home
18-08-10

Dragele mele jeguri

Nu, nu e vorba de cele 4000-5000-8000 (depinde de sursa) care au fost la meci. Ei au fost acolo de cand lumea, doar ca erau pierduti in peisaj, absenti cand era urat afara sau cand aveau "ceva treaba" prin 41. In vorbele celor de aceeasi natie cu ei, daca ploua, maine vor fi noua.

Ma refer la toti "fututii din spatele nostru care ne filmeaza", la toate jegurile de absolventi de jurnalistica la Spiru Haret care-au ajuns, in contextul mocirlei din presa romaneasca, mari analisti, cronicari sportivi sau responsabili cu stirile pe siteurile de sport.

Nu pot sa incep decat cu o campanie jegoasa a unui om, pe numele lui Cristian Otopeanu, actualmente responsabil de stelisti.ro, un jeg care, de cand a fost dat afara in suturi din echipa fcsteaua.ro, nu a ratat nici o ocazie de a-si revarsa frustrarile fata de acest site si fata de suporterii din cele 2 peluze steliste. In zilele precedente meciului, dupa cum ati vazut, GSP.ro si stelisti.ro erau pline de apeluri emotionante la "adevaratii suporteri", titluri de jumatate de pagina cu 'Ilie a venit mereu la aniversarile Stelei. Haideti si voi acum pe stadion sa încurajam echipa!', declaratii scoase din context ale lui Emerich Ienei sau Gica Hagi. Nu s-a terminat, pentru ca au urmat "sondaje", in care numarul de voturi 'impotriva protestului' crestea mai ceva decat voturile de pe OTV si a terminat fulminant astazi cu prim-plan pe aberatiile lui Dumitru Dumitriu si 2 povesti semnate de 2 fani "alesi la intamplare" scrise probabil ce acelasi Cristian Otopeanu, intitulate "Adevarata galerie a Stelei" si "You'll never walk alone", pe care mi-e si greata sa le citez. Toate promovate, normal, pe prima pagina a 'celui mai mare site de sport din Romania'.

In acelasi stil consacrat al trustului, GSP TV a prezentat "stirile" anuntand triumfal ca protestul a fost un esec, intr-un exemplu de manipulare comunista demna de trustul Intact. Imagini filmate doar la Tribuna I cu prim-plan pe sectoarele pline, fanii Branestiului care "nici nu s-au auzit" (in, probabil, infernul de 90 de minute de pe Ghencea), certuri(?) intre suporteri ridicate la rang de anarhie generala, peste tot si toate tronand backgroundul cu "Fanii sunt rupti". Nimic despre numarul de oameni prezenti (oricine ar fi vazut stirea si-ar fi imaginat ca stadionul a fost plin), nimic despre peluzele goale, nimic despre lipsa oricaror incidente (pe care sunt sigur ca abia le asteptau), nimic despre absenta lui Hagi (dupa 3 zile in care-au repetat obsesiv "Hagi vine la meci sa il sustina pe Ilie Dumitrescu")

Prosport/sport.ro, desi la inceput mai rezervati si echidistanti, au trecut - probabil prin vocea prietenului nostru Dan Filoti, dupa ce s-au incarcat conturile - la "Boicotul a fost un esec" (e clar, aia 17.000 de oameni care au ales sa NU vina sunt mult mai putini decat aia 8000 care au venit, atmosfera dominata de fanii Branestiului e ceva normal in Ghencea, samd) si la un editorial al lui Marius Nitu, care ne explica ce urat a fost din partea noastra sa luam oamenii la bataie. Cei care au fost in fata stadionului STIU ca nimeni nu a fost batut, ba dimpotriva, tot ce am facut a fost sa afisam, pasnic, 3 mesaje. Am tacut - eroic - la toate provocarile si incercarile de provocari ale coloratilor ce-si faceau veacul pe acolo, cu jandarmii la 5 pasi de noi pregatiti sa ne elimine din peisaj la cea mai mica urma de agresiune. Dragele mele jeguri, daca vroiam sa ii batem pe cei care au fost la meci, credeti-ne ca ati fi aflat, filmat, fotografiat si poate, incasat.

Ducem un razboi inegal, pentru simplul fapt ca nu avem sute/mii de euro, sau cat mai costa deontologia pe timp de criza. In functie de cat se cotizeaza, orice antrenor poate fi facut idol sau poate fi tarat in mocirla, orice jucator poate fi "revelatia sezonului" sau i se pot gasi poze compromitatoare, orice fani pot fi "un exemplu" sau derbedei, huligani sau vagabonzi. Nu erau suficienti becalistii, Gigi, bodyguarzii, firma de paza, jandarmii, Mitica, cainii sau tiganii, mai nou si presa - care incerca sa arate pana acum, macar din decenta, o urma de echidistanta ne uraste si ne vrea disparuti. Ei bine, dragele mele jeguri, asta nu o sa se intample prea curand. Si stiti de ce, ba fututilor ?

Pentru ca NOI SUNTEM STEAUA, si SUNTEM O FORTA !


Bugs Bunny


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Steaua-Grasshopper, conferinte de presa, antrenamente - OmBun

Doneaza acum!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

[Alte sporturi] Declaratii din cantonamentul echipei de volei

Forban, locul “cel mai drag” tuturor sportivilor stelisti care se afla in pregatire, locul care a nascut cosmaruri pentru generatii de stelisti, este locul unde echipa de volei se pregates

[Rugby] Divizia Nationala de Rugby: RCM Timisoara – CSA Steaua 3-29 (3-15)

Dupa infrangerea de etapa trecuta de la Constanta, CSA Steaua a invins in deplasare in cadrul etapei a IV-a a play-offului Diviziei Nationale pe RCM Timisoara obtinand punctul bonus si fiind aproape s

poze

- alex_28

Caricaturile lui Goe'

- Pirotehnis tu'