home
20-02-10

Romani pana la capat

Vandut ideilor ca nu conteaza cine conduce si mai ales – in ce mod conduce stapanul – romanul s-a invatat de-a lungul secolelor sa supravietuiasca pentru moment fara sa mai gandeasca pentru ziua de maine sau pentru viitor.

Pentru aceasta supravietuire a trecut pe un plan secund sau a uitat de pretul pe care a trebuit sa-l plateasca, un pret pe care in trecut, dacii si alte popoare pe care le invidiem astazi pentru taria si ”alta mentalitate” de care dau dovada, NU AU VRUT SA-L PLATEASCA preferand sa-i infrunte pe aceia care le dictau altfel decat le era vrerea.

Romanii au si-o scuza. Saracia. Izvorat din saracie, acest stil de viata ne-a aratat de-a lungul timpului ca nu prea a contat ce se va intampla maine sau peste un an, mai important fiind ca romanul sa manance astazi.

Din pacate, in anul 2010 cand stam si ne plangem ca nu putem fi la fel ca alte popoare care au ales sa creasca altfel, nu prea mai putem face nimic pentru ca e prea tarziu, asa ne-am format. Au incercat unii de-a lungul timpului dintre AI NOSTRI sa ne schimbe, dar au fost prea putini, prea izolati, prea neintelesi si prea mare a fost incarcerarea noastra astfel incat i-am tradat si am pupat mana ”stapanirii” care ne-a dat sa mancam din firmiturile unor mese imbelsugate care ni se cuveneau de drept si pe de-a'ntregul. Dar, cel mai mult conteaza faptul ca am mancat, nu?

Conflictul dintre fanii Stelei si George Becali nu reprezinta altceva decat o prelungire fireasca a acestui stil de viata, o picatura minuscula dintr-o istorie presarata cu prea putine momente de inaltare si demnitate nationala. O mana de suporteri romani lupta pentru a recupera ceva din onoarea echipei pe care au iubit-o candva. Aleg sacrificiul suprem, doresc sa impuna o alta mentalitate, sunt gata sa se bata pana la capat doar ca sa-l vada plecat pe cel vinovat de decadenta si falsitate. O alta mana de suporteri se aliaza miscarii NU din principiu ci doar pentru ca echipa iubita joaca din ce in ce mai prost si nu mai are rezultate bune. Cei din urma nu-l injura pe Becali din principiu, pentru opozitie, ci pentru ca rezultatele de moment nu sunt bune. Din pacate, efectul pervers este ca acestia sunt dispusi sa renunte la lupta la primele semne de revigorare sau pentru a obtine victorii de moment. De ce? E simplu, pentru ca SUNT ROMANI.

Mi-as dori la nebunie sa le stiu numele tuturor celor care au avut nesabuinta de a semna un pact degradant pentru o intelegere a rusinii cu cel care a calcat in picioare acest club, in fond un act al tradarii.

Imi doresc ca peste un an sau doi sa le pot spune PE NUME fiecaruia dintre ei ”Ai avut o data in putere sa lupti si sa schimbi ceva, ai avut imensa sansa sa readuci Steaua suporterilor ei, sa pedepsesti fularul dinamovist pe gatul unui oficial stelist, in schimb tu ai ales sa tradezi, aproband astfel gesturile nebune ale celui ce a injosit-o in zeci de randuri si care – implicit – te-a injosit si pe tine. Ai putut sa demonstrezi ca Miorita are doar valoare lirica si ca nu-l defineste pe roman. Ai avut ocazia sa demonstrezi ca stelistii sunt capabili sa lupte la greu, sa-si asume neplaceri de moment pentru a-si castiga respectul si viitorul, in schimb tu ai ales sa te lasi cumparat cu promisiuni. Tu esti vinovat de faptul ca Steaua nu mai reprezinta mandria romanilor, tu i-ai uitat pe Hagi si Lacatus, tu nu stii ce inseamna sa fii vertical in fotbal dar si in viata”.

Da, poate aveti dreptate voi cei din peluza Nord care ati strigat in aceasta seara ”Steaua suntem noi”. Din nefericire, Steaua de acum imbraca chipul multora dintre voi, este un nume vandut pe victorii de moment si aducatoare de nimic pentru viitor, o grupare modelata dupa asemanarea voastra. Poate va socheaza dar indirect va faceti vinovati inclusiv de infrangerea din aceasta seara pentru ca nu ati vrut sa vedeti ca omul pe care ati ales sa nu-l mai contestati, a creat o hidosenie poleita in culorile ros albastre, o echipa formata din jucatori adusi gratis si platiti cu dobanzi bancare sau sacose cu pamant. Ati avut sansa o singura data in viata s-o scoateti din aceasta stare si sa-o remodelati in functie de ce a insemnat candva, dar ati fost incapabili s-o faceti pentru ca nu ati fost in stare sa iesiti din micimea ce va caracterizeaza.

Ea nu mai inseamna onoare, demnitate, ci doar trairi de moment, victorii trecatoare aducatoare de nimic pe termen lung. Steaua nu mai inseamna 60 de ani de traditie, nici Boloni sau Voinescu, Apolzan sau Alexandrescu. Iar peste cinci ani cand aceasta echipa nu va mai insemna absolut nimic pentru romani sa nu aveti nerusinarea sa afirmati ca va pasa de ea sau sa cautati vinovati in alta parte atunci cand va veti privi in oglinda. Da, in prezent, Steaua inseamna voi si Becali, Steaua ”sunteti/este” voi.



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"




Catalin Asavoaei



FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

CFR Cluj

STEAUA
CFR Cluj - STEAUA
Duminica, 28 februarie
20:30
LIVE TEXT FCSteaua.ro
DigiSport
TV LIVE
  • Conducerea Tehnica
  • Conducerea Administrativa
  • https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Felicitari Tricouri Cantecehttps://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Tg.Mures
',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/14886/Tg.Mures"> Tg.Mures https://fcsteaua.ro:/ Tg.Mures https://fcsteaua.ro:/ Tg.Mures https://fcsteaua.ro:/ Tg.Mures https://fcsteaua.ro:/ zapada peste cetatzeni https://fcsteaua.ro:/ Sud abstract https://fcsteaua.ro:/ foto 29 https://fcsteaua.ro:/ foto 28 https://fcsteaua.ro:/ foto 27 https://fcsteaua.ro:/ foto 26 https://fcsteaua.ro:/ foto 25 https://fcsteaua.ro:/ foto 24 https://fcsteaua.ro:/ foto 23 https://fcsteaua.ro:/ foto 22 https://fcsteaua.ro:/ foto 21 https://fcsteaua.ro:/ foto 20 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 https://fcsteaua.ro:/ foto 18 https://fcsteaua.ro:/ foto 17 https://fcsteaua.ro:/ foto 16 https://fcsteaua.ro:/ foto 15 https://fcsteaua.ro:/ foto 14 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 foto 11 foto 10 foto 9 foto 8 foto 7 foto 6
Forum Articolehttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ Presa

https://fcsteaua.ro:/