home
11-08-10

Semnificatia jocului la off-side

Abordarea jocului la off-side este o intreprindere complexa, pentru ca implica angrenarea tuturor actorilor – fara absolut nicio exceptie – in realizarea lui.

Jocul la off-side implica niste substilitati tactice deosebita, fiind, in acelasi timp, un puternic simbol al UNITATII, INCREDERII, HOTARARII.

Daca otravirea fantanilor, parjolirea ogoarelor, si hartuirea adversarului prin diferite metode, erau tactici individuale, de rezistenta si atat, care exprimau recunoasterea superioritatii dusmanului, Unirea tuturor in aceasta strategie moderna, schimba datele problemei.

Jocul la off-side nu poate fi abordat decat de catre un sistem unitar, care GANDESTE, SIMTE, ACTIONEAZA la fel, condus de o valoare comuna, pentru realizarea aceluiasi scop.

Jocul la off-side transmite tuturor – adversar, sustinatori, sau neutri – un semnal urlat, care demonstreaza UNITATE, DETERMINARE, si, in esenta, PUTERE!

Jocul la off-side demonstreaza ca o echipa isi ia, in sfarsit, soarta in propriile maini, si incepe sa-si construiasca atacul prin abordarea primei conditii obligatorii a unui astfel de joc.

Atacul incepe de pe linia de fund, de la NORD la SUD, de la dreapta la stanga, trecand pe la aparatorii centrali, prin mutarea – in bloc – a centrului de greutate al echipei, de la o defensiva disperata, haotica, DEZORGANIZATA, fara alt scop decat de a REZISTA, catre o defensiva moderna, apropiata REALITATILOR care nu mai pot fi IGNORATE, care nu inseamna decat PREGATIREA ATACULUI!

In sfarsit, cel din dreapta nu va mai iesi singur intr-un presing agresiv, in timp ce celalalt lateral, din partea cealalta, face pasul inapoi.

Nu vor mai fi scosi din joc, pentru ca vor urma aceeasi tactica. Nu vor mai ramane unii in urma, iar altii prea in fata. Nu vor mai stranga unii prea mult, iar altii deloc.

Nu se va mai intampla ca unii sa tatoneze, iar altii sa atace decisiv.

Ca unii sa se apare zonal, iar altii om la om.

Sa nu se sperie unii, ca jocul la off-side ar insemna altceva decat ceea ce este.

Jocul la off-side este primul semn ca se poate construi un atac eficient. Pressingul agresiv va urma iesirii la off-side, in bloc, a celor 4 piloni fundamentali. Si va fi pe tot terenul…

Jocul la off-side este semnalul ca s-a inceput ceva. Ceva ce nu mai poate fi oprit.

Bafta, baieti!

Ieeeesi!

Gandalf the White

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Doneaza acum!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

poze

- alex_28

Caricaturile lui Goe'

- Pirotehnis tu'