home
31-07-10

O noua era!

Motto: „Unii-aşteaptă ca himera / Sa instaureze raiul, / Alţii doar să nu mai sara / De pe linie tramvaiul. / Orbilor sa dea vedere / Si saracilor avere, / Celor neiubiti, femeie, / Fumatorilor, tutun, / Hotilor, o noapte neagra, / Insetatilor, o bere, / Cersetorilor, biserici, / Regelui, un cal mai bun." Dan Verona.


Dupa starea deprmima(n)ta a ultimilor cel putin trei ani, stadionul Ghencea a redevenit ceea ce ar trebui sa reprezinte – in conditii normale – pentru toata suflarea ros-albastra: Casa! Adica fundamentul vietii Stelei.

Zeci de mii de fani au luat cu asalt tribunele, disperati, cu pofta celui care n-a mai mancat de-un car de ani, si cu setea celui ce n-a mai baut, parca de-o viata intreaga. Ce? Orice!

Cu o coloratura – etnica, sociala si intelectuala – interesanta, tribunele din Ghencea se revendica in mod evident ca fiind simbolul de netagaduit al naturii suporterului stelist de azi.

Intarziata sau ocultata destul timp – de rezultate, contexte, situatii, pretexte, trenduri, motive si motivatii –, natura adevarata a suporterului stelist, reprezentat de marea masa, isi preia din aceasta seara, rolul sau firesc.

Suporterul stelist revine, mai bine spus, la natura sa intima, deturnata pt. putin timp, la unii de atractivitatea emotionala a unui contra, iar la altii de rezultatele (si nu altceva) considerate nesatisfacatoare.

Acum, cand Voda a dat multimii exact ceea ce-i cerea intimitatea ei psihica, totul se uita, se sterge cu buretele si se merge mai departe – pt. foarte putin timp, cum se va constata – pe un drum de iluzii, construit de cerintele si nevoile fanului stelist. Adevaratul fan stelist!

Daca prin gandire stelistul isi construieste demnitatea, prin iluzii stelistul isi construieste masca (funerara), care il ajuta sa supravietuiasca, si in absenta careia ar ramane incremenit, refuzand si incapabil a mai face un pas.

Si pt. ca el singur, prin natura lui, cerea asta, stelistul nu a are nevoie de 100 de lei, Nicule, ci raspunde prezent, pt. simplul fapt ca ardea de nerabdare sa vina la meci, sa scuipe, sa injure, sa se descarce, apoi sa bage o bere si sa ajunga acasa, pt. a putea a doua zi sa iasa cu pieptul sus in fata vecinului, cumnatului, colegilor de munca/scoala, sau sefilor dinamovisti, in caz de succes. Sa se laude! Sa se mandreasca! Sa se simta important! Sa-i fie lui bine!

Stelistul a venit la meci, nu din iubire pt. Steaua, bieti naivi, ci din iubire pt. el!

Il doare in fund de principii, de valori, de Becali sau de Ienei. Suporterul stelist are nevoie de Steaua, asa cum are nevoie de aer, mancare, somn.

Steaua este o nevoie de baza! O sa agite suporterul multe lozinci, care in confuzia existenta, o sa-l cautioneze, dar nu poate ascunde adevarul, care este unul singur. Il intereseaza Steaua, ca o nevoie si ca un instinct primar. Putin ii pasa ce consecinte o sa aiba faptele lui. Putin ii pasa de altceva decat de egoul sau, care este acelasi lucru cu burdihanul, si pe care si-l poate satisface – temporar – prin Steaua.

Sustinerea din seara aceasta demasca caracterul stelistului, care ardea de nerabdare sa-si mai razbune din neimplinirile civile, prin apartenenta la un domeniu divin, prin care sa-si aroge merite, altfel inaccesibile propriilor forte.

Ce s-a intamplat in seara asta demonstreza ca Steaua a intrat intr-o noua era, in care toate canoanele initiale au fost spulberate si inlocuite de iluzorii figuri istorice, de paie.

Nimic nu va mai fi la fel, pt. ca s-a trecut un prag fundamental. Prin marea behaiala din aceasta seara, Steaua, prin sustinatorii ei, a suferit o deformare morala majora.

Meciul contra Universitatii Craiova va ramane ca o piatra de hotar(mormant) in istoria Stelei, predata de catre suporteri – prin prezenta – lui Becali, care astfel este recunoscut astfel, de acum inainte, in mod automat, ca Stapan Absolut. Cancerul dovedit este legitimat ca medicament!

Steaua este, incepand din seara asta, retrogradata moral in mod ireversibil, iar stelismul actual este readus in natura lui proprie de catre 25 de mii de oameni, care-l exprima in cel mai absolut si pur mod posibil.

Ce searaaa, Ce searaaa!!!

Gandalf the White

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/
Doneaza acum!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

F.C. Brasov

STEAUA

Sambata, 7 august ora 21:00
DigiSport
TV LIVE
      https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
    • Program Liga 1 2009/2010
    • Clasament/Rezultate 2009/2010
    https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
    Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

    https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/

    Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

    https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/

    Caricaturile lui Goe'

    - Pirotehnis tu'

    https://fcsteaua.ro:/