home
24-09-10

Aşteptîndu-l pe Michael Moore

Situaţia de la Steaua l-ar putea inspira pe regizor să efectueze un arest cetăţenesc

Ilie a început cu o echipă scurtă şi a încheiat cu o demisie grăbită. De fapt, e impropriu să vorbim despre o demisie, cînd Ilie Dumitrescu nici nu a semnat contractul. A fost o tovărăşie, un moft, un răsfăţ de copil mare, o capcană în care a intrat cu ochii închişi, că doar dragostea e oarbă. Cu mapa sub braţ şi-a luat repede viteză şi impactul nu a putut fi evitat. Oare cum ar fi comentat evenimentul ziaristul Ilie Dumitrescu din studiul Digisport?

În martie mărturisise că nu poate lucra cu Gigi Becali. Nu ştim cum se scrie în greacă Becali, fiindcă nici în campionatul elen Ilie nu a stat mult timp pe bancă. A rămas cît să bea un espresso sau, cel mult, să termine o cutie de espresso. Un deznodămînt previzibil. Pe ce aţi fi mizat la pariuri, pe o înfrîngere la Urziceni sau că pe Dumitrescu nu-l prinde paltonul lîngă bradul roş-albastru? Nu i-a fost uşor în Ghencea. Ilie venise să antreneze o echipă şi s-a trezit cu două formaţii în vestiar după transferul lotului Urziceni. În plus, patronul nu găsise tehnicianul cu ID-ul potrivit să-i citească gîndurile şi să-i trimită foaia de joc în lojă pentru corectură. În buletin scrie Dumitrescu, nu Slugescu.

În orice caz, cu toate greşelile şi fiţele sale, nu merita scandările din finalul partidei cu Astra. Ar fi înţeles mesajul şi dacă fanii ar fi fluturat batiste albe. Măcar publicul să amintească de Barcelona, fiindcă echipamentul nu e un indiciu concludent. Duckadam mai are treabă. N-a venit împreună cu Ilie, pot fi verificate camerele video de la palat, să nu-l luaţi la 11 metri. “Gigi nu va lăsa echipa niciodată. Nu o să-i puteţi lua echipa lui Gigi Becali decît dacă, Doamne fereşte, i se întîmplă ceva. E acţionar majoritar”. Aceasta e vestea tristă pentru suporterii Stelei, nu despărţirea de Ilie Dumitrescu. Antrenorii trec, virusul rezistă, cocoţat în jilţ. A învăţat istoria clubului terfelindu-i simbolurile. Vom auzi din nou refrenul cu mirajul Stelei, va urma încă o prezentare în sala tronului. Cine nu refuză Steaua se acuză. Nu avem un final fericit, dictatorul nu va fugi.

Peluzei îi lipseşte un Michael Moore, regizorul documentarului “Capitalism: A Love Story”, gata să înconjoare Ghencea cu bandă adezivă, aşa cum poliţiştii izolează locul crimei. În filmul despre tenebrele finanţelor americane, Moore realizase o imagine fabuloasă, “arestîndu-i” pe barosanii de la AIG, chiar la sediul de pe Wall Street, cu ajutorul unui cordon din scotch. Să-l vedem pe Gigi călare pe Rolls, urmărind uimit un tip ce-l anunţă ferm la portavoce:”Sînt aici pentru a efectua un arest cetăţenesc. Sînteţi acuzat de răpire. Vrem Steaua înapoi”. Stai liniştit, Gigi, e doar o aroganţă.

Alin Fornade(GSP)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

[Alte sporturi] “Cupa Steaua”-turneu amical

Joi 23.09.2010, debutează în ,, Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul” din Bucureşti, un puternic turneu amical de volei masculin. La această competiţie pe lângă echipa organizatoare CSA