home
17-10-10

Dinamo - Steaua 2-1

Unicul derby al fotbalului romanesc nu a tinut niciodata cont de locul ocupat in clasament sau de forma actorilor principali. Dinamo - Steaua e intotdeauna genul de meci care te tine cu sufletul la gura, la care te enervezi, la care urli, la care nu se poate sa nu arunci cu ceva sau sa lovesti ceva, fie ca o faci din ura sau din bucurie.

Tatarusanu - Bonfim, Gardos, Geraldo, Latovlevici - Nicolita, Apostol, Ricardo, Tanase - Stancu, Bilasco

Cu toate ca N'Doye a scapat de eliminare in primele minute ale partidei, senegalezul facand mai multe faulturi pentru care a luat un singur galben, meciul a inceput bine pentru ros-albastri, Garat accidentandu-se si fiind inlocuit cu Scarlatache in minutul 14.

Dupa doar un minut, Bilasco a trimis cu capul pe langa poarta lui Dolha, prima ocazie periculoasa a Stelei. Nu a durat mult si a venit si a doua mare ocazie, Stancu ratand incredibil de la doar cativa metri. Desi nu a marcat, norocul Stelei parea sa continue, arbitrul Avram neacordand penalty la o faza grea, in care Latovlevici l-a facultat pe Torje dupa un duel unu la unu. Reluarile au aratat faptul ca dinamovistul a fortat penaltyul si ca decizia lui Avram a fost acoperita de regulament.

Acest incident, totusi, a fost o palma de care Steaua a avut nevoie pentru a se trezi la realitate. In minutul 23, Nicolita a primit de la Bonfim, a inaintat pe dreapta, a centrat perfect pentru Stancu iar Motanul nu a mai ratat. Steaua deschidea scorul in meciul din Groapa, reducand la tacere aproape intregul stadion.

Din pacate, au urmat greseli peste greseli pentru ros-albastri. In minutul 31, dupa un corner, mingea respinsa in careu de Bilasco l-a lovit pe Apostol in mana si, desi nu a existat nici cea mai mica urma de intentie, arbitrul Avram nu a mai ezitat sa arate punctul cu var. Adrian Cristea a executat si a restabilit egalitatea pe tabela.

Golul dinamovistilor nu a fost insa destul pentru a-i readuce pe stelisti cu picioarele pe pamant. Dupa doar 4 minute, Torje a scapat singur cu Tatarusanu, acesta l-a faultat si Avram a dat din nou penalty. De data asta a batut Marius Niculae si a transformat, transformandu-se la randu-i din etern ratangiu in marcator in derby. 2-1 pentru Dinamo.

Steaua s-a aruncat in atac si, in minutul 45, Stancu a trimis cu capul direct in bratele lui Dolha, dupa o centrare buna a lui Bonfim. Bilasco a ratat si el, imediat, dupa o faza superba facuta de Tanase, care a driblat cativa dinamovisti si a sutat spre poarta, Dolha respingand pana la Bilasco, care a trimis pe langa.

Ultima faza a reprizei a insemnat o noua greseala a lui Avram. Arbitrul nu a acordat penalty pentru Steaua, dupa ce Margaritescu l-a faultat clar pe Ricardo in propriul careu. Dupa primele 45 de minute, Dinamo conducea cu 2-1 in unicul derby.

A doua repriza a inceput cu Dinamo aparandu-se si Steaua atacand disperat. Inexplicabil, prima schimbare la Steaua a insemnat trimiterea lui Brandan in locul lui Latovlevici, adica un fundas in locul altui fundas. Steaua s-a miscat greu si de abia in minutul 70 a mai avut o ocazie, una importanta, intr-adevar. Tanase a recentrat in careul dinamovist, Bonfim a inaintat si, din pozitie de singur cu portarul, a trimis slab, Dolha reusind sa retina. Imediat a urmat o noua ocazie stelista. Brandan a trimis pana la Nicolita care a demonstrat din nou ca se pricepe doar la partea fizica a fotbalului, nu si la cea tehnica. Desi Dolha era la pamant si desi avea toata poarta in fata, Nicolia a trimis defectuos de la doar cativa metri.

Marinescu l-a inlocuit pe Apostol si, in minutul 80, pe teren a intrat si Kapetanos, in locul lui Nicolita. Finalul de meci i-a gasit pe dinamovisti masati in propriul careu si pe Stelisti atacand cu disperare. A fost insa inutil. Dupa 5 meciuri consecutive fara victorie, dinamo a reusit un succes fix in cel mai important meci, cel cu Steaua.

In era "becali", Steaua s-a facut de cele mai multe ori de rusine in Unicul Derby. Si e si normal. Desi Dinamo se scalda in mediocritate, fosta echipa a ministerului de interne inca mai exista.
Steaua nu mai exista de cativa ani.



Adrian


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Meciul Urmatorhttps://fcsteaua.ro:/ Clasament Lotul Stelei
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

FC Utrecht

STEAUA

Joi, 21 octombrie
ora 20:00
ProTV
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/