home
13-02-10

Titluri-cupe-eventuri. Ce este Steaua?

Initial, voiam sa scriu despre acest subiect intr-o alta abordare, pornind de la un interviu pe care un fost jucator al Stelei l-a dat intr-un cotidian central. Un post pe forumul fcsteaua.ro apartinand unui coleg din AISS -a facut insa sa ma razgandesc putin, sa schimb modul de abordare al articolului.

In toiul discutiilor, interminabile si tot mai obositoare de altfel, despre noua asociatie a suporterilor stelisti, in speta LSS, acest coleg de forum si asociatie scria despre cum vede el Steaua.

"Eu unul, am crescut cu Steaua in anii '90, cand castigam titluri-cupe-eventuri pe banda rulanta. Pana la urma asta este stelismul, eu asa il inteleg si percep: niciodata pe locul 2, intotdeauna superiori. Eu m-am saturat, de 4 ani sa fim mereu in spate. Daca nu luam titlul anul asta voi credeti ca o sa vanda echipa?"

Trebuie sa marturisesc ca, la fel ca si el, am crescut cu Steaua in exact aceeasi perioada si, foarte probabil, seria succeselor ce parea interminabila in anii '90 a avut un aport destul de insemnat in "alegerea" mea. Pana la urma, e ca in viata, mai rar gasesti oameni care se indragostesc sincer si iremediabil de o fata cocosata, stramba, fara dinti si fara sani si lista poate continua. In primele momente trebuie sa existe o atractie de natura fizica, una care sa te faca sa-ti doresti mai mult. Tot asa este si in fotbal, altfel toti am sustine echipe gen AS Adunatii Copaceni care face fata cu greu in ligile judetene.

Ca si acest coleg de forum, si mie imi e dor de acea vreme in care dominam copios Romania si aveam evolutii decente, "ne-jenante" daca vreti, in Europa. Insa nu pot fi de acord cu sustinerea actualei echipe a Stelei dintr-un motiv cat se poate de simplu: daca pana in 2003 rezultatele, bune sau rele, erau ale "ros-albastrilor", dupa acel an, toate realizarile sunt ale unui singur om, care si le asuma de la sine putere, in timp ce "batranelului nostru", asa cum era numit intr-un exceptional articol de pe site-ul acesta, ii raman doar neimplinirile.

Ca si cum lucrul asta nu ar fi extrem de serios, ce-ati spune daca ati afla (asta daca nu o stiti deja) ca mai-marele din fruntea clubului, cel pe care unii se gandesc serios sa nu-l mai conteste in retur, ar propune un blat chiar celor mai aprigi rivali din tara, Dinamo. Iar lucrul asta nu-l spun eu, l-a marturisit chiar berbecul, intr-un suprem act de sfidare si umilire a suporterului stelist. De ce afirm asa ceva? Pai:

"Ma gandeam ca poate iese vreo combinatie cu Borcea, poate ca are nevoie de ceva in campionatul urmator... Sase puncte, alea-alea, vedeam! Dar el nimic, i-a dus pe jucatori cu preotul in cantonament si i-a pus sa jure in genunchi", a spus berbecul-sef la gsptv. Declaratia este despre celebrul meci pierdut in Groapa in sezonul 2007/2008, cand CFR Cluj a luat titlul.


Cu alte cuvinte, acest om pe care va ganditi sa il acceptati tacit a intentionat sa implice clubul nostru intr-o cooperativa noua, "model 2000 si ceva". Totul pentru a castiga un campionat! Daca sunt unii care pot accepta lucrul asta, atunci probabil ca Steaua va mai castiga cateva titluri cu berbecul la conducere, insa ma indoiesc ca istoria va fi ingaduitoare cu cei care au pus umarul la demolarea unui nume construit de oameni ca Alecsandrescu, Ienei, Iordanescu, Boloni...

Un albanez acuza

Cati dintre voi il mai tin minte pe Albert Duro, fundasul albanez ce a evoluat la Steaua in perioada 1998-2001? Sigur, n-o fi fost el jucatorul exponential care sa se impune in Ghencea, insa Duro, in cei 3 ani petrecuti la Steaua, a putut sa observe extrem de clar evolutia berbecului-sef, de la carator de sticle cu apa pentru Paunescu, pana la vicepresedinte si viitor patron ilegal.

Fostul nostru jucator marturiseste in Evenimentu Zilei cateva din meritele finantatorului, la inceput de "mandat".

"Mă gândesc la ceea ce a fost. Ţin legătura cu mulţi oameni din România. Îmi aduc aminte de perioada petrecută la Steaua. Cât au fost antrenor Emeric Ienei şi preşedinte Viorel Păunescu, totul a fost bine la Steaua. Au venit apoi Gigi Becali şi Victor Piţurcă şi totul s-a terminat. Dacă echipa aia era lăsată să crească în cinci ani era o forţă. Eram eu, care aveam 20 de ani, apoi Reghecampf, Lincar, Dănciulescu, Roşu, Ciocoiu, Trică, Luţu, Coporan, Ritli. Steaua avea echipă atunci!"

Mai tineti minte inceputul acestui sezon, cu "Arsenal de Romania" si toate cele? Crede cineva ca Duro vorbeste prostii?

Odata cu infiintarea LSS se va intampla un lucru foarte bun. Tot mai multi fani ai "ros-albastrilor" se vor implica intr-o asociatie a suporterilor legala, organizata, iar vocea lor va deveni mult mai prezenta si mai luata in seama de toata lumea, fie ca vorbim de club, presa, ceilalti suporteri etc.

Un singur lucru mai ramane de stabilit, ce inseamna Steaua pentru tine? Campionate-cupe-eventuri sau mod de viata si pasiune totala?

Marius

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
nu cedam!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Ceahlaul
Sambata, 20 Februarie 2010,
ora 20:30
Antena 1
Live text fcsteaua.ro
TV LIVE
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
    Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

    https://fcsteaua.ro:/

    https://fcsteaua.ro:/ Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3 https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/

    https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/ VideoNews Video Imagini Tracker
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    *
    ',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/14630/*"> * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * * * * * * * * * * * https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ * * *

    https://fcsteaua.ro:/