home
12-08-10

Nu ne lua drept prosti, Ilie!

„DACA ASTA MERIT EU...”

Aceasta este replica lui Ilie Dumitrescu, la intrebarea unui ziarist, care-i cerea o reactie la informatia conform careia toate cele patru grupuri fundamentale ale suporterilor stelisti organizati vor boicota meciul cu Branestiul, in semn de protest fata de actiunile lui Becali, care distruge clubul Steaua.

Cand am auzit ca vii ca angajat al lui Becali – colaborator, cum ne minti tu – iti marturisesc, cu greu mi-am stapanit revolta, Ilie.

Imi treceau prin mintea toate momentele magice, pe care fotbalistul Ilie Dumitrescu – care nu mai exista de foarte mult timp – mi le-a oferit.
Imi treceau prin minte cursele incepute din jumatatea proprie, din partea stanga, in care te lansai ametitor spre poarta adversa, intr-o cascada de arabescuri si linii frante, care ne faceau sa credem ca-l avem in fata pe Alberto Tomba, finalizand dupa o fenta spre exterior – la care orice fundas pleca – si o intrare in centru, de unde, de la 20-22 de metri, trimiteai mingea in plasa si bucuria in sufletele noastre.

Sa nu crezi c-am uitat!

N-am uitat Ilie! N-am uitat ca ne-ai facut barbati, in cele mai frumoase ore de noapte de vara, desprinse din 1001 de nopti, cand nimic nu mai conta! Cand roua diminetii era ca diamantele, pentru ca asa a vrut Ilie Dumitrescu. Fotbalistul!

N-am uitat ca iubesti Steaua mai mult decat si-ar putea inchipui cineva. N-am uitat ca esti – langa Marcel Raducanu, Fane Sames, Puiu Iordanescu si Dan Petrescu – cel mai glorios produs al clubului!

N-am uitat ca datorita tie, Steaua a continuat sa straluceasca, dupa ce toti dadusera bir cu fugitii! N-am uitat ca erai pentru noi ca o lumina cosmica!

N-am uitat nedreptatea pe care ai trait-o, la semifinala cu Galatasaray, cand, la o banala aruncare de la margine, in partea dreapta, prin minutul 80, cand calificarea era cvasi-asigurata, te-ai dus si ai luat mingea cu intentia de a executa autul. N-am uitat!
N-am uitat ca ti-a strigat prietenul tau, Hagi „..las-o, Ilie!” Si tu ai lasat-o!
N-am uitat disperarea care ti se citea pe chip, in acel moment, cand un animal de arbitru a venit si – printr-un galben nenorocit, pentru trageri de timp – ti-a spulberat visul de a juca finala cu Milan, in care prezenta ta ar mai fi indulcit mult din impresie. N-am uitat!

Deasemenea, Ilie, sa nu crezi ca am uitat ca tu nu mai existi! Tu – cel pe care-l iubeam – ai incetat sa mai fii, demult. Ilie Dumitrescu nu mai exista! Te-ai dus acolo unde ti-e locul, Ilie. In istoria noastra sentimentala!

Cand am auzit ce-ai facut, prima imagine a fost aceea a unui bebelus (ca simbol al puritatii absolute), luat ca ostatec, si bagat in fata, de catre un terorist nebun si disperat. Am crezut, Ilie, ca o sa cazi nevinovat si nemeritat, la mijloc, intr-un razboi care nu-ti apartine.

Si ca ajutorul pe care-l dai Dictatorului, este unul inconstient si involuntar. Care trebuie inteles si scuzat. In numele amintirii despre SIMBOLUL ILIE DUMITRESCU, cel care sustine azi, nevrednica persoana civila Ilie Dumitrescu!

M-am inselat amarnic, Ilie!

Tu nu esti inocent! In primul rand, pentru toti cei care fac apel la trecutul glorios al unui fotbalist cu numele tau, trebuie spus ca de fapt, TU NU ESTI TU!

Cel care poate reprosa asta „..daca asta merit eu!” nu esti tu! Este Ilie Dumitrescu fotbalistul, cel care nu mai este!

Tu esti cel care l-a capusat pe fotbalistul Dumitrescu, si acum – intr-un gest ce nu va fi uitat – il bagi in fata, pentru ati satisface nevoile tale personale, prin actiuni care provoaca DRAMA STELEI!

