home
01-08-10

Planul are o singura slabiciune

Un singur aspect nu inteleg din aceasta reconstructie a echipei de fotbal Steaua Bucuresti si anume ce mai cauta George Becali in jurul acesteia. Pentru ca Victor Piturca, prin tot ce a facut in ultimile doua luni, a reusit sa demonstreze ca un singur om cu ambii neuroni in stare activa, este mai eficient in munca administrativa decat marele strateg aroman al Romaniei alaturi de sleahta pupaciosilor in dos si sprijinit – teoretic - de fosnetul milioanelor de euroi castigati prin camata, speculatii imolbiliare si din Champions League. Daca adaugam banii adusi de Paunescu, pur si simplu nu inteleg ce mai cauta BG in Ghencea. Nu a afirmat el de atatea ori faptul ca ”nu este stelist”?

Ni se tot vorbeste de faptul ca Piti a facut si-a dres. De acord, acest tehnician este un alt soi de om din fotbalul nostru, unul care ”nu a fost botezat cu toata apa” (Fanus Neagu). Cu toate acestea nu sunt de acord cu argumentul ”l-a redus la tacere pe George Becali”. Dimpotriva, Becali este din nou pe sticla, orice gol marcat de ros albastri ne aduce in prim plan imaginea groparului ranjind satisfacut in loja (regizorii de transmisie reprezinta lut moale in cadrul aceluiasi sistem infect devenit la noi doar ”sticla” in detrimentul clasicului ”televiziune”) ba chiar au aparut secvente cu Becali iesind victorios de pe stadion. Intrebarea care ma bantuie este ”cand a fost vreodata demn acest om de vreo victorie a Stelei?”

Dezgustul este cu atat mai mare cu cat iubitorii echipei de fotbal Steaua cunosc foarte bine culisele venirii lui Piturca, faptul ca a fost implorat sa accepte pozitia de factotum, inclusiv de finantator si de impresar. Mai mult, in ritmul ametitor cu care Becali a stricat tot ce se putea strica la echipa de fotbal, aceasta grupare sportiva ar fi ajuns in maximum trei ani la un faliment total, retrogradare sau chiar desfiintare. Se pare ca lumea uita cu repeziciune anumite aspecte.....

Sunt oripilat de faptul ca o victorie a fotbalului (intoarcerea suporterilor pe stadion alaturi de echipa Steaua reprezinta unicul si cel mai important castig) a fost transformata intr-un botez stelist pentru creditorul Becali. Mai mult, oile desenate in ros albastru adunate dupa incheierea meciului pentru a-i multumi boierului ca a permis prostimii sa aclame pe cineva (”uraaaaa, uraaaaaa”, ”Ceausescu – PCR”) au venit sa intareasca ideea ca doua dintre fetele romanului ce predomina in ansablul manifestarilor sociale sunt cauzate (datorate?) de slugarnicie si servitute. Pur si simplu exista inca acele trairi de tipul ”da-ne un motiv ca sa te aclamam”.

Ma scarbeste faptul ca inca odata, un om care ar merita alungat cu suturi in fund la 20 de kilometri de stadionul ”Steaua” reuseste sa-si coafeze imaginea pe spatele unei glorii ros albastre. Sa fie clar, AISS a facut un pas in spate fiind constransa de o conjunctura in care, a continua protestul cu aceeasi intensitate ar fi reprezentat o imensa gresela. Unii s-au grabit sa catalogheze gestul drept un compromis pentru rezultate. Nimic mai fals, este vorba de un plan diabolic (prin viclenie si inteligenta) elaborat de cuplul Paunescu-Piturca prin care unica organizatie independenta a suporterilor stelisti, a fost obligata sa faca un pas inapoi. Exista momente in viata cand trebuie sa stii sa faci un pas inapoi si sa astepti. Pur si simplu exista un plan al unei glorii steliste si nu al creditorului, iar in aceasta noua forma de organizare este satisfacuta una dintre principalele doleantele prezentate in atatea si atatea randuri de AISS: readucerea gloriilor ros albastre in cadrul clubului si alungarea rudelor pipereanului.

Sunt bucuros de faptul ca un fost fotbalist de glorie al acestei echipe a reusit de unul singur sa demonstreze falimentul in care a ajuns cel mai titrat club de fotbal al Romaniei dupa trei ani de ciobanie, amatorism si prostie. Incredibil - actualul tehnician al Stelei a demonstrat ca este capabil sa munceasca mai mult si cu rezultate mai bune in doar doua luni decat o hoarda de slugi becaliste pe durata a cinci ani.

Practic Piturca reprezinta pentru stelisti ”planul”. Bun sau rau, acest plan reprezinta rodul unei viziuni, iar actualul tehnician stelist isi permite luxul de a fi evaluat, criticat, laudat in functie de ideile sale, de actiuni si nu dupa grimasele si manifestarile de maimuta, scene devenite banale in triumviratul ”Becali – Argaseala-Corpul slugilor pupacioase in funduri de cioban”.

Personal m-am grabit sa decretez acest plan drept un ”balon de sapun”. Nu m-am referit doar la Piturca ci la naparca care pandeste sa se reintoarca pe metereze pentru a strica tot si pentru a ne improsca cu urina. Ma rog la Dumnezeu ca in planul lor, Paunescu si Piturca sa aiba drept obiectiv si eliminarea acestei amenintari si atunci voi fi mai linistit.

Nu am incredere in tehncianul Piturca, dar in minte in staruie doar precedentul mandat din Ghencea. Cu toate acestea in ultimile doua partide am constatat cu bucurie ca ros albastrii, dupa cinci ani de ratacire, si-au adus aminte de pasa ”printre”, de progresie prin pase scurte si de mobilizarea mijlocasilor cu infiltrari in spatele liniilor adverse. Cu toate acestea, astept ca acest tehnician valoros al fotbalului romanesc sa-mi demonstreze contrariul si sa-mi ofere prilejul ca sa recunosc ca am gresit intr-un articol reparatoriu si just.

Pana atunci fostul creditor din loja da masura incapacitatii de a fi obiectiv motivand anularea unui gol perfect valabil cu argumente rusinoase si ne promite finala UEFA League (apropos de tacere). Pur si simplu si nu pot sa uit ca dupa acei cinci ani de domnie pentru care ne promisese batalii egale cu Milan si Real Madrid, echipa de fotbal Steaua s-a clasat pe locurile 4 si 6 in campionatul Romaniei ajungand sa fie invinsa inclusiv de lanternele rosii ale mediocrului campionat romanesc.



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/
Doneaza acum!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Meciul Urmatorhttps://fcsteaua.ro:/ Clasament Lotul Stelei
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

F.C. Brasov

STEAUA

Sambata, 7 august ora 21:00
DigiSport
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Caricaturile lui Goe'

- Pirotehnis tu'

https://fcsteaua.ro:/