home
23-09-10

Gaz Metan CFR Craiova - Steaua: 0-1 (0-0)

Steaua s-a calificat cu mari emotii in optimile Cupei Romaniei, dupa ce a invins la limita, scor 1-0, pe Gaz Metan CFR Craiova, o echipa cu care s-a luptat de la egal la egal pe arena "Ion Oblemenco". Singurul gol al meciului a fost marcat de capitanul Banel Nicolita, in minutul 63. Steaua a mai avut o bara in prima repriza prin Romeo Surdu. A fost prima victorie din, probabil, scurtul mandat al lui Iordanescu Jr.

Steaua a facut deplasarea pe "Ion Oblemenco", un teritoriu extrem de ostil, unde avea sa intalneasca pe Gaz Metan CFR Craiova, echipa aflata pe penultimul loc in seria a doua din esalonul secund. La o prima vedere, meciul trebuia sa fie la discretia Stelei, insa apararea perfecta a oltenilor si evolutia absolut magnifica a portarului Neagoe, a facut ca ros-albastrii sa transpire degeaba pana la pauza.

La primul meci ca antrenor pe banca Stelei, Edi Iordanescu a fost scos din sarite de ratarile pe banda rulanta ale stelistilor. Trupa din Ghencea a avut aproape faza de atac si ocazia de gol in prima parte a intalnirii. Surdu, Nicolita, Bilasco, Apostol sau Onofras au avut nenumarate ocazii de a deschide scorul, insa mingea s-a incapatanat sa intre in poarta.

Singurul moment al primei reprize cand Neagoe a fost batut, a fost cu patru minute inainte de pauza cand oltenii au fost salvati de bara la lovitura de cap a lui Romeo Surdu.

Partea secunda a meciului a fost la fel de viu disputata. Oltenii au avut parte si de intariri la pauza, dupa ce Jerry Gane l-a trimis in teren pe experimentatul Vigariu. Acesta a reusit sa revigoreze atacul oltenilor, iar in minutul 57 a produs si prima ocazie de gol a craiovenilor, fara a-l putea invinge pe Tatarusanu.

Vazand ca oltenii prind tot mai mult curaj, Edi Iordanescu a scos la iveala artileria grea, trimitandu-l in teren pe Bogdan Stancu in locul lui Brandan, pentru a pune si mai multa presiune pe poarta adversa. Iar oportunitatea a venit cateva secunde mai tarziu, intr-o faza in care Stancu nu a avut implicare. Surdu a centrat cu capul din stanga careului, Bilasco a ratat intalnirea cu mingea in fata portii, dar balonul a ajuns la Nicolita, a carui lovitura de cap n-a mai putut fi parata de portarul Neagoe.

Replica gazdelor a venit dupa cateva minute, Boroiban fiind foarte aproape de golul egalizator, insa sutul sau pe contraatac s-a lovit de plasa laterala a portii lui Tatarusanu. Apoi portarul Stelei a intervenit salvator in fata lui Vigariu, care a profitat de o imensa greseala a lui Latovlevici.

Pana la final, jocul a fost destul de echilibrat. Ambele echipe au aratat un joc frumos si spectaculos, cu multe faze de atac bine construite si destule ocazii de a inscrie. Scorul a ramas insa neschimbat pana la utlimul fluier al lui Adrian Comanescu.

Onlinesport: Irina Maxim

Dacă Ăla a fost entuziasmat de prestaţia echipei, Helmuth Duckadam a văzut mai degrabă punctele slabe din jocul echipei:

A fost un joc mai slab al nostru, avem o problema mentala pe care înca nu reusim sa o depasim. Când trebuie sa centram, noi sutam, si când trebuie sa sutam, noi centram. Baietii trebuie sa se deblocheze si sunt sigur ca Edi va reusi sa rezolve aceste probleme. Steaua are antrenor, îl cheama Edi Iordanecu. El a facut echipa si el a facut si schimbarile, a spus Duckadam.

La rândul său, Edi Iordănescu a afirmat că (nici el) nu va pleca din Ghencea umilit, pentru că (şi el) are personalitate:

Am făcut un joc bun, am cîştigat. Am pregătit jocul în aşa fel încît să cîştigăm şi să mergem mai departe în competiţie. Am vrut să îmi menajez anumiţi jucători pentru meciul de la Galaţi, de etapa viitoare. Nu e uşor pentru băieţi cu schimbările astea de antrenori. Discut cu tatăl meu, dar doar generalităţi, nu chestii concrete. Nu poate să mă sfătuiască dacă nu este între jucători, să îi simtă, să vadă care e în formă. Eu nu voi pleca din Ghencea cu capul în pămînt, am personalitate, a spus şi Iordănescu jr.

