home
27-06-10

Ziua 17: CM Africa de Sud 2010. Sita cerne

Germania - Anglia 4-1

Dupa cum incepuse meciul, puteam sa jur ca va urma genul ala de partida plictisitoare in care se intalnesc doi granzi care mai mult se protejeaza, decat sa atace. N-a fost din fericire cazul. Golurile rapide ale nemtilor au schimbat jocul si au aratat de la bun inceput ca apararea Angliei e svaiter. Golul de 2-1 a picat suficient de repede ca totul sa se joace, iar golul de 2-2, daca s-ar fi dat, ar fi schimbat probabil multe. N-a fost sa fie insa, cum n-a fost sa fie nici mai tarziu la bara aceluiasi Lampard. In schimb, in doua contraatacuri care ar trebui predate in scolile de fotbal (inclusiv la lectia "cum sa NU te aperi"), Germania a umilit Anglia si merge mai departe in pas de defilare.

Cateva vorbe despre Anglia - fara indoiala o deziluzie a acestui turneu. Daca ma intrebati pe mine, primul 11 al englezilor a fost destul de subtire si nu justifica mari pretentii. Mai mult, desi avea doi mijlocasi centrali de super clasa - Lampard si Gerrard - Capello a reusit contraperformanta de a-i aseza in asemenea fel incat sa nu joace mare lucru. Sa mai adaugam la asta apararea absolut catastrofala azi, sa mai adaugam ca Rooney, poate cel mai talentat jucator englez al ultimilor ani, n-a jucat mai nimic tot turneul si avem imaginea deziluziei care a fost nationala Albionului.

Argentina - Mexic 3-1

Scorul e destul de inselator si nu reflecta intru totul realitatea din teren. Adevarul e ca mexicanii au inceput bine, au ratat doua mari ocazii, apoi au primit un gol din offside si un gol dintr-o greseala monumentala, ceea ce i-a dezechilibrat complet. De asteptat, de altfel. Meciul a fost eminamente sud-american, macar in prima repriza: ambele echipe au fost mai preocupate de atac, decat de aparare, s-a jucat iute, pe contre, s-a ratat. Un meci frumos pentru orice microbist. Mexicul a onorat pe deplin aceasta optime de finala si una peste alta si acest turneu in care a lasat Franta acasa. Hernandez se anunta un jucator mare.

Ce urmeaza?

Argentina - Germania


Reeditarea finalei din 1986 sau 1990 sau a sfertului din 2006. Mai mult ca sigur niciuna din echipe n-ar fi vrut sa dea fix peste cealalta in aceasta faza a turneului. Germania vine dupa un parcurs totusi nesigur in grupe si dupa un succes rasunator cu Anglia, in vreme ce Argentina vine dupa patru victorii la rand. Sud-americanii insa au dat in optimi peste o aparare foarte boema a Mexicului, iar cu germanii le va fi infinit mai greu, organizarea in joc a nemtilor fiind net superioara celei a mexicanilor. Ca atitudine, nemtii au intotdeauna un plus, dar dorinta de revansa a argentinienilor ar putea sa echilibreze balanta.

Personal, in asteptarea marii finale Brazilia - Argentina, imi doresc ca Argentina sa mearga mai departe, dar am un presentiment urat fata de acest sfert. Cred ca Argentinei ii va fi mult mai greu cu Germania, decat apoi cu Spania/Portugalia. Ramane de vazut daca Messi & Tevez vor "dribla" forta mecanizata a panzerelor.

Ovidiu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

 
23 ani de la 28-06-1987

Ziua de nastere a lui Bogdan Stancu

Bogdan Stancu a venit la Steaua in vara anului 2008 de la Unirea Urziceni.
https://fcsteaua.ro:/
Doneaza acum!
Meciul Urmator Clasament Lotul Steleihttps://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

International Curtea de Arges

STEAUA

Sambata, 22 mai
16:30
DigiSport
TV LIVE
Felicitari Tricouri Cantecehttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

Legendele Stelei, reunite!
Fanii au ingenuncheat in fata lui Lacatus! - VIDEO (update)

Anul 63 Steliştii vor sărbători pe 7 iunie 63 de ani de la înfiinţarea clubului din Ghencea. Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a marcat evenimentul printr-o petrecere la care au par

https://fcsteaua.ro:/