home
14-08-10

Despre Steaua. Patru gloante.

In ultimele zile interesul presei fata de Steaua a parut in scadere, impresie explicabila prin uriasa tevatura care s-a facut in jurul obligarii lui Victor Piturca de a renunta la conducerea clubului de catre actiunile schizofrenice de sabotaj ale creditorului George Becali.

Noua conducere a clubului, formata din doua figuri istorice – Helmuth Duckadam si Ilie Dumitrescu – pare sa nu atraga interesul, personalitatea stearsa (ca sa fim eleganti) a noului „presedinte”, fiind un indicator clar al rolului sau si a naturii relatiilor cu seful sau de partid.

Referiri la situatia clubului Steaua, au fost, insa, in cateva articole de opinie.

Batranul comunist MIHAI CIUCA, are o tresarire de personalitate, si, intr-unul din rarele momente in care este treaz (fapt pe care-l remarcam si salutam), scrie un articolas putin cam destul de foarte bun despre „eroul de la Sevilla”:

DUCKADAM FARA MANUSI
„Ei, cei din generaţia Sevilla ‘86, după mulţi poate singura de aur din fotbalul nostru, sunt atât de numeroşi, iar Steaua e una singură. Are doar un post de antrenor principal, doar unul de preşedinte ş.a.m.d. Prea puţine grăunţe. Steaua de atunci nu mai e aceeaşi familie unită. Azi, fraţii de sânge au lepădat şarjele amicale, nu doar se tachinează ca la o reîntâlnire de liceu după zece, douăzeci de ani.

Ci se înţeapă, te aştepți deja să sară scântei ca la contrele de odinioară dintre Iovan şi Bumbescu de la antrenamente după ce se rătăciseră împreuna două zile şi două nopţi printr-un stabiliment. Răceala, atacurile ironice, ba chiar compasiunea unora, care au auzit de bibliotecă doar până în clasa a patra, cu care a fost întîmpinat Duckadam surprind, mâhnesc. Dacă scotea capul de viperă doar îndoiala vizavi de competenţele lui Duckadam pentru postul de preşedinte, totul era o.k.

Experienţă zero, referinţe zero. Un marionet al lui Becali, vorba lui Boloni. Păi, dragă Loţi, dacă tot vorbim de omul potrivit la locul potrivit şi opţiunea lui Piţurcă, compatriotul Ienei, trebuia să-şi pară tot o improvizaţie. Alt marionet. Între Ienei şi Duckadam e o singură diferenţă. Una geografică, măsurabilă doar în kilometrii care despart Ghencea de Oradea sau de Arad şi în numărul biletelor de avion decontabile. Şi într-un caz, şi-n celălalt de Argăseală.

Cu siguranţă că, dacă te uiţi în jur, Duckadam ar fi meritat mai mult decât cu ce l-a răsfăţat viaţa. Cu un al doilea mariaj, tomnatic, şi cu o grădină cu pătlăgele. A aşteptat, a visat la momentul său de glorie post-Sevilla seară de seară preţ de 15 ani, de când a ieşit din sistem. Acum visa la nimic altceva decât la un post, acolo, la Steaua, unde poate cineva îi găseşte şi lui un loc. Dacă tot s-au întors şi Bumbescu, şi Majearu. Lângă ei, alături, undeva.

A ieşit ca în filmele clasice americane. Seara, Duckadam avea pe agendă udatul grădinii în şlapi, iar ziua următoare două conferinţe de presă la costum.

L-aţi văzut. Era stingher, îşi tot potrivea gulerul şi întreba şcolăreşte dacă trebuie să răspundă în picioare sau se poate şi de pe scaun. Azi e cât şifonierul, dar din priviri probabil că ar mai fi ghicit colţul la un penalty. Dacă nu e însă executat de vreun fost coleg, ca pe vremuri după antrenament. Acum miza pariului nu mai e doar o ladă de bere. Chiar nu murea nimeni dacă era armistiţiu între tabere o jumătate de zi, atât, nu mai mult, cât să apuce să se bucure naiv şi Duckadam. Ca să aibă de unde să se mai întoarcă o dată. La grădinărit”.