Este treaba ta strict intima, daca vrei sa-l sustii pe Becali. Este strict treba ta daca vrei sa girezi un comportament, fapte, actiuni si scenarii, care sa nege toate principiile care l-au format pe fotbalistul Dumitrescu si pe care Ilie Dumitrescu le-a sustinut, imbratisat si promovat.

Dar lasa-l pe fotbalist in pace, Ilie! Nu-l baga in fata ta, ca scut, pe cel ce nu mai e! Numai defila cu numele si imaginea lui Ilie Dumitrescu, si toate emotiile pe care le produce ea, pentru ca atunci demonstrezi ca nu mai esti o victima. Incerci sa ne pacalesti, Ilie!

Tu nu meriti tratamentul de ignorare demna si totala la care vei fi supus! Nu te va injura nimeni! Nu te va jigni nimeni (in afara de „colaboratorul” tau)! Nu-ti va spune nimeni nimic, doar pentru faptul ca porti acest nume.

Dar asta nu inseamna ca poti sa manipulezi sentimentele noastre, prin cererea de sustinerea a cuiva care nu mai exista!

Te iubim ca fotbalist. Si te vom sustine in veci, ca fotbalist. Pentru mine, esti tu, Ginola si Pires. Vesnic, fotbalistul Ilie Dumitrescu va fi sustinut! Va fi cinstit! I se vor onora numele, renumele si faptele. Lui i se vor construi statui din inimile noastre!

Dar sa nu crezi, Ilie, ca-ti poti bate joc de noi! Incercarea ta de manipulare, arata, Ilie, ca tu ai o minte orientata spre a pacali, insela, deruta, adica, mai pe romaneste, A FRAIERI!

Prin asta, Ilie, ne faci – tu singur – sa dezbracam legenda de fard, si sa o readucem, prin scoaterea in evidenta a viciilor uriase, in alt canon decat cel in care vrem noi sa fie, de SIMBOL al STELEI!
Fa ce vrei, Ilie, dar daca mai vorbesti, o sa vorbim si noi! Daca mai faci referire, in mod pervers, la fotbalistul Dumitrescu, atunci – indoliati – vom face si noi.
Nu-ti incarca si mai mult sufletul Ilie, cu asta!

E treaba ta daca esti prieten devotat celor care au capusat fotbalul romanesc. E teaba ta daca esti colaborator intim si prieten cu un nenorocit de asa-zis ziarist, un adevarat gangster, care trimite fotbalul in mocirla, pt. a se imbuiba el.

E treaba ta daca vrei sa fii umilit de un animal care a spurcat tot ce a atins.
E treaba ta daca ignori faptul ca te-ai dus sa „colaborezi” cu unul care a umplut de bale si de voma tot ceea ce reprezinta ce iubeai tu, Steaua.

E treaba ta daca iti inchipui ca uitam ce-ai zis, in mod transant, acum cateva luni. E treaba ta daca uiti ce a zis el, in mod transant, acum cateva luni.

E treba ta daca vrei sa pozezi intr-un intelectual, tu, care n-ai citit nici Punguta cu doi bani. E treba ta daca vrei sa pozezi intr-un cunoscator de arta, tu care nu faci diferenta dintre un Grigorescu si un Bicfalvi.

E treaba ta daca azi lingi unde ai scuipat ieri!

Dar cand il iei pe fotbalistul Ilie Dumitrescu – idolul nostru – ca ostatec, ca din spatele lui sa-ti rezolvi micismele tale caracteriale si ambitii camuflate sub o spoiala de discurs, care arata doar abulism si impostura, iar toate astea, le faci impotriva Stelei, fiind de partea calaului ei, atunci devine treaba noastra.

Simbolul fotbalistului Ilie Dumitrescu e mult prea puternic, in sufletele noastre, pentru a te teme – tu, capusa lui –, ca vei fi atins, vreodata cu o floare.

Te poti baza pe rusinea noastra. Dar sa nu ai impresia ca nu stim cine esti si ce vrei sa faci.

Nu ne lua drept prosti, Ilie!

Nu suntem!

Godot

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
Doneaza acum!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Victoria Branesti

Luni, 16 august
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ ora 20:30
DigiSport
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/ Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3 https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

poze

- alex_28

Caricaturile lui Goe'

- Pirotehnis tu'

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/