home
20-03-10

Interviu cu avocatul suporterilor interzisi abuziv

Redactorii FCSteauaRO va prezinta un interviu realizat cu avocatul suporterilor interzisi abuziv de catre club, domnul Valentin Ioan Achimoiu

1.Buna ziua, domnule avocat! Zilele acestea au aparut prin presa tot felul de stiri si speculatii privitoare la decizia judecatoriei in dosarul intentat de suporteri impotriva clublui. Ce au castigat de fapt suporterii?

Buna ziua. Suporterii au castigat ceea ce era extrem de important, accesul pe stadionul Ghencea. Instanta a facut ceea ce era firesc sa faca: a luat act de caracterul discriminatoriu al masurii interzicerii, pe de o parte, si, pe de alta parte, de caracterul nelegal al acesteia. Conducatorii FCSB s-au substituit organelor competente cf. Legii 4/2008 si au dispus masuri care nu intrau in competenta acestora. Mai mult, pe durata litigiului, FCSB nu a prezentat niciun fel de probe prin care aceasta ar fi sesizat autoritatile competente sau din care ar fi reiesit comportamentul neadecvat al reclamantilor, aceste fapte determinand instanta sa pronunte o solutie favorabila acestora.


2.Este aceasta decizie atacabila cu recurs? Recursul suspenda aceasta masura?

Da. Aceasta decizie este atacabila numai cu recurs, recurs care trebuie promovat in 5 zile de la pronuntare. In materia ordonantei presedintiale recursul nu este suspensiv de executare, ceea ce se traduce prin faptul ca promovarea acestuia nu impiedica punerea in executare a hotararii judecatoresti.
Mai mult decat atat, trebuie retinut faptul ca intreaga institutie a ordonantei presedintiale ar fi deturnata de la scopul sau in conditiile in care recursul ar suspenda executarea. Aceasta procedura este una simplificata, prin care se ordona masuri vremelnice in cazuri grabnice, tocmai situatia de fata.



3.Ce trebuie sa faca reclamantii care au castigat acest drept, ca sa poata cumpara bilete pentru meciul de duminica?

FSCB este obligata sa respecte aceasta hotarare a instantei. In principiu, acesti reclamanti trebuie sa mearga la stadion cu abonamentul sau sa achizitioneze un bilet, in cazul in care nu aveau abonament, si FCSB trebuie sa le permita accesul. Avand in vedere ca hotararea istantei nu este inca motivata, neputandu-se prezenta o copie de pe aceasta, le recomand reclamantilor sa scoata un extras de pe site-ul instantei cu solutia. Pana la urma este vorba de o chestiune de principiu - respectarea unor formalitati - dar ramane la latitudinea conducatorilor FCSB daca vor avea o atitudine eleganta si de buna-credinta. In mod normal, intr-un stat de drept, nu ar trebui sa existe niciun impediment la intrarea reclamantilor pe stadion.


4.Gigi Becali a declarat in presa ca nu are de gand sa respecte hotararea judecatoreasca. Ce se intampla in cazul in care clubul nu respecta hotararea? Ce ar trebui suporterii sa faca in situatia aceasta?

Din punctul de vedere al unui cetatean al Romaniei, indepartandu-ma de calitatea de avocat avuta in litigiu, consider cu totul neadecvata pozitia unui europarlamentar roman de nerespectare a unei hotarari judecatoresti. Cel putin din punct de vedere moral, fara a aduce in discutie consecintele penale ale unei asemenea atitudini, clubul de fotbal Steaua Bucuresti trebuie sa se supuna dispozitiilor instantei de judecata. Astfel, reamintim ca instanta competenta, fie aceasta Judecatoria Sectorului 6, cum in mod nelegitim este contestata de dl.Becali prin aparenta unor presiuni nenecesare si rau-voitoare la CSM, a dispus permiterea accesului suporterilor pe cale ordonantei presedintiale.

In cazul in care situatia va degenera se impune formularea unei plangeri penale impotriva conducerii FCSB si a dlui. Gigi Becali.



5.Are aceasta hotarare un caracter general? Pot si suporterii care nu au participat la proces dar sunt interzisi prin decizia clublui sa beneficieze de efectele ei?

Nu. Aceasta decizie nu are caracter general. Hotararile judecatoresti sunt opozabile numai intre parti, nu pot dispune pentru persoane care nu au fost parti. Aici excedem taramului juridic, in conditiile in care ramane la latitudinea FCSB sa adopte o politica inteligenta, in acord cu doleantele fanilor, fie acestia constestari ai dlui. Becali sau nu. Daca FCSB ar permite accesul tuturor fanilor, inclusiv al acelora care nu au avut calitatea de reclamanti in litigiu, consider ca s-ar face un pas important in relatia suporteri-club, in sensul apropierii de normalitate. Ca un punct de vedere personal, consider ca pentru un club de fotbal este inacceptabil sa permita ca relatia cu proprii fani sa fie solutionata prin intermediul unei instante de judecata, clubul de fotbal prin caracterul de organizatie publica trebuind sa isi asume in mod demn atat aprecierile, cat si criticile.

6. Care este opinia dvoastra fata de decizia FCSB de a impune accesul suporterilor reclamanti la fotolii?
 
Sincer, aceasta decizie este una surprinzatoare. Credeam ca FCSB va adopta o altfel de atitudine. Practic se incearca anihiliarea unui efect deranjant - contestarea conducerii - fara a se analiza in niciun fel  cauza care a dus la acest efect nedorit pentru conducere. Mai mult decat atat, din punct de vedere juridic nu se respecta hotararea instantei de judecata, deoarece este foarte clar exprimat faptul ca accesul la meciuri se permite in conformitate cu abonamentele achizitionate la inceputul sezonului si in niciun caz intr-un sector impus de club. Faptul ca permit accesul, dar nu in conformitate cu hotararea instantei nu ii face mai putin raspunzatori. Personal, consider pur si simplu regretabila pozitia. FCSB.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/
Meciul Urmator Clasamenthttps://fcsteaua.ro:/ Lotul Stelei
https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Gaz Metan Medias

Duminica, 21 martie
20:00
LIVE TEXT FCSteaua.ro
DigiSporthttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
TV LIVE
Felicitari Tricourihttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ Cantece
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ Forta steaua https://fcsteaua.ro:/ Suporterii vs Becali https://fcsteaua.ro:/ foto 24 https://fcsteaua.ro:/ foto 23 https://fcsteaua.ro:/ foto 22 https://fcsteaua.ro:/ foto 21 https://fcsteaua.ro:/ foto 20 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 https://fcsteaua.ro:/ foto 18 https://fcsteaua.ro:/ foto 17 https://fcsteaua.ro:/ foto 16 https://fcsteaua.ro:/ foto 15 https://fcsteaua.ro:/ foto 14 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 https://fcsteaua.ro:/ foto 11 https://fcsteaua.ro:/ foto 10 https://fcsteaua.ro:/ foto 9 https://fcsteaua.ro:/ foto 8 https://fcsteaua.ro:/ foto 7 https://fcsteaua.ro:/ foto 6 https://fcsteaua.ro:/ foto 5 https://fcsteaua.ro:/ foto 4 https://fcsteaua.ro:/ foto 3 https://fcsteaua.ro:/ foto 2 https://fcsteaua.ro:/ foto 1 https://fcsteaua.ro:/ foto 26 foto 25 foto 24 foto 23

https://fcsteaua.ro:/