home
24-02-10

Unfinished business

Daca veti lua finalul penultimului meu articol, In loc de inima, avem o minge, veti spune ca l-am scris dupa Steaua – Ceahlaul. Totusi ca la un bilet de pariuri iesit perfect am pierdut la cota cea mai mica, la „siguranta”: n-am putut sa prevad un lucru, si anume celebra pace semnata intre Gigi si suporterii Stelei. Acest lucru mi se pare singurul aflat in afara tiparului logic al firului evenimentelor, si impotriva a tot ce s-a construit in ultima vreme.

Cine a acceptat acest lucru si din ce considerente? Fcsteaua.ro este locul unde am fost onesti pana la capat, si am spus lucrilor pe nume. Este oaza noastra de corectitudine si am pretentia ca trebuie sa oferim o transparenta, anumite fapte e bine sa iasa in fata. Fara a fi inchizitori, fara a fi acuzatori trebuie sa stim unde ne aflam, fara ca spiritele sa degenereze.
S-au spus multe atunci cand stirea a fost publicata pe site si totusi nu s-a spus nimic. Ca atare cine s-a intalnit cu Gigi Becali, ce s-a discutat, sub ce auspicii s-a pus in pericol un lucru ce a avut roade, si anume protestul nostru? S-a realizat un compromis pentru a asigura prezenta in stadion a celor interzisi, si pentru obtinerea unei performante? Este o cauza financiara care sta la baza, s-au facut presiuni asupra unor baieti asa cum s-a intamplat si in trecutul apropiat? Aici putem vorbi liber in limita regulamentului, minciunile si tampeniile se cern usor, „troll-ii” se exclud rapid.

“Sine ira et studio” imi doresc sa stim in ce punct ne aflam acum cu protestul nostru si in ce termeni putem continua sa ne aparam Steaua. Despre tradare se poate vorbi usor, despre cumparare putem cauta un Iuda sau un tap ispasitor. Exista cateva marturii usor coerente ale unor baieti ce au stat la Nord la acest meci si dovada de netagaduit a devotamentului oferit de Peluza sud. Exista si o replica puternica de la cei de la Nord, care se apara. Asadar, cum procedam in continuare intr-un moment critic pentru echipa si delicat pentru peluza? Mai mult decat oricand trebuie o actiune coordonata, pentru ca altfel vom ramane invrajbiti, orbiti, dezbinati, si in tribune pentru alte echipe (ii salut pe baietii cu care m-am intalnit le meciurile Unirii)

Cum ar fi reactionat fluieratorul de animale daca un intreg stadion l-ar fi „tratat” de la incalzire pana la iesirea din stadion cumulat cu celelalte dezastre? Am trecut atat de aproape de o victorie, sau scadenta va fi la finalul acestui campionat asa cum se estimeaza in unele cercuri (banii din liga sau nimic)?

Ca sa putem continua, trecutul trebuie sa fie curat si viitorul clar, altfel pentru prima oara o batalie in acest razboi pare sa fi fost pierduta.

PS „Adevărul este ceea ce simplifică lumea, nu ceea ce creează haosul” - Antoine de Saint-Exupery

Alex (Keluboss)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3