home
17-10-10

Infrangerea, unica realitate

Infrangerea in fata lui Dinamo nu reprezinta o surpriza pentru mine. Adevarat este ca as fi pariat pe un rezultat de egalitate dar nimic mai mult. Nu e vorba de lipsa de atasament ci mai degraba realism si optimism moderat. Sunt prea invatat cu acest tam-tam dinaintea „marilor meciuri”, in plus stiam care sunt atuurile reale ale celor doua echipe.

M-au surprins mai degraba declaratiile pline de optimism ale stelistilor din ultimile zile. Ba mai mult, declaratiile temerare ale unor lideri (?) de galerie care ne vorbeau de un nou inceput, de o renastere a unui spirit razboinic. Intrebarea pe care o adresam in gand imi venea necontenit: „pe ce naiba va bazati?”. Sa fim seriosi, de cand s-a transformat un lot valoros intr-o mare echipa? De cand a devenit Marius Lacatus un mare antrenor? De cand tactica schimbata de patru antrenori a devenit una omogena si transformata in scheme de joc si automatisme? De cand zece insi au devenit reprezentativi pentru imaginea suporterului stelist si de cand o liga formata din o duzina de oameni este reprezentativa pentru toti suporterii Stelei care merg in deplasari sau se prezinta la meciurile de acasa ale echipei?

In aceasta seara Dinamo ne-a invins fara a avea vreo ocazie periculoasa, fara Andrei Cristea si fara Danciulescu de care unii se temeau atat de mult. Cu o aparare varza, cu un mijloc imobil in care Adrian Cristea a alergat doar cat sa nu fie injurat de public si cu doi atacanti iesiti din forma – Niculae si Alexe, cainii au castigat din nou. Spiritul razboinic stelist nu s-a vazut, mai ales ca le-am facut cadou doua goluri gazdelor si uite asa, din nou, stelistii au pierdut. Intrebarea fireasca pe care am putea-o adresa este simpla „daca nici acum, atunci cand?”.

Pentru acei suporteri care declara ca au devenit fani stelisti dupa anul 2000 vreau sa le comunic faptul ca Steaua pe care o stiam eu pana la instaurarea „climatului Becali”, nu ar fi ajuns niciodata in aceasta ipostaza rusinoasa de a fi invinsa in mod constant de catre rivala Dinamo. Poate ca nu ar strica ca macar in aceste momente sa-si reconsidere pozitia si sa inteleaga faptul ca, atunci cand il condamn pe oier fie si pentru simplul fapt ca unui jucator i-au tremurat picioarele sau - fapt de o gravitate extrema - un fost tusier ocupa o functie executiva in cadrul clubului, am in minte doar faptul ca vom juca cu Dinamo sau Rapid si vom iesi infranti ori ca nu vom castiga zeci de meciuri in Europa. Din pacate, realitatea este cruda si ne demonstreaza an de an ca aceasta echipa, dupa plecarea ultimului manager competent – Mihai Stoica, se afla intr-o cadere continua.

Pentru ca, sa fim seriosi si sinceri, aceasta slabiciune a Stelei urmeaza fidel traseul voievodal al lui George Becali si fix episodele absurde petrecute in sanul acestei echipe. Pe scurt, Steaua construita, finantata si oierita de George Becali este prea mica pentru un razboi cu echipa Dinamo Bucuresti, iar statistica intareste si demonstreaza aceasta concluzie indiferent de numarul imbecililor care ar intra incerca sa ne demonstreze contrariul. Doare sa recunoastem faptul ca, indiferent de pozitia din clasament a cainilor, indiferent de jocul slab al acestora si de apararea de carton, ros albastrii ies in mod constant infranti din bataliile purtate cu cei din Stefan cel Mare. Punct.

Lacatus este un antrenor ghinionist dar si insuficient de bine pregatit pentru a castiga un derby in deplasare. Nu este prima data cand ros albastrii pierd un joc sub carmuirea lui Marius in conditiile in care ar fi putut sa-l castige cu lejeritate. Din pacate fiara nu a inteles nimic din precedentele partide jucate in Stefan cel Mare si anume ca, daca gazdele te conduc, fie si cu un gol diferenta, din minutul 70 incep tragerile de timp pana la fluierul final. In plus, ros albastrii au probleme serioase atunci cand adversarul se inchide si nu mai lasa spatii de joc.