Tatăl antrenorului nostru, legendarul Anghel Iordănescu, a mai afirmat încă o dată că nu va avea ieşiri publice referitoare la jocul Stelei, cât timp fiul său va fi şeful băncii tehnice din Ghencea.

Îmi doresc ca Steaua să cîştige şi îmi doresc ca Steaua să reuşească. Cît timp este Edi antrenor, nu voi mai face nici un comentariu legat de echipa Steaua şi jocul Stelei. Nu vreau să fiu în postura în care să mă simt nevoit să îmi apăr copilul. Nu vreau să fac aceeaşi greşeală pe care am spus că a facut-o Mircea Lucescu. Meciul l-am văzut acasă, cu familia şi cu foarte multe emoţii. Soţia mea a petrecut tot meciul în faţa icoanei, a spus Anghel Iordănescu.

Alte declaraţii:

Ciprian Tătăruşanu: Nu s-a pus problema câştigătoarei. Nu cred că eu am scos Steaua, Nicoliţă ne-a scos pe toţi. Nu suntem nici afectaţi, nici blocaţi, jocul merge, am avut 20 de ocazii.

Bogdan Stancu: Scorul putea fi mult mai mare, am făcut un meci bun. Ne-a afectat plecarea lui Ilie, ne ataşasem foarte mult de el. Ni s-a luat şi nouă să se tot schimbe antrenorii.

Bănel Nicoliţă: E o victorie muncită, îmi pare bine că mergem mai departe. Am avut multe ocazii, dar mingea n-a vrut să intre. Avem un antrenor tânăr foarte bun.

Florin Gardoş: A fost greu pentru că adversarii au încercat să compeseze lipsa de valoare prin forţă, iar noi ne-am făcut meciul greu, prin ratările din prima repriza. Normal că suntem bulversaţi după aceste schimbări de antrenor, dar ne înţelegem bine cu noul antrenor. Relaţia de respect există între noi şi Edi Iordănescu.

Jerry Gane, antrenor Gaz Metan CFR Craiova: Am dat o replică bună Stelei, dar ne-au fost superiori în unele momente. Ne-a ajutat publicul şi cred că dacă reuşeam să înscriem puteam obţine mai mult. Steaua trece printr-un moment mai dificil pentru că acolo trebuie să ai rezultate. Nu m-a surprins echipa Stelei, îi cunoşteam pe toţi jucătorii de acolo.

Iată şi parcursul Stelei în ultimii 10 ani în Cupa României:



Celelalte rezultate din Şaisprezecimile de Finală ale Cupei României:

Voinţa Sibiu - Gaz Metan Mediaş 1-1, 3-1 după prelungiri
Universitatea Cluj - Victoria Brăneşti 1-0
ACU Arad - CFR Cluj 0-0, 0-1 după prelungiri
Universitatea Craiova - Minerul Lupeni 5-0
Rapid Bucureşti - Petrolul Ploieşti 5-0
Unirea Urziceni - Delta Tulcea 1-0
Sportul Studenţesc - CS Otopeni 3-1
FC Silvania Şimleu Silvaniei - FCM Târgu Mureş 0-1
Gloria Bistriţa - Astra II Giurgiu 3-0
Juventus Bucureşti - FC Timişoara 1-3
ALRO Slatina - FC Vaslui 0-0, 4-3 după lovituri de departajare
Pandurii Târgu Jiu - Viitorul Constanţa 3-2
Dinamo Bucureşti - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0
Chimia Brazi - FC Braşov 0-1
Astra Ploieşti - Oţelul Galaţi 2-1

Fazele următoare ale Cupei României se vor disputa după următorul program:

optimile de finală - 27 octombrie 2010,
sferturile de finală - 10 noiembrie 2010,
semifinalele - 23 martie 2011 (turul) şi 20 aprilie 2011 (returul),
finala - 25 mai 2011.

Tragerea la sorţi pentru faza următoare a competiţiei va fi anunţată ca de obicei, când vor avea chef Lupescu şi Kassai.

One day later edit: pentru prima dată în istorie, s-a anunţat cu multă vreme înainte tragerea la sorţi a Optimilor de Finală ale Cupei României: 29 septembrie, de la ora 15:30. Ce-o fi cu ei?!


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
CSA Steaua-FCJ Farul, 21:15 - OmBun

Meciul Urmator Clasament Lotul Steleihttps://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Felicitari Tricouri Cantecehttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

[Alte sporturi] “Cupa Steaua”-turneu amical

Joi 23.09.2010, debutează în ,, Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul” din Bucureşti, un puternic turneu amical de volei masculin. La această competiţie pe lângă echipa organizatoare CSA

https://fcsteaua.ro:/