home
27-07-10

Titlul care distruge Steaua

Incetati! Ajunge! Sapte ani sunt destul pentru titluri de prima pagina, scrise cu litere de-o schioapa. Pentru emisiuni ce fac rating doar datorita scandalurilor, conflictelor si impacarilor. Nu se mai poate. Ne-am saturat. Lasati fotbalul sa fie fotbal, iar cancan-ul sa ramana doar intre paginile fituicii cu acelasi nume.

Intr-o singura privinta aveti dreptate: Steaua a jucat bine la Alba Iulia, cu U. Dar de aici pana la titluri de genul "Piturca-salvatorul Stelei" si "Piti-Taka" e cale lunga. Steaua a castigat cu 2-1: nu conteaza, putea sa piarda cu 4-0 sau putea sa castige cu 5-0. Nu as fi fost nici dezamagit, nici extaziat de fericire. De ce? Simplu: E PRIMUL MECI, oameni buni! Iar primul meci e, de cele mai multe ori, o intamplare. Fericita sau nefericita. Sa castigi un campionat, sa mergi bine un tur sau un retur, sa ai un parcurs constant bun in cupele europene, ori sa ai un joc care sa creasca in coerenta de la meci la meci - asta conteaza. Si doar atunci poti spune de o echipa ca e "mare" sau nu.

Va inteleg, e frustrant. Becali nu mai vorbeste cu voi "decat din politete" (cum o fi aia, nu stiu... dar mie imi convine politetea asta a lui), Piturca nu vorbeste cu voi din principiu, Neagoe vine la conferinte dar nu spune mare lucru, iar jucatorii fac declaratii din ce in ce mai monosilabice. Tare complicat e sa vinzi ziarul sau emisiunea, in conditiile astea! Ar trebui sa vorbesti numai despre fotbal, despre ce se vede in teren... greu, nene, greu! Unde sunt scandalurile de altadata (chiar si cel cu Porumboiu s-a incheiat destul de rapid)? Unde sunt calificativele pe care creditorul le dadea jucatorilor, pe treptele de la iesirea de la "zero"? Unde sunt discursurile slugarnice ale lui Stoichita? Unde e atitudinea intepata a lui Argaseala?...Si, mai ales, ce mai punem pe prima pagina despre Steaua, echipa cu cei mai multi admiratori (suporteri e mult spus) din Romania? Cum vindem? Cum ne luam salariul? Ce se va alege de ziarul nostru de sport, care scria despre orice altceva decat despre sport?

Dupa ce s-a inteles cu creditorul, Piturca a rostit fraza magica: "Fii atent: anul asta nu imi ceri nimic." Nici o problema: ii cer ziarele! Ziarele pe care Piturca le uraste, si stie el prea bine de ce (vezi episodul Hagi-Popescu din preliminariile Euro 2000). Ziarele creeaza iluzii ca mai apoi sa le demoleze intr-un mod brutal - totul de dragul tirajului. Ziarele te ridica in slavi dupa un meci bunicel, pentru ca mai apoi sa te demoleze la prima partida un pic mai slaba. Si cel mai rau lucru pentru un antrenor este ca, dupa un meci, sa fie pe prima pagina. Daca scriu de bine, inseamna ca deja te pandesc sa gresesti, pentru ca mai apoi sa te darame la fel de zgomotos. Iar daca scriu de rau... inseamna ca trebuie sa te cam pregatesti sa pleci.

Intr-o tara in care banul guverneaza, in care principiile valoreaza putin mai mult decat o ceapa degerata, in care personalitatea individului dispare incet dar sigur in spatele celei colective de tip corporatist, e mult mai comod sa stai in fotoliu si sa ti se spuna la TV sau in presa ce trebuie sa crezi, ce e bine, ce e rau, pe cine sa crezi si pe cine nu. Sa primesti mura in gura de la "formatorii de opinie". Si sa asimilezi totul, asa, de-a valma, fara sa treci nimic prin filtrul constiintei tale. E mai comod asa. De ce "sa stai" sa gandesti? Tu alergi si faci bani - formatorii de opinie scriu si fac opinii. Asta e job-ul lor. Pentru asta ii platesti, nu?

Dar, oare, te-ai gandit vreodata ca poate si datorita lor exista circul din loja centrala a stadionului? Te-ai gandit ca, poate, tot din cauza lor a plecat si Zenga, si Olaroiu, si Lacatus, si Hagi, si Dorinel? - daca ziarele de sport ar fi scris doar despre sport, nu crezi ca oamenii astia ar mai fi avut o sansa, cat de mica, sa indrepte lucrurile? Te-ai gandit ca, tot din cauza mass-media, s-ar putea ca nici de data asta antrenorul Stelei sa nu fie lasat in pace, macar pana in iarna (daca nu pana in vara, cum a cerut), sa formeze o noua echipa si sa arate de ce e capabil?

Gandeste. Singur. Opinia ta - aceea care vine din suflet, neinfluentata de niciun editorial, niciun titlu, nicio pseudointerventie televizata - e cea mai importanta. Macar incearca....

chris1978

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/
Doneaza acum!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

F.C. Brasov

STEAUA

Sambata, 7 august ora 21:00
DigiSport
TV LIVE
      https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
    • Program Liga 1 2009/2010
    • Clasament/Rezultate 2009/2010
    https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
    Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

    https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/

    Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

    https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

    Caricaturile lui Goe'

    - Pirotehnis tu'

    https://fcsteaua.ro:/