Un articol care-l dezbraca de aparenta pe Duckadam si care-l pune – dureros, dar lucid si cu o demonstratie incontestabil construita – in adevaratul rol pe care-l va juca la Steaua lui Becali.

Bravo, Ciuca! Stiam noi ca tu nu esti prost! Sa treci pe la redactie sa te cinstim! Hai, ba, c-am glumit. Nici prin gand sa nu-ti treaca! Avem doar doua sticle de coniac, trei baxuri de bere si, mi se pare, doua sticle de vin, de 5 litri. Pai, tie astea nu-ti ajung nici pe-o masea!

/////////

Baiatul lui Hristache NAUM, RADU, are momente in care trebuie sa justifice jegul pe care-l produce in fiecare zi la televizor – sub acoperirea libertatii individuale, a dreptului la opinie si a dreptului la informare – ca cel care favorizeaza putoarea ce acopera si sufoca sportul in general si Steaua in special, pentru a castiga zeci de milioane de euro pentru stapanul sau, „profesorul” Voiculescu.

El face acest lucru prin scrierea unor articole foarte bune, care arata, insa, nu ca este un bun ziarist. Sau un om integru, cum ar putea deduce unele caractere mai influentabile, prin vanturarea tezei conform careia „domne`, omul e corect. L-a lasat pe Becali sa vorbeasca, dar uite, acum isi spune si el parerea”.

Demonstreaza doar ca este un mare farsor, care-si construieste – dupa modelul Porcului –, doua biografii.

Cea adevarata, care-i aduce sute de mii pe an, prin simplul fapt ca se roaga de unii (unu`) sa arunce cat mai mult rahat pe/prin el, rahat care omoarea sportul, dar invie bucuria celor carora le intra zecile de milioane in cont.

Cea falsa, este construita din articole excelente, care confirma ca e un om de mare valoare profesionala si, in acelasi timp, un jeg care face constient pactul cu Diavolul, si incearca sa-si acopere nemernicia prin aceste „soparle”:

O MIE SI UNA DE PORTI
„Ultimele veşti sînt despre poveşti. În Ghencea, la gura aparatului de aer condiţionat se jură necondiţionat.

Oglindă, oglinjoară veneţiană, cine e cel mai bun portar de la Palat? Helmuth e! Helmuth Duckadam, legenda de la Sevilla! Lgenda care şi-a vîndut mănuşile de legendă! Oglindă, oglinjoară, cine-i cel mai mare patron, căruia îi mănîncă din palmă toate fostele glorii steliste? Gigi e! Gigi e!

Freamătul general despre destinul tragic al Stelei e comic. Se dă senzaţia că s-a dus un elastic din jartiera ţării. Oftăm cu toţii, clătinăm din cap, facem riduri la ochi. Moderatori de ştiri generale îi pun întrebări normale lui Gigi şi primesc răspunsuri anormale. Şi se miră. Indignarea a cuprins toată suflarea, se pun diagnostice oncologice. Fibra poetică în aceste vremuri grele e la mare înălţime, se sapă în subconştientul Ghencei. Boloni s-a întrecut pe sine: „Steaua trebuie apărată de Becali ca o familie de un tată alcoolic”. Uau! Sună bine, sună definitiv. Atît că nu există nici un serviciu de protecţie al echipelor molestate de propriul patron. E ca şi cum ai acuza un copil că dă de pămînt cu jucăria lui. Eventual, îl poţi certa pe cel care i-a pus-o în mînă. Mulţi o iubesc pe Barbie, dar unul singur o deţine. Nu spargeţi vitrinele, vă rugăm!

Cu cît vor fi mai mulţi moralişti încruntaţi în această poveste, cu atît mai bine pentru poveste. Instinctul primar cel mai bun – vecin cu impulsul de a-i aplica adversarului un cot în gură conform principiului etern fotbalistic că orice mijloc e bun pentru a reuşi - îl au “gloriile” care se îmbulzesc în poala lui Becali. Ei ştiu că noi sîntem cu toţi nişte proşti şi că într-o ţară furată cu aerul de deasupra cu tot, în care nimeni nu se revoltă, furtunile ăstea sînt de vară, ca şpriţul. Totul se iartă aici. De aceea sîntem ipocriţI, condamnîndu-i pe cei care se comportă cu noi aşa cum merităm.

