home
05-11-10

Europa la TV - seara a II-a

In ciuda vremii splendide de azi, care mi-a trezit nostalgia de a merge, pur si simplu, la un meci de fotbal, am alungat "ispita" si am ramas consecvent in boicotul meu impotriva ciobanului. Sigur, n-am schimbat lumea stand in fata televizorului, dar asta nu inseamna ca lumea nu s-a schimbat, totusi, putin.

Pe scurt, ce e de spus despre acest Steaua-Utrecht:


Ce mi-a placut:

- Stancu. O afirm lejer, Stancu e cel ma bun atacant care a trecut prin Ghencea de la Adrian Ilie incoace. Provoc orice doritor sa ma contrazica.
- Tatarusanu. Ciprian e, in ciuda lui Stancu, eroul acestui sezon. Fara el, Steaua ar fi stat mult, mult mai prost (si noi stim bine ca asta e posibil!).
- jocul in viteza si pressingul. Steaua din seara asta a castigat in viteza, in viteza paselor si in agresivitate. Echipa a ramas in pressing inclusiv in ultimele 10 minute, ceea ce ne-a scutit de emotii suplimentare.
- cateva combinatii de pase si vreo 2 contraatacuri "de manual". E ceea ce vreau sa vad la Steaua de mult. Si vad rar, cu picatura.
- golul lui Mertens si in general cam tot ce-a facut acest olandez in seara asta. Un adevarat fotbalist.
- salutul lui Nesu de la inceputul meciului. Meritam cu totii acest gest.
- Nicolita (cu jumatate de gura...)


Ce nu mi-a placut:

- Tanase.
- "am avut si vom avea mereu..".
Da, stiu, luni si joi jucam in Ghiulesti, dar chiar si-asa... n-am reusit sa identific mai mult de 5-6 melodii cantate pe tot parcursul meciului la singura peluza care mai canta.
- schimbarea Apostol-Bicfalvi. In alte meciuri, Apostol a fost slab, dar azi chiar n-a fost cazul. In plus, realist vorbind, ce ar putea aduce Bicfalvi notabil in jocul Stelei?
- Martinovici. Un elefant intr-un magazin de portelanuri.
- comentariile celor de la ProTV. Ca de obicei, la ei totul e de un superlativ caznit.

Ce e de notat:

1. Steaua invinge intr-un meci european de grupe dupa...4 ani!
Mi se pare neverosimil cum a trecut atata timp fara victorie de la acel "du-te, Dica, du-te!", aproape ca-mi vine sa contrazic statistica. Insa, ce-i drept, Zaglebie, BATE, Galata, St. Patrick's si altii n-au fost in grupe. Au fost in schimb Serif, Twente, Fener...si altii ca ei. Intre sentimentele mele, ca suporter stelist, de la data acelui 4-1 de la Kiev si cele de azi e o prapastie de nedescris in cuvinte...

2. Grupul Ultras, fondat in 2002, s-a desfiintat azi. Mi-aduc aminte cum invatam ce inseamna "ultraseria" (suna ciudat pe-atunci) de pe siteul acestui grup, pe vremea cand nu toate grupurile aveau site (de fapt, erau ei si cainii de la Boys). Stateam in Nord, deasupra lor si participam, pasiv la vremea aceea, la felul in care acest grup ridica peluza, dupa lungi ani de inferioritate coregrafica si pirotehnica in fata marilor rivali. Nu visam, pe-atunci, nici sa fiu membru de brigada, nici fondator AISS, nici nimic. Tot ce-am putut sa fac, inspirat de acei baieti, a fost sa-mi cos singur un steag pe doua bete, pe care scria "Mandru ca sunt stelist". Perioada 2001-2004 reprezinta, pentru mine, varful peluzei Nord (in ciuda ACAB si a altor catorva coregrafii remarcabile si in ciuda unor idei ingenioase realizate mai apoi la Sud) si, una peste alta, varful starii de spirit pe care suporterii "de peluza" au atins-o in Ghencea. In primul rand pentru acei ani, grupul Ultras reprezinta o pagina ce nu poate fi stearsa din cartea suporterilor stelisti, ce azi ruleaza doar pagini albe.

Numai bine tuturor!

Ovidiu


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un antrenor stelist a schimbat sufletul fotbalului

FilonPisti Kovacs a fost unul dintre uriasii care si-au pus amprenta in mod substantial pe caracterul jocului de fotbal – la nivel planetar –, adaugandu-i o noua valenta si dandu-i o noua perspectiva

Grupul ULT*RAS se retrage din activitate

Arhiva poza www.ultras.ro…Satui sa tot induram, satui sa tot luptam, satui de anormalitatea de la clubul nostru, satui sa ne dezamagim chiar si pe noi, scarbiti de fotbalul modern si de mercenari, scarbiti de mizeria in car