home
24-02-10

Vedeta si stelistii neadevarati

Meciul cu Ceahlaul, din prima etapa a acestui retur, a fost o nebunie. Si asta la propriu. A fost o nebunie nu doar la final, scorul fiind unul capabil sa distruga creierii oricarui cunoscator al fotbalului romanesc, ci chiar din primul minut. Importanta meciului, presiunea, valoarea adversarului, toate acestea au facut ca mintile stelistilor sa rataceasca. Si nici una nu a ratacit mai mult ca mintea lui Eugen Baciu.

Venit de la Bacau acum cativa ani, cu o selectie in Nationala Romaniei, Baciu nu a reusit niciodata sa se impuna la Steaua. Fundasi au venit si au plecat, s-au accidentat si s-au refacut, dar Baciu tot pe banca de rezerve a ramas. Si asa au trecut 6 ani de cand Baciu a venit la Steaua. Si, in al saselea, in sfarsit i-a venit si moldoveanului randul. Steaua a vandut toti fundasii de valoare si, in lipsa de alte variante, Baciu a prins in sfarsit un post de titular asigurat. Sau nu!

Se pare ca responsabilitatea acestui nou loc de munca l-a cam speriat pe Eugen. Fiind obisnuit sa joace rezerva, Baciu nu a vrut sa riste sa isi strice reputatia de "cea mai buna rezerva din istoria Stelei" si a ales sa se autosuspende, aratandu-le fanilor pe care ii iubeste(si asta chiar l-a durut) degetul mijlociu si pierzand astfel locul de titular. Aceasta ar fi o explicatie insa nu e. E o explicatie pe care o vor accepta cei care fac intelegeri si care vad doar "24" cand vorbesc de Steaua.

Trecerea de pe banca, pe gazon te face vedeta. Cel putin asa a gandit Baciu. Din eterna rezerva mediocra, Baciu s-a vazut superstar in momentul in care politica haotica de transferuri dusa de Steaua a jucat in favoarea lui. Superstarul Baciu e indreptatit sa nu dea explicatii fanilor stelisti. Doar el e vedeta. Ce conteaza ca din cauza lui a dat Onciu primul gol al Ceahlaului? Ce conteaza ca el a dat pasa inapoi catre Zapata la al doilea gol(o pasa de la jumatatea terenului!)? A fost omul care l-a blocat pe Adebayor intr-un meci de Champions League si este inca cea mai buna rezerva din istoria Stelei. Degetul mijlociu ridicat catre fanii are astfel o dubla semnificatie: "Eu(n.r.- Eugen Baciu) sunt Nr.1!" si ... nu pot scrie dar stiti voi.

Si pentru ca nu e nimic mai amuzant decat sa auzi un fotbalist vorbind... Explicatia jucatorului:

"Am făcut un gest neplăcut, am avut o ieşire necontrolată, îmi pare rău. Acest gest n-a fost adresat suporterilor stelişti, adevăraţilor suporteri stelişti, ci acelor persoane care m-au înjurat tot meciul şi au aruncat cu bulgări în mine. Regret nespus de mult acestegest, dar nu a fost adresat suporterilor adevăraţi."

- Eugen Baciu, (sa speram ca fost) fundas Steaua


Astfel, Baciu isi intareste pozitia de vedeta si glorie Stelista. Dintrodata, fosta rezerva a Stelei a ajuns si mare Stelist. In loc sa plece privirea in pamant, sa isi recunoasca greselile si sa incerce sa le corecteze, sa joace mai bine, Eugen preia din atitudinea celui care l-a angajat(ca doar nu degeaba il cheama Baciu) si cauta scuze din care mai penibile.

Sau poate ma insel. Poate adevaratii suporteri ai Stelei au alta parere despre Baciu. Poate ca ei nu considera ca fundasul venit de la Bacau e slab. Poate ca il considera bun de Steaua. Poate ca il considera egalul lui Belodedici, Sarmes sau Prodan. Dar poate ca nu.

Adevaratul suporter stelist nu se multumeste cu mediocritatea. Desi se incearca in ultima vreme sa se demonstreze contrariul(eforturile lui Gigi Becali si ale gesepistilor ioanitoaio-tolontano-geambaso-udreni sunt enorme, acestia dedicand multe resurse pentru a schimba imaginea Stelei si a stelistului. Si nu in bine.), va garantez eu ca nu e adevarat si nici nu va fi vreodata asa. A fi stelist inseamna "Semper Svperiores" din toate punctele de vedere.

Ce masuri ia conducerea?

Daca Cristiano Ronaldo i-ar arata vreunui socios al lui Real degetul mijlociu, ar zbura de la echipa in secunda 2. Si asta cu toate cele 90 si ceva de milioane de euro date pe el. Insa, asa cum Baciu nu e Cristiano Ronaldo, nici Steaua de acum nu e Real Madrid.

"Eugen Baciu, pentru gesturile pe care le-a făcut, este la echipa a doua. I-am transmis să nu fie supărat, am luat măsura asta de ochii galeriei, eu vreau să mă împac cu fanii", a declarat Gigi Becali

Hm! De ochii galeriei. De aceiasi ochi care au vazut degetul ridicat. Alte comentarii nu are rost sa mai facem. Baciul Eugen va fi trimis sa mulga o oaie si se va intoarce triumfator la echipa(politica de transferuri o cere!), in aplauzele stelistilor "adevarati". Cei neadevarati(a se citi "cei care nu accepta mediocritatea") il vor astepta cu siguranta cu degetele ridicate!

Mediocritatea s-a instalat in Ghencea. Un patron sub-sub-sub-sub-sub-mediocru, o conducere sub-mediocra, o echipa mediocra si un antrenor mediocru. Astfel, sa nu se mire nimeni daca, peste ani, pe piatra funerara a lui Eugen Baciu va scrie: "Aici se odihneste Baciu Eugen, fosta mare rezerva a Stelei, omul care l-a blocat pe Adebayor intr-un meci de Champions League" si nimic mai mult.


Adrian

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3