home
29-08-10

Steaua-Poli AEK Timisoara 1-1

Steaua a terminat la egalitate partida de pe teren propriu cu FC Timisoara, scor 1-1, dupa ce a dominat autoritar mai mult de jumatate din meci. Alexandru Pacurar a deschis scorul putin dupa pauza, insa Steaua a terminat benzina pe final si a fost egalata in minutul 80 dupa reusita lui Cosmin Contra. In urma acestei remize, Steaua se instaleaza in fruntea clasamentului.

Singurele echipe care nu au cunoscut inca gustul amar al esecului in aceasta editie de campionat, Steaua si Timisoara, s-au intalnit in Ghencea intr-un meci in care spectacolul fotbalistic era asteptat de peste 15.000 de suporteri.

Ilie Dumitrescu si-a mobilizat excelent jucatorii, dupa meciul dezastruos din Europa League cu Grasshoppers, stelistii jucand cu multa dezinvoltura si determinare. De cealalta parte, insa, eliminarea din cupele eruopene a cantarit mult pentru Timisoara, care n-a aratat mare lucru in ofensiva, banatenii fiind concentrati mai mult in aparare, pentru a bloca atacurile continue ale ros-albastrilor.

Steaua a presat in permanenta poarta lui Pantilimon, avand prima faza mai periculoasa in minutul 9, cand Tanase a pasat excelent in fata pentru Stancu, iar sutul acestuia a trecut peste poarta. La cateva minute dupa aceasta faza, Cristi Tanase a iesit din teren accidentat, fiind inlocuit cu tanarul Cosmin Matei, un alt jucator in care Ilie Dumitrescu si-a pus mari sperante, alaturi de Florin Gardos, aflat la prima titularizare.

Tot Stancu a bifat inca o mare ocazie a ros-albastrilor in minutul 28, cand cu un sut splendid de la 25 de metri lateral stanga, a trimis putin pe langa bara din dreapta. Fostul timisorean Iasmin Latovlevici si-a trecut si el in cont cateva ratari impotriva fostei sale echipe, pentru ca seria ocaziilor Stelei din prima repriza sa fie inchisa de un alt jucator tanar, Eric Bicfalvi, ale carui suturi din minutele 39 si 44 au trecut la cativa centimetri de buturile timisorene.

La fel de incisiva a fost Steaua si in partea secunda a intalnirii. Iar in minutul 52 inevitabilul s-a produs. Mai intai Stancu a trimis in bara din lovitura libera de la 17 metri, dupa ce Surdu fusese faultat de Alexa, din bara mingea a ajuns la Alexandru Pacurar, intrat la pauza in locul lui Bicfalvi, iar acesta a marcat primul sau gol in tricoul Stelei cu o executie absolut splendida de la distanta.

Dupa cateva minute, Steaua a mai pierdut un titular, Ilie Dumitrescu fiind nevoit sa faca toate schimbarile inainte de minutul 60. Mihai Radut a fost scos pe targa de pe gazon, in urma unei accidentari, si a fost inlocuit de Octavian Abrudan. Prima ocazie a Timisoarei a venit abia in minutul 64. Geraldo Alves si Gardos s-au invitat reciproc sa respinga mingea, Axente a profitat si a tras din prima, la mica distanta de poarta.

Meciul s-a mai echilibrat, timisorenii lasand deoparte prudenta pentru a iesi mai mult in ofensiva si a cauta golul egalizator. Jocul pe contre a creat un spectacol frumos, spectatorii fiind ridicati in picioare la fiecare actiune rapida de atac a Stelei, dar si la fazele periculoase ale oaspetilor.

Ros-albastrii au cedat din ce in ce mai mult teren, oboseala acumulata in meciul de foc cu Grasshoppers spunandu-si cuvantul. Iar dupa cateva faze periculoase ale timisorenilor, Cosmin Contra a restabilit egalitatea pe tabela, dupa ce a executat magnific o lovitura libera din marginea careului, acordata de Cristi Balaj dupa hentul lui Geraldo Alves.

Timisoara putea inscrie golul victoriei in minutul 86, in urma unei actiuni in care apararea Stelei parea hipnotizata. Banatenii au patruns cu usurinta printre fundasii din Ghencea, mingea a fost trimisa de Zica la Magera in marginea careului, insa sutul acestuia a trecut peste poarta.

Steaua Bucuresti: 12. Tatarusanu - 3. Emeghara, 6. Gardos, 23. Geraldo, 14. Latovlevici - 20. Angelov, 26. Bicfalvi (11. Pacurar '46) - 8. Radut (4. Abrudan '57), 28. B. Stancu, 10. Cr. Tanase (91. C. Matei '12) - 24. Surdu. Antrenor: Ilie Dumitrescu.

FC Timisoara: 29. Pantilimon - 13. Scutaru, 4. Luchin, 25. Burca, 14. Mera, 8. Sepsi (27. Magera '57) - 7. Curtean (22. Contra '64), 55. Bourceanu, 5. Alexa, 21. Goga (27. Zicu '54) - 9. Axente. Antrenor: Vladimir Petrovici.

Cartonase galbene: Geraldo '79 / Burca '25.

Arbitri: Cristian Balaj (central) - Miclos Nagy, Sebastian Gheorghe (asistenti) - Andrei Chivulete (rezerva).

Observatori: Mircea Cezar Ionescu, Constantin Stefan.

Supervizor: Valentin Alexandru.

La meci au asistat circa 16.000 de spectatori, printre care aproximativ 50 de suporteri ai formatiei oaspete.

Onlinesport: Irina Maxim



Din motive lesne de inteles, comentariile la acest articol au fost oprite
//Azzido

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Steaua-Dinamo, rugby, abuzuri, agresiuni - OmBun

Steaua-Dinamo, 37-7 - OmBun

Steaua-Dinamo, rugby, atmosfera - OmBun

Doneaza acum!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3