home
04-09-10

De ce nu are ursul coada

....iar romanul un fotbal de calitate si o Nationala puternica......

Am asteptat in zadar semnale de trezire. Un semn de realism, un ton al reconstructiei, CEVA, ORICE. Dupa infrangere nu trebuie facuta inmormantare spune o zicala din fotbal dar ce te faci dupa jocuri slabe repetate si dupa umilinte asa cum am avut cu Serbia? Am citit, vizionat, ascultat declaratii ale oamenilor din fotbal. Nimic constructiv, nimic aducator de speranta. Prinsi in lupte pentru putere in fotbalul romanesc impresarii si federatia se musca. Ioanitoaia isi apara prietenul Lucescu si da tonul mangaierilor pentru junior. Componentii Generatiei de Aur acuza voalat lipsa de idei din jocul tricolorilor, unii militand subtil pentru readucerea lui Mutu, altii gandind ca radicalismul le-ar reduce sansele sa ajunga intr-o buna zi selectioneri.

Peste neputinta noastra se asterne un nou strat de vopsea de corectura perceptiva. A cata e oare si la cate vom mai asista?

“Am fost ghinionisti”. Din nou? Mereu se arunca in fata acest motiv de parca blestemele columbienilor si ale argentinienilor ne-au atins pe vreo jumatate de secol. De vreo zece ani tot avem ghinion, exceptie facand Victor Piturca, un tehnician desfiintat de presa pentru ca a calificat Nationala la doua turnee finale atunci cand altii au esuat. Oamenii puternici sunt usor de atacat pentru ca rezista, sunt buni incasatori.

Mai mult, "am dominat jocul in totalitate". Da, de zece ani o facem cu orice adversar si cu acelasi deznodamant la finelalul preliminariilor. Ei merg mai departe, noi privim la televizor turneele finale si ne facem sperante ca acesti tricolori sa devina intr-o buna zi macar mercenari si sa-si respecte angajamentele. Nu mai vrem patriotism, nu mai dorim respect, nu mai dorim hahaieli pe ritmul predestinat al unui imn nefericit (cand dracu vom putea spune ca romanul s-a desteptat?), dorim un dram de realism si verticalitate. Nefericit e faptul ca suntem condamnati sa punctam artistic cu calcaiul si sa murim intr-o asa maniera incat sa putem crea impresia in orice campanie de calificari ca doar nesansa ne-a impiedicat sa ne atingem visul, iar jucatorii vorbesc lucruri trasnite.

Am dominat si Albania! Voi chiar ati inebunit?!!! Nu mai aveti pic de rusine? Intr-un meci cu Albania dominarea e un factor implicit cand te numesti Romania si joci acasa, problema e reprezentata de scor, numarul catonaselor si accidentari. Cum dracu sa te lauzi cu asa ceva? Unde mai pui ca albanezii au stat calare peste noi in ultimile zece minute ale jocului de parca noi eram in deplasare si am fi deschis scorul impotriva unor gazde care aveau nevoie sa evite infrangerea.

„Radoi a gresit.” Mai nou Radoi isi asuma greseala. Serios Mirele? Si ce ai sa faci? Ai gresit si in barajul cu danezii si nu te-ai schimbat pentru ca ai stricat-o apoi si cu Rosenborg in barajul de calificare pentru grupele Champions League sau cu Rapid si Dinamo in Ghencea cand le-ai facut cadou goluri ce ne-au ingenuncheat. Nu ai fost in stare sa-ti scoti echipa din transa cand englezii de la Boro calcau totul in picioare in finalul barajului semifinalei UEFA pentru ca tu insuti erai anesteziat si incapabil sa stai drept. Ce va fi diferit de aceasta data? Stiu, te inteleg, nu e vina ta ci a selectionerului. Daca stau sa ma gandesc bine inca suntem norocosi ca ai jucat tu. Se putea sa fie mai rau si sa joace brigada rapidista sau jucatori retrasi din activitate.

Peste tot si toate socheaza nesimtirea, lipsa de realism. Cica se duce o campanie anti Razvanel cu cercel. Asta dupa ce old man Ioanitoaia ii aduce taticul in direct ca sa ne abureasca la fel cum o facea in urma cu zece ani cand ne pomenea de „spectacolul sportiv” facut de Rapid la victorii cu 1-0 si de gafele arbitrilor cand rezultatele ii ieseau pe dos. Piturca sau Iordanescu ar fi fost facuti zob, tandari. Uneori am senzatia ca taticul Lucescu a luat-o razna de tot. Inteleg faptul ca nu poate decat sa-si apere progenitura dar sa incerci sa ne aburesti dupa un joc absolut execrabil facut de tricolori e nesimtire curata. Unde mai pui ca statisticile nu mint: echipa nationala de fotbal a Romaniei practica cel mai urat fotbal din ultimii cincizeci de ani, iar Razvan Lucescu, in ciuda unei prese favorabile si a unei linisti de care niciun alt selectioner de dupa Revolutie nu a beneficiat, nu a reusit pana in clipa de fata sa formeze un lot de jucatori care sa poata juca un fotbal inchegat. Introducerea in prima reprezentativa pe post de titular a unui jucator care era ca si retras din fotbal in urma cu o saptamana e o dovada solida in acest sens.



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Unirea Urziceni

STEAUA

Sambata, 11 septembrie
ora 20:30
Antena 1
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

VideoNews Videohttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ Imagini
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

No one likes them, we care!

.No comment https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/