home
05-11-10

Steaua - Utrecht 3-1 (1-1)

Dupa mai multe meciuri slabe in campionat, Steaua si-a indreptat privirile asupra unei competitii europene, Europa League, pentru a se putea intoarce pe drumul pe care a plecat la inceputul acestui sezon. FC Utrecht a fost tinta aleasa pentru a ridica moralul stelistilor, mai ales ca vine meciul cu Rapid.

Tatarusanu - Martinovic, Gardos, Geraldo, Latovlevici - Nicolita, Ricardo, Apostol(Bicfalvi, 46), Tanase(Szekely, 83) - Surdu(Anghelov, 86), Stancu

Cu Bonfim accidentat chiar inainte de meci, Lacatus l-a trimis pe teren pe Martinovic inca din primul minut, incercand sa profite de forma buna aratata de fundas in meciul din cupa. Steaua nu a avut insa cel mai bun inceput de meci. Primele 30 de minute au insemnat o dominare a olandezilor, acestia avand cateva ocazii importante. Desi parea ca soarta meciului va fi in mainile lui Tatarusanu, minutul 29 a insemnat primul gol al meciului, din fericire, pentru Steaua.

Apostol a batut un corner, Gardos s-a inaltat, a trimis cu capul si Vorn a prins mingea...in poarta! 1-0 pentru Steaua, un 1-0 la care nu se astepta nimeni si care venea cum nu se putea mai bine.

Din pacate, bucuria Stelei a durat doar 3 minute. La faza imediat urmatoare, o noua faza fixa, Mertens a batut perfect o lovitura libera de la 20 de metri, in vinclu, fara sanse pentru Tatarusanu. 1-1 si asa s-a terminat prima repriza, egalitate in ciuda evolutiei bune a olandezilor.

Cele 15 minute de pauza s-au dovedit insa a fi foarte bune. Stelistii s-au trezit, au realizat ca au in fata un adversar bun dar nu de netrecut si au iesit pe teren cu o alta atitudine, mult mai concentrati si mai hotarati.

In minutul 52, profitand si de o eroare a defensivei olandeze, Tanase a pasat pentru Stancu care a inscris in poarta goala. 2-1 si Steaua trecea din nou in avantaj. La fel ca in prima repriza, la faza imediat urmatoare s-a inscris din nou. Dar, de data asta, a marcat tot Steaua. Romica Surdu a pasat pe culoar pentru Nicolita, acesta a intrat in careu, a sutat dar sutul defectuos s-a transformat intr-o pasa pentru "motanul" Stancu, care a sarit pe minge cu reflexe de felina si a dus scorul la 3-1 pentru ros-albastri.

Pana la final, Steaua a ales sa se retraga si sa foloseasca arma contraatacului. Olandezii au fortat insa nu au reusit sa treaca de o defensiva stelista norocoasa.

Steaua - Utrecht, 3-1 si ros-albastrii castiga primul meci din grupele unei competitii europene din ultimii 4 ani. Asa cum Steaua i-a "inviat" pe altii, oferindu-le pe tava niste puncte extrem de importante care le-au ridicat moralul, sa speram ca acest meci le va da stelistilor puterea de a razbuna acel meci rusinos facut cu Rapidul in sezonul trecut.



Adrian


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un antrenor stelist a schimbat sufletul fotbalului

FilonPisti Kovacs a fost unul dintre uriasii care si-au pus amprenta in mod substantial pe caracterul jocului de fotbal – la nivel planetar –, adaugandu-i o noua valenta si dandu-i o noua perspectiva

Grupul ULT*RAS se retrage din activitate

Arhiva poza www.ultras.ro…Satui sa tot induram, satui sa tot luptam, satui de anormalitatea de la clubul nostru, satui sa ne dezamagim chiar si pe noi, scarbiti de fotbalul modern si de mercenari, scarbiti de mizeria in car