home
29-08-10

Aliens colonial cu efect catastrofal

Colaborarea dintre antrenor si creditor ofera o noua dovada de eficacitate prin transferarea la Steaua a nu mai putin de sase (6!) jucatori noi, care vin sa se suprapuna (nu sa completeze!) un lot deja format.

Fortata de necesitatea creditorului Stelei de a recupera cat mai repede din banii imprumutati lui Bucsaru, aducerea celor sase noi jucatori ofera niste perspective interesante.

O data, Becali isi reia vechea practica, a unei strategii dupa ureche, fara nimic in comun cu un minim profesionalism. Aceleasi practici de a aduce jucatori la kilogram, conform impresiilor lui de copil mic despre valoare, compatibilitate si oportunitate, care au ingropat Steaua in urechism, amatorism si rusine.

Alta concluzie care se desprinde este, daca mai era nevoie, reconfirmarea faptului ca Steaua nu are un presedinte.

Neavand nici manager sportiv, iar Dumitrescu declinandu-si orice alta competenta decat aceea de a antrena echipa, este clar ca de intreaga strategie a clubului Steaua se ocupa exclusiv cel care a ingropat-o in contraperformantele ultimilor ani, marcati de clasari rusinoase in campionat si prestatii sub mediocre in Europa: Gigi Becali!

Asadar, groparul clubului este creierul care construieste strategia care ar trebui sa insemne revenirea! Cel care a aratat de “n” ori ca nu are nicio tangenta cu fenomenul, construieste strategia sportiva!
Cel care, in momente de sinceritate, recunostea ca nu se pricepe deloc la fotbal, promitand ca nu o sa mai faca el niciodata transferuri pentru ca “sunt prost”, vine acum si propune, intr-o aparenta generozitate si sacrificiu pentru Steaua, aceasta colonie de oameni.

Ajutat de geambasii de oameni, care ii sunt veri, Becali aduce intr-un lot format pe anumite criterii, intr-o colectivitate omogena, care a asudat impreuna timp de 3 luni, cu oarecari rezultate, un corp strain, reprezentat de 6 jucatori noi, care ar trebui sa imbunatateasca.

Istoria ne invata ca, fara exceptie, aceste mutari au fost intotdeauna falimentare. Faptul ca toti cei 6 vin de la acelasi club va adanci niste tensiuni, ce se vor crea din start. Faptul ca cei 6 vin dupa terminarea pregatirii, va fi inca o cauza de tensiuni. Faptul ca sunt considerati ca “salvatori” sau “cei care ne vor ajuta sa luam titlul”, va crea o falie.

Faptul ca antrenor la Steaua este cineva care a demonstrat ca nu poate fi un lider cu inteligenta necesara pentru a aclimatiza corect noii veniti (o sarcina foarte grea pentru oricine), va adanci falia.

Ilie Dumitrescu nu va avea abilitatea necesara de a integra corpul strain in organismul Stelei.

Mai mult, faptul ca acest organism este considerat opera lui Piturca il va face pe Ilie sa-i forteze pe cei 6, pe care-i va favoriza, pentru ca astfel va incerca sa schimbe paternitatea proiectului Steaua.

Asta va pune capac si va imparti vestiarul in doua, grabind niste conflicte care oricum ar fi venit, din cauza incapacitatii lui Ilie de a fi mediator, acesta fiind egocentric si traind numai din socuri.

Peste toate, Becali va acutiza o situatia care va incarca Steaua, bagand-o in pamant, prin incarcarea mentala ce i se construieste.

Becali va incepe sa vorbeasca si sa-si dea cu parerea despre noii veniti, ca doar el i-a adus, si frustrarile lui il vor impinge la tot felul de decaratii partizane, care-i vor afecta direct pe ceilalti, concurentii pe post ai respectivilor. “Aaa, pai cutare si cutare sunt de nationala, iar X nu trebuie sa lipseasaca!” “Pai auzi, pai auzi, de ce am dat atatia bani pe ei, ca sa nu joace?”

