home
https://fcsteaua.ro:/
06-05-10

Jenei: "Romanii isi uita prea repede valorile!"

Antrenorul care a condus Steaua la câştigarea Cupei Campionilor Europeni din 1986, Emerich Jenei, a declarat, joi, agenţiei Mediafax, la 24 de ani de la finala CCE de la Sevilla, că românii uită prea repede de performanţa de atunci şi de valorile pe care le au.

"Acum, mă simt mai bătrân cu 24 de ani. Eu nu cred că s-a dat suficientă importanţă acestui trofeu câştigat şi râvnit de toată Europa. Românii uită prea repede de valorile pe care le au. Sunt puţine valorile, dar au avut şi românii nişte valori certe. Eu nu sunt omul care să popularizez performanţa asta, ea va rămâne în istorie", a spus Ienei.

Jenei consideră că trebuie rememorate nu doar câştigarea CCE din 1986 ci şi performanţele ulterioare ale echipei "roş-albastre" din acea perioadă.

"Spaniolii n-au intuit că Steaua poate câştiga Cupa Campionilor Europeni. Era şi regele Juan Carlos, au pregătit masa de sărbătorire a Cupei Campionilor, le-am stricat seara. Steaua nu a câştigat doar finala Cupei Campionilor din 1986, ea a fost în topul Europei câţiva ani de atunci. A mai jucat o semifinală, încă o finală. Nu a fost doar o stea trecătoare", a explicat el.

Fostul antrenor stelist crede că jocul retur cu Anderlecht, scor 3-0, din semifinala Cupei Campionilor Europeni din 1986, a fost cel care le-a dat încredere jucătorilor săi de atunci.

"A fost o chestiune foarte importantă pentru noi în semifinală să trecem de Anderlecht. Cred că a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale unei echipe româneşti în cupele europene, returul cu Anderlecht. Atunci a fost o chestiune de speranţă pentru noi că putem face ceva în finală. Noi eram outsideri. Europa nu se aştepta la o echipă din sud-estul Europei în finală. A fost o mare surpriză dar se mai întâmplă şi din astea", a mai spus el.

Emerich Jenei şi-ar dori ca echipele româneşti să păstreze măcar spiritul formaţiei Steaua din 1986 dacă valoarea nu poate fi aceeaşi.

"Cred că în finală din 1986 s-au întâlnit cele mai puternice echipe din acea perioadă. Echipa Barcelonei de atunci putea să se asemene cu echipa de acum, păstrând proporţiile. Dar fotbalul s-a mai schimbat un pic. Eu aş fi foarte fericit dacă echipele noastre ar juca în spiritul ăla cu care a jucat Steaua", a menţionat Ienei.

Tehnicianul a precizat că s-a dorit anul acesta sărbătorirea într-un cadru festiv a performanţei din 1986 de către guvernul României dar s-a renunţat între timp la idee.

"Probabil o să schimbăm nişte vorbe prin telefon, noi, cei care am fost acolo. S-a planificat să fie o sărbătorire de către guvern dar s-a renunţat la idee. Acum două-trei luni am primit aproape în fiecare zi telefon să luăm legătura cu jucătorii de atunci dar s-au liniştit lucrurile. Probabil că nu există bani pentru treaba asta, dar există pentru altceva...", a concluzionat Emerich Jenei.

Mediafax

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Conferinta presa, Ilie Dumitrescu, 31.08.2010 - OmBun

Salvati-va ingerii!https://fcsteaua.ro:/
Doneaza acum!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

Unirea Urziceni

STEAUA

Sambata, 11 septembrie
ora 20:00
DigiSport
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ foto 6 https://fcsteaua.ro:/ foto 5 https://fcsteaua.ro:/ foto 4 https://fcsteaua.ro:/ foto 3 https://fcsteaua.ro:/ foto 2 https://fcsteaua.ro:/ foto 1 https://fcsteaua.ro:/ FCSB https://fcsteaua.ro:/ STEAUA https://fcsteaua.ro:/ STEAUA https://fcsteaua.ro:/ STEAUA https://fcsteaua.ro:/ FCSB https://fcsteaua.ro:/ FCSB https://fcsteaua.ro:/ STEAUA https://fcsteaua.ro:/ FCSB https://fcsteaua.ro:/ FCSB https://fcsteaua.ro:/ STEAUA https://fcsteaua.ro:/ STEAUA https://fcsteaua.ro:/ PELUZA NORD Steaua (NUCLEO) https://fcsteaua.ro:/ PELUZA NORD Steaua https://fcsteaua.ro:/ PELUZA NORD Steaua https://fcsteaua.ro:/ PELUZA NORD Steaua https://fcsteaua.ro:/ PELUZA NORD Steaua https://fcsteaua.ro:/ PELUZA NORD Steaua https://fcsteaua.ro:/ PELUZA NORD Steaua https://fcsteaua.ro:/ PELUZA NORD Steaua https://fcsteaua.ro:/ PELUZA NORD Steaua https://fcsteaua.ro:/ PELUZA NORD Steaua https://fcsteaua.ro:/ foto 26 foto 25 foto 24
https://fcsteaua.ro:/

No one likes them, we care!

.No comment https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/