home
22-09-10

Prea devreme, prea nedrept

Am fost neplacut surprins de reactia furibunda a suporterilor stelisti de la stadion, aproape unanimi in a-i cere demisia lui Ilie Dumitrescu. Zic aproape, pentru ca ma numar printre cei 4 care l-au aplaudat la intrarea in tunel (or mai fi fost si altii). In plus, ce-a mai ramas din peluza Sud a facut aseara nota distincta, in vreme ce tribuna I (si 0, se-ntelege), impreuna cu Nordul, au scandat furibund in ultimele 5 minute.

(Paranteza: mi s-a parut de un imens prost-gust ideea de a ii canta lui Dumitrescu "pleaca si lasa-ne" pe o melodie care s-a consacrat in campania impotriva celui care este sursa raului la Steaua)

Aceasta rabufnire dupa doar 4 meciuri slabe ale Stelei arata un lucru extrem de trist: publicul stelist se becalizeaza. Poate nu in cele mai rele trasaturi ale becalismului, dar in mod evident in ce priveste felul de a privi si a intelege acest sport nu chiar atat de usor cum e fotbalul.

E un semn de "departare de fotbal" (ca sa fiu indulgent) sa fii atat de radical si de pretentios dupa doar 3 meciuri ratate (din care doar unul pierdut...si acela pe nedrept, daca ma intrebati pe mine - ma refer la cel de la Urziceni) in acest sezon aflat totusi abia la inceput. Mai trist, e un semn de rasfat prost-inteles al suporterului stelist mediu, pe care cliseele din presa l-au indoctrinat ca "la Steaua se cere mereu performanta" si care crede ca orice in lipsa victoriilor pe banda rulanta e de neconceput.

Nu caut sa-l apar pe Ilie Dumitrescu. Cred ca a facut o mare greseala cautionandu-l pe Becali dupa demiterea lui Piturca si - da!, cred ca nu e un antrenor de valoarea si pretentiile Stelei (atatea cate mai sunt). Dar intre a crede asta si a reactiona aiurea-n tramvai, fara sa intelegi pe de o parte perioada care ii e necesara totusi unui antrenor pentru a putea arata ceva la o echipa si pe de alta conditiile concrete in care antreneaza orice antrenor al Stelei, e o cale extrem de lunga.

Publicul din Ghencea se becalizeaza si si-a pierdut acea subtilitate innascuta a microbistului patimas care intelege fotbalul si care stie ce e rezonabil si ce nu sa pretinzi si sa oferi ca suporter. Reactia de sef ofuscat care "pe banii lui si pe lotul cel mai bun din Romania vrea sa vada doar de la 3-0 in sus" nu ii face cinste niciunuia din cei care l-au huiduit aseara pe Ilie Dumitrescu. Macar si pentru faptul ca omul a jucat o viata la Steaua, ceea ce nu poate fi contestat de nimeni.

Confirmarea de azi, pentru prima oara in istorie pare-mi-se, a "fanilor mei de la tribuna 1 si 0" explica intrucatva cele de mai sus (la fel cum lipsa de lideri a peluzei Nord explica altele). Dar despre asta, intr-un articol mai tarziu.

Ovidiu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/

 
8 ani de la 23-09-2002

Infiintare Vacarm

Pe 23 septembrie 2002 a luat nastere grupul Vacarm.30 sept 2002 prima aparitie a bannerului pe gard
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Gaz Metan CFR Craiova

STEAUA

Joi, 23 septembrie
ora 20:30
ProTV
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

[Alte sporturi] “Cupa Steaua”-turneu amical

Joi 23.09.2010, debutează în ,, Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul” din Bucureşti, un puternic turneu amical de volei masculin. La această competiţie pe lângă echipa organizatoare CSA

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Prima pagina Despre noi Publicitate pe site Contact
FCSTEAUA.RO face parte din Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti - AISS