home
22-09-10

Edi Iordanescu: "Voi ramane cat timp va fi nevoie de mine"

Edi Iordănescu regretă despărţirea de Ilie Dumitrescu şi spune că va rămîne în Ghencea cît va fi necesar pentru a ajuta clubul la care tatăl său a scris istorie.

- Edi, te-a luat prin surprindere decizia de a fi pus interimar la Steaua?

- Eu vreau să spun în primul rînd că am încercat să-l fac pe Ilie Dumitrescu să se răzgîndească deoarece regret enorm plecarea lui. Am crezut mult în proiectul început alături de el, dar a ales să plece după scandările suporterilor. A dovedit încă o dată că rămîne un gentleman. N-a fost să fie! El nu merita reacţia pe care publicul a avut-o luni seara şi a ales să plece cu capul sus.

- Ce n-a mers?

- E uşor din afară să judeci lucrurile la cald. E greu să vii la o echipă în plin campionat, după ce se făcuseră 14 transferuri, apoi să dai afară alţi 6 şi să aduci alţi 7 şi să ceri imediat rezultate. E greu de construit peste noapte, mai ales că se joacă din 3 în 3 zile, e şi presiune, iar omogenitate şi relaţii de joc nu există.

- Eşti pregătit la doar 32 de ani pentru o asemenea provocare?

- Nici n-am timp să mă gîndesc la aşa ceva. Joi avem meci în Cupă şi tot ce am în minte acum e să mergem la Craiova, să batem şi să ne calificăm, altceva nu ştiu acum.

- Gigi Becali a anunţat că îţi lasă pe mînă echipa două luni, cît timp...

- Atît timp cît e nevoie de mine, eu voi fi aici. Pentru Steaua voi avea tot timpul din lume pentru că Steaua este Steaua.

- Vei accepta sfaturi de la tatal tau?

- Nici nu am apucat sa vorbesc cu tatal meu. Cu siguranta insa ca as accepta sfaturi, doar ca sa stiti un lucru. Nu cred ca se va implica mult. Este genul care daca nu simte lucrurile din iarba, prefera sa stea deoparte. Dar fireste ca voi vorbi cu el.

- Ai apucat deja?

- Nu, totul s-a petrecut foarte rapid.

- Care este starea de spirit la echipa?

- Moralul este asa cum este, nu am mai castigat de 5 meciuri, plecarea lui Ilie apasa asupra jucatorilor... Nu ne va fi usor, insa trebuie sa batem in Cupa ca sa ne revenim.

- Sincer, te temi de povara care este acum pe tine?

- Sincer va spun ca si daca vreau, nu am timp sa ma tem sau sa ma bucur. Stiti... ieri pregateam echipa cu Ilie, azi suntem in situatia asta... Totul este foarte brusc.

- Transmite-le, te rog, un mesaj fanilor!

- Un singur mesaj: numai daca sunt aproape de echipa putem reusi ceva. Altfel, e foarte greu!

Au înregistrat contractul

Eduard Iordănescu e antrenorul Stelei oficial, după ce roş-albaştrii au înregistrat actele la Federaţie. Contractul lui Edi e vizat, e totul în regulă. El deţine licenţa A, care-i dă dreptul să antreneze în Liga 1 ca interimar, timp de o lună de zile de la rezilierea acordului cu Ilie Dumitrescu. În maximum o lună, Steaua trebuie să numească un "principal" cu licenţa Pro!, a explicat Mircea Rădulescu, directorul Şcolii de Antrenori.

Latovlevici: "Cine e antrenor?"

Jucătorii s-au antrenat aseară sub comanda lui Edi Iordănescu. Latovlevici a recunoscut cînd a ajuns în Ghencea: Eu nici nu ştiu cine este noul antrenor, dar noi, ca fotbalişti, trebuie să ne vedem de treabă indiferent cine ne pregăteşte. Conducerea ştie mai bine ce are de făcut. Eu, unul, sînt obişnuit cu presiunea, am avut parte de ea încă de cînd am debutat la Poli Timişoara.

Cică Olăroiu şi Dan Petrescu ar fi spus DA

- Domnule Becali, cine va veni în locul lui Ilie Dumitrescu?

- Două nume sînt, ele şi doar ele: Dan Petrescu şi Olăroiu. Acum depinde cine îşi va rezolva primul problema cu echipa de unde vine.

