home
01-10-10

Victorie de un punct

Ne-a furat arbitrul. “Hotii-hotii”. Recunoasteti refrenul? Lasand gluma, trebuie sa admit faptul ca nu am avut parte nici macar de acel 5% acordat de cavalerii (?) fluierului echipelor gazda. Polonia este o tara atat de asemanatoare cu Romania. Polonezii sunt un soi de romani aflati in permanenta in curs de dezvoltare si cautare de sine. Influentabili, sunt mai degraba dispusi sa tina cu cei puternici. In cazul nostru arbitrul a ignorat corul de fluieraturi a romanilor si a tinut la o „dreptate” la care, cel mai probabil, nu ar fi tinut daca ar fi fost invers si romanii ar fi avut nevoie sa egaleze.

Arbitrul a masurat cu micrometrul in cazul nostru, folosind totodata o lupa si un cronometru special. Cu toate acestea – si ce daca a prelungit meciul? Am inteles, s-ar fi terminat partida cu victoria noastra, puteam avea doua puncte in plus, sa zicem ca nu e cea mai potrivita intrebare. Reformulez intrebarea – SI CE TE FACI ATUNCI ARBITRUL PRELUNGESTE MECIUL CAT VREA? A fost furata Chelsea in doua semifinale de Champions League, apoi Arsenal intr-o finala din aceeasi competitie. Tot de catre arbitri. In direct si-n mii de reluari. A fost furata marea Barcelona, a fost furata Italia la Mondiale, pana si Dinamo (incredibil) a inceput sa fie furata in Liga 1. Fotbalul nu e drept, niciodata nu a fost, iar acum interesele imense dicteaza muzica. O echipa trebuie sa fie pregatita si pentru asa ceva mai ales cand provine din Romania, joaca pe teren propriu si conduce cu 3-0 in minutul 44.

Ar fi fost o minune ca Steaua sa castige in aceasta seara. Minune a fost si scorul dupa primele 15 minute ale meciului. Minune a fost si jocul superb al ros albastrilor in prima repriza. Lipsa de stabilitate la nivelul bancii tehnice, rotatia permanenta a jucatorilor, schimbarile dese in primul unsprezece si in tactica, iata toate elementele care m-au determinat sa fiu surprins in clipa in care echipa noastra conducea cu 3-0 dupa numai un sfert de ora. Mai mult decat atat, ceea ce jucau ros albastri era de domeniul SF-ului, stelistii erau concentrati, erau in joc, dominau clar partida, ceea ce a sporit cu atat mai mult mirarea mea, avand in vedere mai ales adversarul nostru, unul calit in cele mai aprige batalii ale campionatului italian.

Despre ce am mai putea discuta? Despre faptul ca o echipa din Romania nu poate sa apere rezultatul in cupele europene cand joaca in inferioritate numerica? Despre faptul ca aceeasi echipa nu reuseste in meciuri europene sa tina de un rezultat care i-ar aduce o victorie cu Olimpique Lyonnais sau – de pilda – i-ar prilejui o finala europeana? Despre ghinionul avut la ocaziile imense de gol sau de norocul imens avut la primele doua goluri sau la ratarile italienilor din finalul meciului?

Am putea sa ne laudam ca oaspetii ne-au marcat trei goluri doar in superioritate numerica dar la fel de bine am putea analiza la rece si am recunoaste ca primele noastre doua goluri au venit din nimic si faptul ca jucatorii valorosi din atacul lui Napoli au fost introdusi pe teren abia in repriza a doua.

Un moment cheie in acest meci s-a consumat si-n repriza a doua, atunci cand Steaua a avut ocazia sa se distanteze in mod decisiv pe tabela de marcaj. Din pacate, mingile sutate pe rand si in aceeasi faza de Nicolita si Tanase au lovit barele portii adverse.

Greseala grecului Kapetanos este impardonabila. Nu era final de meci, nu a fost vorba de oprirea adversarului scapat spre gol, nu a fost vorba nici macar de o provocare. Mai rau a fost faptul ca grecul a fost eliminat exact ca si acum doi ani de zile, acesta lovind adversarul in terenul advers. Nu e prima data cand atacantul stelist isi lasa colegii la greu, ar fi fost de preferat ca jucatorii nostri sa nu fi beneficiat de al treilea gol marcat de grec dar sa ramana in efectiv complet pe teren.

O repriza excelenta la Liverpool impotriva rezervelor echipei gazda si una impotriva lui Napoli la Bucuresti. Cam atat se poate in acest moment. Steaua este o echipa prea mica pentru a termina meciurile in picioare in Europa. Aceasta grupare ros albastra face eforturi pentru a promova din Divizia C a Europei in Liga secunda a batranului continent, acolo unde ai sanse sa prinzi o finala de Cupa Uefa sau poti sa te califici an de an in Champions League.

In ciuda egalului imi permit sa afirm ca Lacatus a debutat cu dreptul la Steaua. Jucatorii sai au fost bine asezati in teren, au aratat atitudine, au jucat agresiv, au fost primii la minge si au aratat altceva fata de prestatiile jenante din campionat. Peste tot si toate, echipa a jucat ofensiv, in prima repriza jucatorii au iesit cu mingea la picior si au urcat in terenul advers pentru a face un pressing agresiv. Cu toate acestea sa nu fim naivi si nici sa nu ne mintim singuri. Aceasta echipa ar fi cu adevarat mare daca ar exista investitii, liniste si o atmosfera propice performantei. In seara aceasta ati vazut doar o bucatica din Steaua dupa ce, timp de doua luni ati vazut ceva asemanator la echipa lui Piturca. Si cam atat. Pericolul din loja este inca prezent, iar viitorul in Ghencea nu suna a promisiune ci mereu e o amenintare pentru Steaua, suporterii sai si mai ales, pentru cel care sta pe banca tehnica. Priviti la gsptv si cititi-l pe Udrea. Vor urma...



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"






FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
ISTORIA STELEI - toc

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Sportul

Duminica, 03 octombrie
ora 20:00https://fcsteaua.ro:/
DigiSport
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

[Baschet] Steaua - BC Kiev in EuroChallenge Cup

Miercuri de la ora 20.00 , Steaua debutează în acest sezon al cupelor europene , în turul preliminar al FIBA EuroChallenge Cup, a treia competiţie valorică a Europei. Sportivii stelişti vor în

[Alte sporturiBaschet] Steaua – BC Kiev 77-59 (21-14; 42-27; 60-37; 77-59)

Steaua a debutat astazi in noul sezon de cupe europene, jucand in preliminariile FIBA EuroChallenge Cup impotriva ucrainenilor de la BC Kiev. Militarii au castigat cu 77-59 si nici nu se putea altcumv