Big Helmuth a plonjat ca la Sevilla în avionul de palat cînd acesta aproape că rula spre decolare. Ilie Dumitrescu plusase deja cu aroganţa maximă. Salariu: un leu. Un leu, da’ greu! A scos din pălărie iepurele roz cu picăţele bleu. Şi ochii ni se făcură pîlnie cu rotocoale. E ca în Şeherezada, ideea e să ni se spună mereu poveşti. Nu că am tăia vreun cap dacă nu. Nici vorbă! Atît că am adormi şi pentru cine s-ar mai juca spectacolul?…

Ultima poveste este despre modestie. Despre umilinţă. Despre a fi spăşit. E o poveste frumoasă, nemuritoare. Azi. Mîine va fi alta. Cu zîmbet înainte, marş”!

Un articol excelent, care face o operatie pe viu, in stilul cunoscut al autorului. Suficient de sugestiv, pt. a se putea constitui in alibi, la nevoie, dar, in acelasi timp, suficient de moale si ascuns, incat sa nu poata sa-i deranjeze afacerile puturoase pe care le face pe spatele adevarului si corectitudinii. Adica – in cazul nostru – pe spatele si detrimentul Stelei.
Mare jigodie mai esti, bai Naum! Pacat de mintea ta, clovnule!

//////////

In fine, sa trecem si la lucruri mai vesele: DAN FILOTI! Priviti ce fantezii pot sa-i treaca prin cap acestui pitigoi castrat, care ne-a imolnavit de nervi la meciurile Campionatului Mondial, in care si-a chinuit (anti)talentul de „comentator”. El se da analist, sanchi, face scenarii, elaboreaza teorii, anticipeaza strategii:

ROLUL LUI IORDANESCU
Statutul lui Anghel Iordănescu nu s-a schimbat şi nu avea cum să se schimbe. Implicarea sa la Steaua era aceeaşi, independent de Hagi. Senator fiind, nu avea dreptul de a deţine o funcţie de conducere în cadrul unei alte societăţi, drept pentru care implicarea sa la Steaua ar fi fost la fel de simbolică. Atunci ca şi acum. Ideea e că „Generalul“ ezită să îşi împrumute numele actualului proiect. Totuşi, a acceptat să îşi detaşeze fiul ca secund, ceea ce e un semn că e interesat mai mult decât ca simplu suporter de tot ceea ce se întâmplă în Ghencea.

La ora actuală, destinul unui club face echilibristică, influenţat fiind de orgolii, poliţe, incompetenţă, inconştienţă. Între patron şi fani se află Echipa sau ce a mai rămas din ea. Chiar nu mai e loc de răfuieli. Miza e prea mare. Dacă Steaua nu se califică în Europa League şi dacă se continuă luptele interne, se poate alege praful nu numai de un proiect, ci de o istorie.
Becali a înţeles tardiv, dar a înţeles că nu poate fi mai presus de o stare de spirit. Îşi cere iertare, pare dispus să nu repete greşelile. E genul de om care nu face nimic pentru că îi spune altcineva, chiar dacă e cea mai logică acţiune din lume. El a fost întotdeauna acelaşi. Şi e firesc să nu înţeleagă de ce oamenii care îl adulau în trecut îl înjură acum. Suporterii Stelei s-au schimbat. Nu mai sunt toleranţi, nu mai au răbdare, vor altceva. E prea târziu.
Becali şi Steaua sunt inseparabili şi pentru că ei au contribuit la asta. L-au aprobat, au râs cu el, au fost trufaşi ca el. E alegerea lor.
Încearcă să scape de un patron sacrificându-şi iubirea pentru culori sau aleg răul mai mic. Iordănescu e unul din posibilii mediatori. El, Armata… Îl poate ajuta pe Becali mai mult ca oricine. Sfătuindu-l, determinându-l să iasă o perioadă din scenă pentru a permite brandului să renască".

Nu ne punem la mintea lui (pe care n-o are), sa incercam sa-i spunem unde greseste. Sfatul medicilor este sa nu-i contrazici pe acesti oameni. Pot reactiona f, violent. Trebuie lasati, in prostia lor.