- Cel care va reuşi primul va deveni antrenorul Stelei?

- Exact. Cine mă sună primul dintre ei şi îmi zice: , acela va fi noul "principal" la Steaua.

- Cum aţi ajuns la concluzia că ei sînt cele mai bune soluţii?

- Nu mai vreau să fac experimente, nu mai pot să pierd timpul. Îmi trebuie cineva care a realizat ceva, care a demonstrat în România, care a făcut performanţă, care s-a impus şi în Europa. Olăroiu a cîştigat trofee la Steaua, a dus echipa în semifinala Cupei UEFA, Dan Petrescu a luat titlul, a făcut 8 puncte în Champions League.

- Cine are, în momentul de faţă, şanse mai mari?

- Nu ştiu ce să zic. Dan Petrescu mi-a zis că discutăm pe 6 noiembrie, însă pînă atunci poate deja Olăroiu e antrenor la noi. Dan Petrescu mi-a zis acum şi de ce m-a refuzat în 2005. Mi-a spus că nu se simţea pregătit. Mi-a mărturisit că nici acum nu se simte sută la sută pregătit să preia Steaua, pentru că el vrea să ştie tot în această meserie atunci cînd va ajunge în Ghencea ca antrenor.

- Bun, dar dintre cei doi, pe care vi-l doriţi mai mult?

- Din punct de vedere profesional, pe ambii în aceeaşi proporţie, pentru că sînt la fel de buni. Dacă adaug însă un alt criteriu, cel sufletesc, atunci pe Olăroiu. Mi-e prieten, mi-e ca un frate, am mai lucrat împreună, e un băiat deosebit, cu un caracter excepţional.

- Mulţumesc frumos...

- Staţi un pic că n-am vorbit nimic de Edi Iordănescu. El e acum antrenor şi chiar i-am spus lu' taică-su: Poate are noroc băiatul, obţine victorii pe bandă rulantă şi rămîne el principal. Le cer suporterilor să-l susţină, e stelist adevărat, şi să aibă încredere în el.

"Nu mai vorbiţi şi speculaţi că Dan Petrescu s-ar putea duce la CFR în iarnă, fiindcă el mi-a zis aşa: Gigi, pentru mine contează doar echipa naţională, Steaua şi Chelsea" - Gigi Becali.

"Oli mi-a zis că toată viaţa lui îmi va rămîne recunoscător pentru că l-am luat la Steaua deoarece aici şi-a făcut un nume ca antrenor şi a reuşit să prindă un contract pe multe milioane în Arabia Saudită" - Gigi Becali, patron Steaua.

Povestea lui Edi Iordănescu

Steaua nu-l mai are pe Ilie Dumitrescu antrenor, dar de ieri îl are ca "principal" pe Edi Iordănescu. Nimeni altul decît fiul cel mare al lui Anghel Iordănescu, una dintre cele mai importante figuri în istoria clubului din Ghencea.

La doar 32 de ani, Edi devine cel mai tînăr antrenor din istoria de peste 60 de ani a clubului, iar asemănarea cu tatăl său e izbitoare. Iordănescu senior devenea în 1984, la doar 36 de ani, secundul lui Ienei, iar după doi ani prelua echipa de la acesta.

Tot de anul 1984 se leagă şi începuturile lui Edi în relaţia cu Steaua. Deşi avea doar 6 ani neîmpliniţi, era luat de tatăl său la fiecare meci din Ghencea şi privea meciurile de lîngă banca de rezerve. Îl avea alături pe Alin Stoica, fiul lui Tudorel, iar în pauza meciurilor intrau pe gazon şi se jucau cu o minge pe care o primeau fie de la Tudorel, fie de la Boloni, totul spre deliciul spectatorilor. Îmi plăcea la stadion, la Steaua, mai mult ca la mama acasă, era o bucurie teribilă cînd tata mă lua cu el la meciuri, îşi aduce aminte Edi.

