home
09-03-10

Sex, sange, sport

Cand prin 2006 unul din interlopii care "conduc" fotbalul romanesc a catadicsit sa-i spuna unui jurnalist intr-o emisiune TV ca "pute", spre deosebire de el care se dadea cu Versace sau Armani, presa de pe la noi a reactionat subit si a instituit un embargou informal asupra respectivului personaj vreme de mai multe luni de zile. In fond, remarcile nici nu erau atat de dure, dar la vremea aceea surprindea jegul si suburbanul din spatele lor. Pe stadioane se injura abitir de mult ani de zile, era epoca lui "Am avut si vom avea mereu..." si a lui "Sugi p..." la degajari, dar la TV inca era OK, inca exista un prag al bunului simt, inca existau anumite scrupule de limbaj. Presa inca avea reactie, chiar daca in cazul respectiv ar fi putut fi banuita de subiectivism, intrucat cel agresat era un jurnalist.

Lucrurile au evoluat insa. Interlopul cu pricina, iesit din embargou, a aruncat cu microfonul in capul unui prezentator la o alta emisiune. Varul sau, un interlop filantrop, a inceput sa scape la rastimpuri cate o "jigodie", "bagabont" catre cine considera el necesar, ba chiar a consacrat termenul "zdreanta" ca un cuvant "de bine" in peisajul sportiv. Pe masura ce situatia se degrada, presa descoperea ca e din ce in ce mai putin dispusa sa apere falsa pudoare a conventiei pe care toti o numim "civilizatie", preferand sa-si alunge publicul premium (putin la numar si pretentios pe deasupra!) in favoarea consumatorilor de Unirea/Cavador, ceva mai fara fasoane si atrasi fara drept de apel de revarsarea de injurii de pe micile ecrane.

Prin urmare, posturile "de sport" au inceput sa angajeze fete care sa se dezbrace in timp ce prezinta stirile "din sport", in paralel cu organizarea unor campanii de profil intitulate "tara, tara, vrem FUNDase". Interlopii au inceput sa se desfasoare si ei. "Zdreanta" a devenit un alint, in timp ce enumerarea "drogati, huligani, alcoolisti, bagabonti" a devenit un fel de "flori, fete, filme si baieti" in materie fotbalistica. Ulterior, au inceput sa-si zica "tigani" si sa se intrebe de "mame", aducand aminte si de "schimburi de sotii" cand era mai mare nevoia. In prezent, un interes deosebit il ridica priapismul si efectele sale asupra conducerii fotbalului intern. In fine, ultimul dialog "de sport" face referire la "zdreanta", "jigodie", "cioban oparit", "fetite", "pasarici" si "dobitoci". Acestea sunt, pare-se, singurele realizari despre care conducatorii fotbalului romanesc mai pot sa vorbeasca si singurele despre care jurnalistii "de sport" ii mai imbie sa vorbeasca.

Sa fim insa linistiti: intotdeauna se poate si mai rau. Daca emisiunile de tip "capatos" si "acces direct" nu mai rezista fara o pereche de sani goi in capul unor mosnegi libidinosi de tip Viorel Lis, de ce n-ar promova si Naum & co tot felul de analfabeti autointitulati "patroni", "finantatori", "agenti" si toate cele? Este dreptul lor si atata timp cat batalioanele de consumatori de Unirea/Cavador le tin ratingul sus, nu vor avea nicio jena.

In ce ne priveste, ceea ce le putem reprosa acestor intermediari (pentru ca protagonistii sunt oricum din alta lume...) este infestarea Sportului cu mizeriile acestora. Pentru ca daca astfel de emisiuni s-ar numi "de divertisment" sau si mai simplu "de interes general", n-ar fi o mare problema. Asa insa, prin parazitarea Sportului, generatii intregi cresc inchipuindu-si ca fotbalul este atunci cand un interlop isi da cu parerea despre meciurile echipei altui interlop, in timp ce-l face "zdreanta" pe unul si-l ameninta ca trimite bodyguarzii sa-i controleze "pasarica"... In tot acest timp, stirea ca "Profesorul" Constantin a trecut la cele sfinte n-ar bate in rating, probabil, un concurs de patinaj de la recent incheiata Olimpiada de la Vancouver.

Asta e. Aici suntem si numai Dumnezeu stie unde vom ajunge.

Ovidiu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/

nu cedam!https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Otelul
STEAUA - Otelul Galati
Vineri, 12 martie
20:30
LIVE TEXT FCSteaua.ro
Antena 1
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ VideoNews Video Imagini Tracker
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
prima pagina Despre noi Publicitate pe site Contact
fcsteaua.ro face parte din Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti - A.I.S.S