Cu toate acestea, ar fi o prostie sa punem tunurile doar pe antrenor. Uitucilor si fanilor Becali vreau sa le reamintesc faptul ca acest team este o adunatura formata din jucatori adusi din patru zari, adica o constructie haotica fara cap si fara coada, iar numarul antrenorilor care s-au tot schimbat pe banca tehnica a ajuns la respectabila cifra de 4. Daca pe antrenor il judeci pentru rezultate, atunci pentru climatul de incertitudine trebuie sa-l judeci pe cel care tot schimba antrenorii. Indraznesc sa cred ca Victor Piturca nu ar fi pierdut nici intr-o mie de ani in conjunctura existenta in aceasta seara. Mai mult decat atat, poate nu ar trebui sa uitam si faptul ca exista jucatori mentinuti sau indepartati din lotul ros albastrilor nu din cauza formei sportive ci din cauza faptului ca George Becali nu mai are bani ca sa plateasca anumite salarii.

Poate ca si dupa acest meci se va vorbi de valoarea si importanta lui Banel Nicolita. Daca ar fi dupa mine Banel ar fi fost vandut de mult. Un jucator de valoare nu ar fi sutat atat de prost intr-o situatie in care nu avea voie sa rateze. Poti sa dai zece goluri in meciuri simple si sa ratezi fix in momentul in care echipa are nevoie cel mai mult de un gol. Iata diferenta dintre un jucator util ca Nicolita si unul de valoare cum era pe timpuri Adrian Ilie.

La pauza creditorul Becali a plecat. Ca de obicei, este prea las ca sa stea drept si sa-si asume declaratiile infantile aruncate inaintea partidelor. Un gest de lasitate al unui om care nu stie sa piarda, la fel de condamnabil ca si manifestarile indecente manifestate dupa meciurile castigate de stelisti. Cica nu mai suporta rasetele si manifestarile dinamovistilor de la loja. Aici te inteleg draga Gigi pentru ca era o vreme in care bateam mereu pe Dinamo cu 3-1 sau 5-0, iar ei strigau in gura mare ca sunt mai buni, se agatau de orice pentru a ne provoca. Era un soi de nebunie, o inconstienta ce tinea de patologic si mai mult, au avut tupeul sa afirme ca au cei mai multi suporteri din tara. Acum, daca ne-ai intelege si tu Gigisor, poate ca ti-ai regandi pozitia si ai lasa pe altul s-o readuca pe Steaua acolo unde a fost. Nu de alta, dar cu tine la carma, tot ceea ce afirma acum dinamovistii va deveni realitate. Iar noi, de maine, va trebuie sa suportam din nou rasete, aluzii si rusinea de a fi din nou invinsi de caini in timp ce tu te pupi cu cel care pana nu demult isi agita outele intr-o loja a stadionului Steaua fara a fi deranjat nicio secunda de faptul ca stelistii i-ar rade in nas.
!---->


"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"




FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

FC Utrecht

STEAUA

Joi, 21 octombriehttps://fcsteaua.ro:/
ora 20:00
ProTV
TV LIVE
    • Program Liga 1 2010/2011
    • https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
    • Clasament/Rezultate 2010/2011
    https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
    Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

    https://fcsteaua.ro:/

    Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

    https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    foto 45
    ',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/18208/foto 45"> foto 45 https://fcsteaua.ro:/ foto 44 https://fcsteaua.ro:/ foto 43 https://fcsteaua.ro:/ foto 42 https://fcsteaua.ro:/ foto 41 https://fcsteaua.ro:/ foto 40 https://fcsteaua.ro:/ foto 39 https://fcsteaua.ro:/ foto 38 https://fcsteaua.ro:/ foto 37 https://fcsteaua.ro:/ foto 36 https://fcsteaua.ro:/ foto 35 https://fcsteaua.ro:/ foto 34 https://fcsteaua.ro:/ foto 33 https://fcsteaua.ro:/ foto 32 https://fcsteaua.ro:/ foto 31 https://fcsteaua.ro:/ foto 30 https://fcsteaua.ro:/ foto 29 https://fcsteaua.ro:/ foto 28 https://fcsteaua.ro:/ foto 27 https://fcsteaua.ro:/ foto 26 https://fcsteaua.ro:/ foto 25 https://fcsteaua.ro:/ foto 24 https://fcsteaua.ro:/ foto 23 https://fcsteaua.ro:/ foto 22 https://fcsteaua.ro:/ foto 21 https://fcsteaua.ro:/ foto 20 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 https://fcsteaua.ro:/ foto 18 https://fcsteaua.ro:/ foto 17 foto 16
    https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

    [Baschetcsasteaua] Interviu cu Bogdan Popescu

    Incepand de astazi (luni 11.10.2010), site-ul echipei CSA STEAUA TURABO BUCURESTI va ofera inainte de fiecare meci un interviu cu unul dintre jucatorii echipei. Saptamana aceasta am stat de vorba cu B

    Stefan Sames-un fiu de legenda al Stelei!

    Partenri de intrecereStefan Sameş a fost un fundas central incredibil, de o valoare URIASA, al Clubului Steaua si al fotbalului romanesc.   Produs 100% al Centrului de Copii si Juniori al Clubului – La vremea aceea