home
09-06-10

Tudorel? E capitanul Stelei!

Lăcătuş este, incontestabil, simbolul nostru emoţional. Este cel care ne-a dus dincolo. Cel care privea întunericul în ochi şi-l scuipa. După ce-l înjura de mamă.

Duckadam, este, incontestabil, simbolul nostru al gloriei supreme! Al clipei in care am revansat 40 de ani de intuneric intr-un moment in care toata lumina cosmica ne-a luminat prin patru perechi de manusi pentru eternitate.

Hagi este, incontestabil, maximul nostru istoric, dovada zilelor in care, de sus, ne uitam trufasi la Europa cazuta intr-o adoratie gelosa.

Marcel Raducanu este, incontestabil, copilul sufletului de stelist, in care povestile noastre despre noi, construiesc castele de vise in care ingenuncheam din fenta un Imperiu, Perfidul Albion.

Belodedici este incontestabil cel dupa care, s-a facut o reinterpretare a cuvantului eleganta, de catre profesori universitari si academicieni. Este cel pe care caprioarele il urmareau, in admiratie, pentru a-i imita miscarile.

Boloni este cel langa care nu ne-ar fi fost frica nici in fata Armatei Rosii. Le-ar fi tras Loti vreo doua torpile, de i-ar fi trimis in stepele siberiene.

Piturca este cel pe care-l injuram in gura mare, dar stiam ca o duce tot timpul acolo unde trebuie. In plasa. Piturca este cel pe care-l iubeam, pentru ca nu puteam sa nu-l iubim.

Bumbescu este reprezentarea fizica a eroilor din Povestile Neamului Romanesc, de la Decebal si Traian, la Marasti, Marasesti, Oituz, fiind cel pe care-l zamislim in minte cand auzim: Pe aici nu se trece! Bumbescu a fost acolo tot timpul si nu s-a trecut!


Peste ei sta – fara a se ridica – fermentul care a coagulat principiile de performanta, strajuita de demnitate, sacrificiu de sine, corectitudine si respect – toate circumstantiate ros-albastrului – in ceea ce inseamna azi sufletul Stelei.

Cand un minoritar dement a vrut sa-i umileasca memoria, intreband pervers: Ce mare fotbalist a fost Stoica? Cine a fost el?, atunci toti cei care avem onoarea de a face parte din fiinta intima a Stelei – strajuita, girata, si reconfirmata din umbra de el, prin gesturi mici, dar pentru noi uriase, de importanta cosmica, care ne reconfirma ca cel care veghea atunci, vegheaza si acum –, am urlat intr-un singur glas, care sa dureze pentru eternitate:

Tudorel? E capitanul Stelei!

Moskopole

BIBLIOGRAFIE OBLIGATORIE:

Steaua lui Tudorel Stoica

CAPITANUL STELEI

"Tudorel, secretul Stelei"

Tudorel Stoica: "N-as suporta sa fiu bataia de joc a patronilor!"

Tudorel Stoica, membru onorific AISS

Tudorel Stoica: "Gigi Becali nu va caştiga niciodata razboiul cu suporterii!"

Tudorel Stoica: "E inadmisibil comportamentul lui Becali fata de gloriile Stelei si fata de suporteri!"

Tudorel Stoica: "Gigi s-a declarat suporter, in ce calitate vorbeşte la TV?"

Tudorel Stoica: "Gigi va distruge Steaua!"

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

AISS: "Atentionam conducerea Stelei sa inceteze cu declaratiile iresponsabile!"

AISSIn urma declaratiilor finantatorului Stelei, domnul George Becali, premergatoare meciului retur dintre Steaua si TSKA Sofia din preliminariile Europa League, Asociatia Independenta a Suporterilor Stel