home
19-10-10

Jos cu maimuta !

Societatea romaneasca ne-a modelat stramb, ne-a injectat o toleranta si o atitudine pasiva in fata anormalului. Goya spunea ca "somnul ratiunii naste monstri"....In Romania, somnul r(n)atiunii, a nascut bagabonteli si bagabonti! Moliciunea atitudinii societatii a dus la inversarea valorilor... si a permis microbilor sociali sa se instaleze in varful piramidei.

Astfel, la umbra indiferentei si a admiratiei majoritatii, prin mijloace murdare,ilegale si imorale, bagabontii au urcat pe scara sociala. Bineinteles ca acesta este doar unul dintre motive, dar ponderea indiferentei noastre, este colosala. Poate ca nu noi i-am creat, dar noi i-am tolerat, le-am alimentat ascensiunea prin atitudinea noastra de gura casca.

Exemplul ciobanului infect este reprezentativ pentru a descrie aceasta situatie. Un personaj, al carui loc intr-o societate normala era la marginea ierarhiei, s-a cocotat in varful ei, lovind cu pumnul, scuipand, injurand si terfelind orice valoare morala!

Daca acest gunoi uman ar fi incercat sa aplice acelasi comportament intr-o tara civilizata si educata din punct de vedere civic, ar fi fost luat de guler, i s-ar fi dat cateva palme si un sut in c.ur care l-ar fi trimis acolo unde ii este locul! Normal ca si in aceste societati care functioneaza normal, exista categorii usor de manevrat si incapabile sa raspunda. Dar la ei, balanta este evident inclinata inspre normalitate, de cei care se ridica si prin atitudinea lor inlatura bubele societatii. In schimb, noi suntem dominati de indiferenta si ne scaldam impasibili in mizerie.


Trebuie sa intelegem ca bagabonteala isi are locul ei la margine, si ca atunci cand incearca sa se ridice dintre gunoaie, trebuie trosnita-n moalele capului pentru a vedea unde-i este locul. Iar atunci cand bagabonteala este suita-n varful pomului, precum maimuta scarpinandu-se-n fund indiferenta si aroganta, cineva trebuie s-o ia de gat si s-o asvarle de pamant!

Mereu ne intrebam CINE S-O FACA? CUM S-O FACA? Si ne culcam pe o ureche cu gandul ca NOI NU PUTEM SCHIMBA NIMIC.....! Ne punem patura-n cap ca-i mai caldut sub ea, si ne prefacem ca-i bine si frumos! Putini mai stau in ploaie, iar unii dintre ei se mai retrag sub umbrela, ca deh....de ce sa-i ude cand poate sa le fie cald!

In curtea noastra, a stelistilor, majoritatea priveste curgandu-i balele la maimuta descreierata cocotata-n varful pomului! Fara nici o intentie de a o lua la pietre si la suturi, trimitand-o la groapa de gunoi! Dar in curtea asta, sunt ABSOLUT sigur ca exista acei oameni capabili, care au puterea de a forma o masa puternica, si cu rabdare si o ATITUDINE puternica, sa arunce maimuta isterica in latrina societatii!

Andrei Dobre

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/
 
56 ani de la 21-10-1954

Ziua de nastere a lui Marcel Raducanu

Atacant dreapta, cu o tehnica impecabila, s-a remarcat prin faptul ca dribla toti adversarii pana ajungea aproape de poarta, dupa care marca. A fugit din Romania comunista in 1981. Palmares: 2 titluri, o cupa. Cifrele sale: 229 partide - 94 de goluri.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

[Baschetcsasteaua] Interviu cu Bogdan Popescu

Incepand de astazi (luni 11.10.2010), site-ul echipei CSA STEAUA TURABO BUCURESTI va ofera inainte de fiecare meci un interviu cu unul dintre jucatorii echipei. Saptamana aceasta am stat de vorba cu B

Stefan Sames-un fiu de legenda al Stelei!

Partenri de intrecereStefan Sameş a fost un fundas central incredibil, de o valoare URIASA, al Clubului Steaua si al fotbalului romanesc.   Produs 100% al Centrului de Copii si Juniori al Clubului – La vremea aceea