home
10-06-10

Yordan Todorov, primul transfer?

Steaua i-a găsit înlocuitor lui Golanski. Yordan Todorov a sosit în România şi în acest moment efectuează vizita medicală, urmând ca în decursul zilei de azi să semneze contractul cu formaţia din Ghencea.

Fostul căpitan al lui ŢSKA Sofia a fost dorit cu ardoare şi de Ioan Andone, la Rapid, însă Copos nu a fost de acord. Jucătorul evoluează pe postul de fundaş dreapta sau mijlocaş dreapta şi l-a impresionat pe "Fălcos" în perioada când acesta i-a antrenat pe bulgari. Todorov are 28 de ani şi îl poate înlocui cu succes pe polonezul Pawel Golanski.

Nu ştim încă pe ce sumă s-au înţeles cele două cluburi, dar Yordan este cotat la 450.000 de euro.

Todorov este produsul clubului Maritsa Plovdiv, acolo unde şi-a început cariera de jucător în 1993, ca junior. A făcut pasul spre echipa mare în 1998 şi doi ani mai târziu s-a transferat la Chernomorets Burgas.

Evoluţiile constant bune l-au adus în atenţia lui CSKA Sofia, care au plătit 150.000 de euro pentru a-l transfera, în 2003. În capitala Bulgariei, fundaşul dreapta a scris istorie: a cucerit trei titluri de campion: 2003, 2005, 2008 şi o Cupă - 2004.

Cota sa a crescut imediat, intrând în atenţia nemţilor de la Hoffenheim, care au dorit să îl transfere în 2008. Transferul nu s-a materializat şi bulgarul a continuat la CSKA până în iarna acestui an când, după o serie de conflicte cu antrenorul, a ales să plece la Lokomotiv Plovdiv.

Todorov este un fotbalist extrem de ofensiv, cu o bună disponibilitate de efort. Deşi nu este foarte înalt - doar 172 cm - acesta compensează prin determinare. Este foarte rapid şi creativ, reuşind să impresioneze prin pasele decisive extrem de exacte.

26 de goluri în 201 partide a marcat Todorov pentru CSKA

9 selecţii are Yodan la naţionala Bulgariei, pentru care a înscris 2 goluri

Prosport.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Doneaza acum!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

[EXCLUSIV-VIDEO] Emerich Jenei despre sarbatoarea suporterilor

Emerich JeneiDesi cel mai mare antrenor al echipei de fotbal Steaua Bucuresti nu va putea ajunge la evenimentul organizat de catre AISS duminica, Emerich Jenei a fost de acord sa "conspire" impreuna cu noi la o su

Legendele Stelei, reunite!
Fanii au ingenuncheat in fata lui Lacatus! - VIDEO (update)

Anul 63 Steliştii vor sărbători pe 7 iunie 63 de ani de la înfiinţarea clubului din Ghencea. Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a marcat evenimentul printr-o petrecere la care au par

Dragostea dureaza mai mult de 63 de ani

Anul 63Steaua a fost sărbătorită (doar) de fani Dragostea dintre un suporter şi echipa sa e la fel ca oricare poveste de iubire, cu suişuri şi coborâşuri, cu clipe de fericire şi dezamăgiri, dar