home
18-10-10

Derby

S-au scris nenumarate articole pe tema asta pe acest site. Dar se pare ca nimeni din sau de la echipa nu le-a citit.

Derby-ul este meciul din sezonul regulat sau din cupa (cupe) care se joaca intre 2 echipe rivale inca de la infiintarea lor. Este meciul pentru care toata suflarea suporterilor celor 2 echipe asteapta luni intregi. Este meciul care poate incununa un sezon glorios, sau poate sterge din amaraciunea unui sezon mai putin reusit, dar doar printr-o victorie.

Personal la titlul din 2001 nu am fost atat de incantat tocmai din cauza acelui 0-1 cu echipa MI, autogol Radu Niculescu min 82. Nu a contat ca invinsesem 4-1 fara drept de apel in tur. Totusi vedeam sezonul reusit doar 95%. Lipseau acei 5% care sa imi provoace fericirea extrema. Iar acei 5% s-au marit de-a lungul anilor, ajungand astazi undeva la 90-95%.

In fine, sa revenim la titlu. Derby-ul este jocul in care echipele uita de tot ce s-a intamplat pana atunci si tot ce va fi dupa. Este un meci in care timpul sta in loc pe tot parcursul sau. Muschii se incordeaza, inima sare din piept, picioarele alearga singure, devotamentul, daruirea si "rautatea" ating apogeul. Toata lumea se gandeste numai la victorie. 1-0 sau 5-0, dar victorie sa fie! Gol in minutul 1 sau 90, dar victorie sa fie! <>

Parerea mea este ca cei care nu inteleg aceste lucruri nu au ce cauta la echipele mari si mai ales la cea mai mare dintre ele. Ar fi mult mai bine pentru ei sa ramana la echipa provinciala unde fac furori si toti suporterii ii iarta daca au o zi mai slaba.

Nu stiu ce s-ar fi intamplat daca jucatorii Stelei ar fi intrat pe teren cu adevarat montati ca pentru un Derby, dar am vazut ca de multi ani nu au mai intrat astfel intr-un meci de un asemenea impact.

In 2002 cu Marius Luca atacant am reusit un 2-2 nesperat in Ghencea dupa ce tot meciul am fost redusi in a alerga dupa mingea plimbata cu maiestrie pe teren de Fl. Petre & Co. Dar am tras cu dintii si am urcat muntii cu mainile goale pentru a nu iesi invinsi de pe teren.

Astazi...

blackyank


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

 
56 ani de la 21-10-1954

Ziua de nastere a lui Marcel Raducanu

Atacant dreapta, cu o tehnica impecabila, s-a remarcat prin faptul ca dribla toti adversarii pana ajungea aproape de poarta, dupa care marca. A fugit din Romania comunista in 1981. Palmares: 2 titluri, o cupa. Cifrele sale: 229 partide - 94 de goluri.
test - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

[Baschetcsasteaua] Interviu cu Bogdan Popescu

Incepand de astazi (luni 11.10.2010), site-ul echipei CSA STEAUA TURABO BUCURESTI va ofera inainte de fiecare meci un interviu cu unul dintre jucatorii echipei. Saptamana aceasta am stat de vorba cu B

Stefan Sames-un fiu de legenda al Stelei!

Partenri de intrecereStefan Sameş a fost un fundas central incredibil, de o valoare URIASA, al Clubului Steaua si al fotbalului romanesc.   Produs 100% al Centrului de Copii si Juniori al Clubului – La vremea aceea