Peste asta, si Becali vede acesti 6 jucatori ca o revansa in fata lui Piturca: “Sa vedeti, ca n-a facut Piti echipa. Tot Becali a facut-o!” Vor fi, astfel, tensiuni groaznice.

Mai mult, din acest moment, presa va pune presiune pe Steaua, considerand-o favorita la titlu, ignorandu-se, de fapt, ce inseamna aceste transferuri: inceputul sfarsitului pentru acest sezon.

Trei jucatori de 29 de ani, Galamaz, Bilasco si Apostol, unul de 31, Onofras, unul cu 8 kilograme peste greutate, care a intarziat mereu din vacanta, si unul de 26, cu 30 de meciuri in prima liga, Marinescu.

Toti acestia au fost jucatori de oarecare valoare la Urziceni! Toti, fara exceptie, sunt evaluati gresit, pentru ca evaluarea valorii lor se face prin randamentul maxim pe care l-au dat in conditii de mediu ideale, care nu se vor mai putea repeta. Fara stres artificial, fara obiectiv, fara presiune, fara deviantele patronului, fara pretentiile publicului, fara asteptarile presei, cu sprijinul unui conducator de fotbal, MM si fiind selectati de catre antrenor, pentru un anumit proiect!

Toate aceste conditii nu vor mai exista in Ghencea, iar randamentul lor, logic, va fi mai mic decat cel de la Urziceni, pentru ca nu poate fi altfel.

Perspectiva acestor jucatori, in primul rand din cauza varstei, pentru Steaua, este zero! Clubul este incarcat cu o sarcina pe care o va duce cel putin 3 ani de acum inainte. Acesti jucatori sunt dovada clara a ceea ce va urma la Steaua, sub strategia lui Becali.

Prin faptul ca Becali este strategul acestei operatiuni, puteti sa va dati seama ce va urma. Ce implicari, presiuni, sfaturi, dovezi ca e un om viu, care traieste si este spiritual. Doar este opera lui. Noii veniti vor pierde, cei vechi vor pierde, noi, suporterii, vom pierde, Steaua va pierde. Vor castiga Becali, adversarii si presa.

Aducand aminte de obiceiuri coloniale, cei 6 sunt un corp strain, care, prin natura lor si contextul in care vin, independent de vointa si buna lor credinta, nu vor provoca decat rau Stelei.

Prinsi intre deviantele cu care va incepe Becali sa se implice din ce in ce mai public si mai agresiv in viata echipei, intre frustrarile si limitele antrenorului, care, din acest moment, are zilele numerate, si o situatie si context pe care nu au cum sa-l inteleaga, atat cei 6, cat si intreg lotul Stelei, dar mai ales suporterii, vor fi martorii unei parodii sinistre, absurde, care nu va fi altceva decat dovada unei catastrofe mascate.

Daca punem iar botul la bacsisurile lui Becali, pe care le arunca pentru a mia oara, cu un singur scop, prelungirea domniei sale la Steaua, ignorand ce inseamna aceste daruri si certitudinea ceea ce va urma, atunci chiar ca ne meritam soarta.

Gandalf

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Doneaza acum!
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Unirea Urziceni

STEAUA

Sambata, 11 septembrie
ora 20:00
DigiSport
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
O felicitare fcs face cat 1000 de cuvinte https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
Mai multe felicitari
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vihttps://fcsteaua.ro:/www.fcsteaua.ro/cantece/">pagina cu player-ul mp3
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
VideoNews Video Imagini
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ fcsteauaro https://fcsteaua.ro:/ foto 21 https://fcsteaua.ro:/ foto 20 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 https://fcsteaua.ro:/ foto 18 https://fcsteaua.ro:/ foto 17 https://fcsteaua.ro:/ foto 16 foto 15 foto 14 foto 13 foto 12 foto 11 foto 10 foto 9 foto 8 foto 7 foto 6 https://fcsteaua.ro:/ foto 5 foto 4 foto 3 foto 2 foto 1 foto 22 foto 21 https://fcsteaua.ro:/ foto 20 foto 19 foto 18 foto 17 foto 16 foto 15
https://fcsteaua.ro:/
Articole recomandate

No one likes them, we care!

.No comment https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/