Sfert de finală în Europa, vîrful carierei de fotbalist

A stat la puştii Stelei pînă la 17 ani, după care a plecat la Sportul, în Divizia B, iar de aici a ajuns la Panionios. A jucat sfert de finală în Cupa Cupelor, împotriva lui Lazio. A revenit în ţară şi, după un periplu la mai multe echipe, a fost luat de Mircea Lucescu la Rapid. Aici, avea să trăiască o dramă. Într-un meci amical la Braşov, cu Tractorul, un adversar i-a pus crampoanele pe spate şi a ajuns la spital. Doctorii l-au asigurat că nu are nimic şi a urcat cu echipa în Poiană, în cantonament. Doctorul de atunci al Rapidului, Marian Dumitru, şi-a dat însă imediat seama că ceva nu e în regulă şi l-a adus de urgenţă la Spitalul Militar din Bucureşti.

Aveam hemoragie internă la rinichi, două luni am stat pe perfuzii, iar un an am fost out. Dacă rămîneam în noaptea aia în cantonament, îmi era fatal, spune Edi.

Şi-a reluat activitatea de jucător, iar după ce şi-a încheiat-o s-a dedicat muncii de antrenorat. A luat licenţa A, după care a plecat în străinătate pentru specializare. A fost la antrenamentele lui Arsenal, West Bromwich Albion, apoi în Spania şi în Grecia la două cursuri de specialitate. Şi-a făcut o relaţie la celebra şcoală de la Coverciano, unde urma să meargă în această toamnă pentru a face cursurile. A fost sunat însă de Ilie Dumitrescu pentru a veni la Steaua şi şi-a amînat plecarea în Italia.

În Ghencea, stătea de dimineaţa pînă noaptea la stadion şi chiar şi-a sacrificat viaţa de familie pentru Steaua.

N-am fost la botezul fiului meu, deoarece a avut loc cu o zi înaintea meciului tur cu Grasshopper Zurich şi nu puteam să plec din cantonament. Programasem evenimentul înainte să fiu numit secundul lui Ilie Dumitrescu. Aşa a fost să fie, nici tata n-a fost la botezul fratelui meu, Alexandru, fiindcă era în cantonament cu echipa naţională, a spus el ieri, în ziua în care a condus primul antrenament al Stelei ca "principal". La 26 de ani distanţă de momentul în care tatăl său devenea secund în Ghencea şi cînd el îl ţinea de mînă la primul pas făcut pe un stadion pe care numele Iordănescu stă scris cu majuscule.

"Edi are conspecte de antrenamente cum n-aveam nici eu pe vremuri. E foarte preocupat de meseria de antrenor" - Anghel Iordănescu

Edi Iordănescu (32 de ani) s-a făcut de ceva timp băiat de casă. Noul antrenor al Stelei s-a căsătorit recent şi are un băieţel de patru luni, Luca, împreună cu frumoasa lui soţie de 24 de ani, Arabella Kapitany, din Satu Mare. Aceasta a cochetat cu modelling-ul, iar acum este studentă la medicină. Ne-am cununat religios în secret, dar bineînţeles că familiile noastre au ştiut. Ne cunoşteam de patru-cinci ani, dar împreună sîntem de vreo trei ani, a precizat Edi.

Antrenor La ce vîrstă a preluat Steaua
Edi Iordănescu 32
Olăroiu 33
Anghel Iordănescu 36
Victor Piţurcă 36
D. Munteanu 40
I. Dumitrescu 41
Hagi 42
Lăcătuş 43

Topul antrenorilor care au părăsit repejor Ghencea:

Antrenor principal Perioadă

1. Massimo Pedrazzini 1 lună
2. Ilie Dumitrescu 1 lună şi o săptămînă
3. Dorinel Munteanu 1 lună şi două săptămîni
4. Victor Piţurcă (mandatul nr. 4) două luni
5-6. Gică Hagi, Cristiano Bergodi 3 luni

Sursă foto şi texte: Gazeta Sporturilor

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

 
8 ani de la 23-09-2002

Infiintare Vacarm

Pe 23 septembrie 2002 a luat nastere grupul Vacarm.30 sept 2002 prima aparitie a bannerului pe gard
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/

Gaz Metan CFR Craiova

STEAUA

Joi, 23 septembrie
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ ora 20:30
ProTV
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ :D:D https://fcsteaua.ro:/ e simplu https://fcsteaua.ro:/ gigi cine https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 foto 22
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

[Alte sporturi] “Cupa Steaua”-turneu amical

Joi 23.09.2010, debutează în ,, Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul” din Bucureşti, un puternic turneu amical de volei masculin. La această competiţie pe lângă echipa organizatoare CSA

https://fcsteaua.ro:/