home
20-05-10

Precizari in legatura cu rezilierea contractului de inchiriere a stadionului Steaua si a anexelor

În Ministerul Apararii Nationale, inchirierea imobilelor si terenurilor din patrimoniul ministerului nu este atributul ministrului, ci al structurilor care le au in administrare. În cazul cladirilor si terenurilor aferente Stadionului Steaua, inchirierea acestora este in responsabilitatea unităţii specializate, respectiv Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” (CSA „Steaua”).

Ca urmare a derularii, in perioada septembrie–decembrie 2009, a licitatiei privind închirierea Stadionului Steaua, care cuprinde cladiri si terenuri in suprafaţă totală de peste 90.000 m.p., aflate in proprietatea statului si administrarea M.Ap.N. prin CSA „Steaua”, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA a consimtit, prin oferta depusa să achite lunar o chirie in valoare de 21.600 Euro, care a fost stabilită de catre un expert autorizat in domeniu. Din echivalentul in lei al acestei sume, 50 la sută se varsă la bugetul de stat si 50 la sută se virează CSA „Steaua”.

Potrivit contractului incheiat pentru perioada 07.01.2010–07.01.2014, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA are obligatia contractuală să achite lunar suma aferentă chiriei, iar in cazul in care societatea comercială (chiriasul) întarzie plata chiriei mai mult de 60 de zile, contractul de inchiriere se consideră reziliat de drept, fară somatie si fară a apela la instantele judecatoresti.

Precizam ca in momentul de faţă, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA inregistrează intarzieri la plată mai mari de 60 de zile, avand datorii ce reprezintă chiria neachitată pentru lunile martie, aprilie 2010 si penalităţile aferente, in prezent contractul de inchiriere fiind reziliat. Totodata chiriasul mai are de achitat utilităţi restante catre CSA „Steaua”, in cuantum de aproximativ 20.000 lei.

Referitor la informatia aparută in presă marti, 18 mai, potrivit careia M.Ap.N. ar fi marit la 65.000 Euro suma pe care o are de platit SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, precizam foarte clar ca pe timpul derularii contractului, CSA „Steaua” nu a modificat clauzele contractului si nici nu a marit cuantumul chiriei.

Potrivit art. 249 Alin. (3) si art. 256 Alin. (3) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, „Pentru cladirile/terenurile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, inchiriate, date in administrare ori in folosinţă, după caz, persoanelor juridice, altele decat cele de drept public, se stabileste taxa pe cladiri/teren, care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, in conditii similare impozitului pe cladiri/teren”.

Astfel, conform raportului nr. 23.483/2010, privind rezultatul inspectiei fiscale elaborat de Primaria Sectorului 6 – Serviciul public pentru finante publice locale, ca urmare a solicitarii Curtii de Conturi a Romaniei, a fost stabilită o sarcină fiscală ce revine chiriasului SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, pentru anii fiscali 2005-2010, reprezentand taxa pe cladiri, respectiv taxa pe terenuri.

Facem precizarea că orice litigiu pe tema impozitului si taxelor datorate statului de catre SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA nu este de competenta M.Ap.N. – CSA „Steaua”, ci a organelor statului cu atributii in administrarea fiscală si a serviciilor finantelor publice locale.

În concluzie, afirmatiile si acuzatiile facute recent la adresa ministrului apararii nationale si a Ministerului Apararii Nationale sunt cel putin hazardate si hilare, total lipsite de un fundament real si legal.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/
Meciul Urmator Clasamenthttps://fcsteaua.ro:/ Lotul Stelei
https://fcsteaua.ro:/

International Curtea de Arges

STEAUA

Sambata, 22 mai
16:30
DigiSporthttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
TV LIVE
Felicitari Tricourihttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ Cantece
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ foto 15 https://fcsteaua.ro:/ foto 14 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 https://fcsteaua.ro:/ foto 11 https://fcsteaua.ro:/ foto 10 https://fcsteaua.ro:/ foto 9 https://fcsteaua.ro:/ foto 8 https://fcsteaua.ro:/ foto 7 https://fcsteaua.ro:/ foto 6 https://fcsteaua.ro:/ foto 5 https://fcsteaua.ro:/ foto 4 https://fcsteaua.ro:/ foto 3 https://fcsteaua.ro:/ foto 2 https://fcsteaua.ro:/ foto 1 https://fcsteaua.ro:/ foto 23 https://fcsteaua.ro:/ foto 22 https://fcsteaua.ro:/ foto 21 https://fcsteaua.ro:/ foto 20 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 https://fcsteaua.ro:/ foto 18 https://fcsteaua.ro:/ foto 17 https://fcsteaua.ro:/ foto 16 https://fcsteaua.ro:/ foto 15 https://fcsteaua.ro:/ foto 14 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 foto 11 foto 10 foto 9
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Loti

boloniAr fi fost omul unei singure echipe, ASA Tg.Mureş(acolo unde el centra şi tot el dădea cu capul), dacă Steaua-1984 n-ar fi insistat, cu cerul şi pământul, să-l transfere în linia ei de mijloc

Precizari

Interviul cu fostul ministru al Apararii nu poate fi pozitionat decat in doua variante . Ori e o facatura ordinara (si am sa spun de ce cred asta mai incolo), ori tataie asta asta e la o varsta la car

https://fcsteaua.ro:/