. Doamne, au trecut 4 ani de suferinta, o perioada in care am fost improscati cu rahat, minciuni si promisiuni pentru alti 50, un interval in care s-au schimbat antrenori cat pentru un sfert de secol, zile cu suficiente momente de umilinta pentru tot ceea ce a insemnat candva Steaua Bucuresti. Peste tot si toate, publicul a fost redus la tacere, alungat si – cel mai rau – divizat, la fel cum generatia sevillana a fost impartita in doua fie de banii mizerabili fie de intrigile unui om care a distrus totul in jurul sau pentru a iesi unic castigator.

Dupa victoria de aseara, una pe deplin meritata, ma incearca trairi ambivalente. E un soi de bucurie amestecata cu dezgust. Stelist fiind de aproape 27 de ani, adica mai multi anisori decat au unii care nu l-au prins pe Lacatus jucand, dar care acum isi permit sa ameninte pentru ca, vezi Doamne le-ar fi jignit simbolul, ma bucur la orice succes al ros albastrilor. E un soi de bucurie mixata cu durere pentru ca, in sufletul meu imi doresc (SI) un dezastru sperand ca vom scapa de cancerul Becali si ca vom reveni pe culmi, iar suporterii stelisti nebecalizati se vor reintoarce pe stadion. E si teama ca gustul dulce al victoriei reprezinta de fapt o prelungire a unei agonii si automat planeaza pericolul de a se reveni la „forma care ne-a consacrat” in acesti ultimi patru ani.

Persista in mintea mea si imaginile indecentei manifestate dupa un succes care ar trebui gestionat in mod echilibrat. Dureros e faptul ca se continua cu izolarea sportului de catre posturi tv deoarece, primul om contactat dupa un meci al Stelei, nu este un jucator sau un tehnician, ci acelasi personaj care ne-a adus 4 ani de mediocritate. Becali deschide balul, pune punctul pe i si concluzioneaza. Cam la atat se reduce imaginea Stelei in viziunea televiziunilor de sport, o demonstratie de prost gust si indecenta dublata de iesirile slugarnice ale unui mare campion, Helmuth Duckadam.

Scarboasa este bucuria unora, senzatia de suficienta dupa doar o victorie impotriva unui adversar modest. Arata-i unui tampit luna cu degetul si el va privi doar catre deget. In acest sens, nu este greu sa obtii probe, e de ajuns sa vizionezi imaginile in direct si reluate cu un adevarat gropar al fotbalului inconjurat de o mare de oameni care-l aclama pentru o victorie, dupa 4 ani de seceta. Conteaza mai degraba acest succes imediat si automat se uita tot ce-a fost rau. Aceasta este viitorul pentru Steaua Bucuresti? Aceste unitati de masura si evaluare vor fi folosite si-n viitor? Daca raspunsul este DA – atunci sa ne revedem cu bine peste patru ani.

O scurta analiza a partidei de aseara:

Stancu este un jucator fabulos pentru Liga I. Aseara a dovedit ca este capabil sa marcheze chiar si cand joaca slab. In prima repriza a fost sters, izolat, nici nu i s-a auzit numele in cadrul comentariului realizat de catre Pro TV, iar in a doua a rezolvat partida in numai doua minute. Cam aceasta este definitia unui atacant MARE.

Nicolita a suprins in cea de-a doua repriza dupa ce in prima a reusit sa smulga, din nou, huiduieli din partea publicului prezent pe stadion (c-asa-i la superiori acasa). Interesant a fost faptul ca Banel a jucat cu mingi din prima, acesta reusind sa accelezere jocul si facandu-si de cap in duelurile directe cu Nesu.

Geraldo, Gardos si Tatarusanu reprezinta in clipa de fata fotbalisti de baza in angrenajul Stelei, existand semne de intrebare pentru Ricardo si Latovlevici. Primul este un fotbalist care stie sa paseze, se plaseaza bine pe teren dar este greoi, iar cel de-al doilea a fost ridiculizat aseara de catre Marteens. Din fericire pentru el, Latovlevici alearga mult pe teren, face foarte bine faza ofensiva dar are mari probleme pe faza defensiva.

Golul doi a venit oarecum impotriva cursului jocului daca e sa tinem cont de faptul ca dupa marcarea primului, oaspetii ne-au inghesuit serios in propria jumatate a terenului. Cu toate acestea, jocul asteapta si greseli si din fericire, balbaiala fundasilor olandezi, i-a dat posibilitatea lui Tanase sa paseze decisiv aproape instinctiv catre Stancu, iar Motanul nu a iertat. Capitanul Stelei a fost sters aseara, a alergat mult dar a avut putine realizari. Fara pasa de gol specificata mai inainte s-ar fi incadrat lejer in categoria jucatorilor cu o prestatie slaba.

Acum vine returul cu Liverpool. Indraznesc sa cred ca Steaua are sanse mari de calificare, dar trebuie sa fiu sincer si sa specific crezul ca avem tot sansa a treia pentru primavara europeana. Cu toate acestea, cu Becali sau fara el, o victorie impotriva marii echipe din Anglia nu ar suna rau. Sa vedem ce va urma...
!---->


"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un antrenor stelist a schimbat sufletul fotbalului

FilonPisti Kovacs a fost unul dintre uriasii care si-au pus amprenta in mod substantial pe caracterul jocului de fotbal – la nivel planetar –, adaugandu-i o noua valenta si dandu-i o noua perspectiva

Grupul ULT*RAS se retrage din activitate

Arhiva poza www.ultras.ro…Satui sa tot induram, satui sa tot luptam, satui de anormalitatea de la clubul nostru, satui sa ne dezamagim chiar si pe noi, scarbiti de fotbalul modern si de mercenari, scarbiti de mizeria in car