//////////

In fine, ultimul si cel din urma, este un ziarist de o mare calitate orala, care-si demonstreaza talentul de gurist, in timpul saptamanii de la ora 16. Am impresia ca e cu programare inainte, dar nu stiu sigur. Reactiile pe site sunt variate. Unii spun ca e extraordinar, altii spun ca pozele nu sunt reale, si ca de fapt, te cam inteapa. Nu pot sa fac recomandari. Cica sta prin Protopopescu pe acolo, impreuna cu o colega. Cica e cu ochii pe ceas si cere pauza tot timpul.

Nu ma pronunt. Cine a fost, sa ne spuna si noua daca merita.

In fine, sa lasam discutiile despre placere si sa vedem ce-a mai avortat PRIETENA LUI BANCIU. Cum nici el nu face total, am ales si noi, atunci, sa-l prezentam intr-un mod care-i face placere si-l uziteaza foarte des: scurt.

SCANDALUL SUNTEM NOI
„(...) În imaginaţia febrilă a unor suporteri stelişti, povestea unor astfel de cluburi ar fi valabilă şi în Ghencea atunci când scandează narcisist „Steaua suntem noi”. Nu, Steaua nu are acest magnetism al sufletelor care o înconjoară. Nu are acele tribune care ies în 3D chiar şi dacă le priveşti la televizorul bunicii. Anfield cu tribunele goale cere de urgenţă o operaţie de bypass coronarian pentru Liverpool. Ghencea, cu tribunele goale, se asortează însă cu o seară toridă de luni, în care Dâmboviţa cară leneş gunoaiele aruncate cu dezinvoltură de pe ambele maluri”.

Il anuntam pe acest nefericit, ca, eventual, narcisist e el, atunci cand, dupa o noapte nebuna de amor il trezeste abrupt pe partenerul lui, Banciu, intrebandu-l sagalnic: „Ce zici, draga, imi sta bine rochita?”

Si scandalul sunteti „voi” si „el”. Nu noi, lepra!
Si gunoaie, MIRONICA, nu s-au aruncat de pe ambele maluri (mai esti si metaforic, otrava)!
S-au aruncat dintr-o singura parte: de catre Becali, prin faptul ca violeaza Steaua, si de ma-ta, prin faptul ca te-a fatat pe tine!

Voi sunteti gunoaiele!

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/

Doneaza acum!
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Victoria Branesti

Luni, 16 august
ora 20:30
DigiSport
TV LIVE
  • Conducerea Tehnica
  • Conducerea Administrativa
  • https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Felicitari Tricouri Cantecehttps://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ VideoNews Video Imagini
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ o fi adevarat https://fcsteaua.ro:/ Nimeni la meci, Steaua libera https://fcsteaua.ro:/ Nimeni la meci, Steaua libera https://fcsteaua.ro:/ Nimeni la meci, Steaua libera https://fcsteaua.ro:/ Nimeni la meci, Steaua libera https://fcsteaua.ro:/ Nimeni la meci, Steaua libera https://fcsteaua.ro:/ Nimeni la meci, Steaua libera https://fcsteaua.ro:/ Nimeni la meci, Steaua libera! https://fcsteaua.ro:/ NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise https://fcsteaua.ro:/ NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise https://fcsteaua.ro:/ NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise https://fcsteaua.ro:/ NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise https://fcsteaua.ro:/ NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise https://fcsteaua.ro:/ NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise https://fcsteaua.ro:/ NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise https://fcsteaua.ro:/ NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise https://fcsteaua.ro:/ NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise https://fcsteaua.ro:/ NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise https://fcsteaua.ro:/ NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise https://fcsteaua.ro:/ NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise https://fcsteaua.ro:/ NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise https://fcsteaua.ro:/ NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise https://fcsteaua.ro:/ NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise https://fcsteaua.ro:/ NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise NIMENI LA MECI - STEAUA LIBERA poze afise
Forum Articolehttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ Presa

poze

- alex_28

Caricaturile lui Goe'

- Pirotehnis tu'

Sondajhttps://fcsteaua.ro:/