home
15-02-10

Dulceata otravita

...."Mai bine sa incurajam echipa. Suntem pe locul intai chiar daca clasamentul ne indica locul trei". Va suna cunoscut? De ce sa alegi calea mai grea luptand pentru un principiu atata vreme cat dulceata ti se infinge sub botic si totul suna frumos sub forma unei vesnice promisiuni?

De ce ar fi acest sezon mai important decat altele? De ce ar fi inacceptabil sa ratam acest titlu si de ce castigarea acestuia in acest an ar fi mai importanta pentru unii suporteri, daca am sta sa evaluam in perspectiva imensa povara de a-l cara in spate pe George Becali inca cateva sezoane pentru a se ajunge la un deznodamant intarziat: plecarea finantatorului?

In clipa in care suporterii parasesc echipa, o parte din aceasta moare. Nu sunt cuvinte mari, spiritul unei grupari consta din dragostea si interesul acestora pentru culori, decizii manageriale, jucatori si performante. Poate ca de aceea Becali isi doreste atat de mult “sa se impace cu fanii” si se agata de idea de a crea “un nou tip de galerie” cu scopul de a castiga aceasta editie de campionat.

In trecut s-a spus ca huliganii de pe stadionul Steaua nu ar fi multi. Cu toate acestea, dupa inceperea conflictului, cu greu s-au mai strans 3000 de suflete pe stadion la meciurile de acasa ale echipei. Rezulta deci ca nu doar huliganii au fost dezamagiti. Practic si moderatii au ales sa protesteze intr-un stil propriu. Prin absenta. Continuand marsavia, oligarhia becaliana a iesit cu explicatia “din cauza injuriilor proferate de golani nu mai vin oamenii de bine la stadion”. Ciudat sau nu, au venit apoi interdictiile si cu toate acestea stelistii “civilizati” inca nu s-au aratat in tribune, iar cei ce au trecut de “filtre” au continuat sa protesteze, ceea ce a dat serios de gandit in cazul unei echipe sustinute in trecut pe frig si ninsoare indiferent de adversar si conjunctura.

In acest sezon George Becali isi joaca ultima carte. Miza este titlul, doar acesta este telul sau, unica scapare. Nu-i pasa de traditie, de simbolismul acestei victorii ci incearca sa stearga toata mizeria, sa reintre in carti cu acest succes. Sovaiala sa din urma cu sapte ani in a plati o suma modica in cazul unui magnat (200.000 de euro) pentru a reface un simplu gazon, nu a fost o intamplare. Omul se afla la inceputul ascensiunii sale, avea multi bani in pamant si mult prea putin cash. A urmat perioda senzationala a Stelei cu Mihai Stoica, Protasov, Zenga si Olaroiu in prim plan dar SI CU BECALI in zona, serile minunate din UEFA si Champions League, ajungandu-se in situatia ca fosta echipa a Armatei Romane nu doar sa se autofinanteze ci si sa returneze bani cu dobanda celui ce-o imprumuta in mod constant.

Acum Becali nu mai are nici bani prea multi “din pamant”, iar cashul a scazut la un nivel dramatic. A redus drastic salariile jucatorilor, Champions League suna a amintire, banii din bilete s-au dus, amenzile si suspendarile terenului au curs garla din cauza protestelor, paza stadionului Steaua nu mai poate fi suportata de un buzunar tot mai subtire ce este incapabil sa mai plateasca toti antrenorii de la juniori. Pana si Zmarandescu a plecat, au mai ramas cefele late purtatoare de cazier sa vegheze asupra ostenilor kamikaze ce intra pe stadion pentru a protesta.

Omul mizeaza pe faptul ca va scoate bani dintr-o noua calificare in Champions League si mai ales pe ideea ca suporterii care tin cu Steaua si care sunt dispusi sa uite fularul dinamovist la gatul unui reprezentant al Clubului Steaua (?) sunt mult mai multi si mai iertatori daca le oferi o dulceata decat radicalii care sunt gata sa isi sacrifice echipa pentru inca un sezon, asumandu-si veninul doar-doar de a-l vedea plecat.

Cei care cred in reconcilieri sunt naivi. Pur si simplu, nu exista nimic care sa aduca iertare in randul fanilor. Exista o saturatie de Becali, maniera sa de a face performanta i-a exasperat pe multi, stelistii nu vor ierta niciodata umilintele. Un exemplu poate fi tratamentul la care a fost supus Mihai Stoica dupa ce a lovit un fan chiar daca Steaua condusa de el a ajuns campioana in acel sezon.

Poti sa lupti cu oameni, poti sa infrunti anumite toane ale naturii sau fiare salbatice dar nu poti birui stari de spirit. Dragostea si ura sunt trairi intense si asemanatoare ca forme de motivare a faptelor oamenilor. Iar in clipa de fata, in jurul finantatorului George Becali s-a creat o opozitie atat de puternica care se reflecta nu doar in injuraturi ci si in absenta fanilor care nu au nicio legatura cu sustinerea echipei dintr-o peluza sau alta. E un soi de lehamite amestecata cu dezgust, furie si dezamagire.

Daca ar avea prieteni buni care sa-l sfatuiasca bine, George Becali ar intelege ca a venit momentul sa obtina ultimul mare profit de pe urma Stelei: sa vanda echipa pe bani mai multi decat a investit, lasand posibilitatea ca milioanele de romani sa se intoarca langa aceasta.



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"




Catalin Asavoaei


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
nu cedam!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Ceahlaul
Sambata, 20 Februarie 2010,
ora 17:00
Antena 1
Live text fcsteaua.ro
TV LIVE
    https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
    Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri ethttps://fcsteaua.ro:/tp://www.fcsteaua.ro/cantece/">pagina cu player-ul mp3
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    VideoNews Video Imagini Tracker
    https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ * * *