home
11-02-10

Echipa - analiza tactica

Apararea
Este punctul critic al echipei si sectorul cel mai vulnerabil, intreaga defensiva functioneaza haotic, nelasand impresia unei evolutii coerente.

Punctele slabe sunt:
- faulturi dese in apropierea careului
- lipsa unei logici defensive, jucatorii nostri au tendinta de a aglomera zona unde se afla mingea,
- interventiile sunt majoritar nesigure si putin "la hazardat", bazate pe devieri, loviri slabe, impingeri si suturi "sa inlature pericolul"
- jucatorii sunt usor depasiti atat prin plasamentul defectuos cat mai ales prin interventii intarziate
- flancurile sunt ca si inexistente, fiind in permanenta depasite, sectorul central lasa impresia unei mobilitati greoaie
- jocul la off-side este pagubos, aparatorii nereusind o sincronizare perfecta
- media de inaltime este destul de scazuta aproximativ 1.75m, Steaua neavand un jucator mai inalt de 1,80m, la fel, echipa sufera la capitolul forta, aparatorii nostri fiind destul de slabi

Mijlocul si atacul:
In ciuda unor jucatori destul de puternici si cu oarecare calitati tehnice, mijlocul nostru nu este unul care sa tina echipa "sus".

Lipsurile generale sunt date in principal de absenta calitatilor individuale, forta fizica, a unui jucator care sa coordoneze si aseze jocul. Szekely, Plesan, Ovidiu Petre sunt destul de discreti in joc, jucatori "de post", fara pretentii de coordonatori. Tanase are unele calitati, dar nu arata ca este capabil sa aseze echipa, si nici sa coordoneze restul jucatorilor.

Atacul pare sa fie punctul forte al echipei, jucatorii din acest compartiment se inteleg bine intre ei, iar un plus il constituie calitatile lor fizice. Astfel, Tanase, Szekely si Surdu sunt rapizi si tehnici, oricare dintre acestia pot centra/prelua din aproape orice pozitie, au abilitati in a dribla iar partea buna este ca "simt" jocul, se pozitioneaza si se demarca foarte bine. Kapetanos, in ciuda lentorii lui, compenseaza prin jocul de cap excelent, pozitionare si relatia cu coechipierii.

Despre joc in general

Pasele merg prost, sunt in general angajari scrute maxim 15m, limitate si cu frecventa redusa. Intr-o actiune de atac, traseul mingii este relativ limitat la aproximativ 3-5 jucatori, iar numarul paselor este de maximum 5. Lucrul si mai ingrozitor este dat de preluari si asezatul mingii inainte de pasa/centrare, fiecare jucator are nevoie de 2-3 atingeri pentru a stopa mingea si de alte 2-3 pentru a o aseza.

Marea problema a Stelei ramane sutul de la distanta, rareori jucatorii trag la poarta, chiar si atunci cand sunt singuri in pozitii favorabile.
Un alt semn minus este dat de angajarile pe distante mari, practic orice angajare mai lunga de 30 de metri este pierduta, rareori jucatorii castiga "bataia" respectiva. Tot aici se adauga si lipsa de viziune a unor jucatori, acestia trimit mingea in zone inchise ale terenului, unde jucatorul nostru este izolat si de unde poate iesi cu greu.

Alt aspect negativ este numarul mare de faulturi comise si asezarea destul de paguboasa in teren, la aceastea se adauga o anumita lentoare a jucatorilor. In plus, ca si in anii precedenti, se simte scaderea calitatilor tehnice ale jucatorilor, putini stiu sa dribleze sau sa obtina superioritate in urma unei actiuni individuale.

Jocul aerian
La acest capitol, Steaua este ca si inexistenta, iar problemele principale sunt urmatoarele:

- majoritatea angajarilor aeriene sunt pierdute
- jucatorii Stelei nu stiu cum sa se plaseze in teren, atacantii sunt tot timpul cu spatele la poarta sau intr-o zona dificila (unghi mort, foarte in lateral, departe de poarta),
- proasta demarcatie, in cel putin 3 cazuri din 5 fotbalistii nostri sunt prinsi in off-side sau sunt intre 2 adversari
- jucatorii Stelei sar la cap in contra-timp fata de adeversar
- slaba calitate a centrarii, de putine ori aceasta vizeaza un jucator anume, in restul cazurilor centrarea se efectueaza la intamplare, ori intr-o zona in care adversarii sunt superiori,
- jucatorii stelistii nu stiu sa centreze, in majoritatea cazurilor pasa este fie foarte inalta, la semi-inaltime, sau nu are forta necesara "sa treaca"
- pur si simplu, jucatorii nostri nu au detenta, am analizat special acest detaliu, in medie, saritura este de 20/25cm
- jucatorii de banda ai Stelei au grave carente tehnice, centrarea/pasa se face intotdeauna dintr-o pozitie statica sau dupa ce acestia sau asezat pe pozitia mingii, nu centreaza din alergare sau dintr-o pozitie mobila (acest aspect incetineste jocul si da posibilitatea adeversarului sa se replieze si sa anticipeze faza).

Le Reseau Pansant

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
nu cedam!
  • Lista locurilor unde becali este contestat
  • Semnati petitia
  • Harta protestelor
  • Adauga o fotografie
  • https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
  • Fotografii cu proteste anti becali
  • Materiale anti-becali - sticker-e
Meciul Urmator Clasament Lotul Steleihttps://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Ceahlaul
Sambata, 20 Februarie 2010,
ora 17:00
Antena 1
Live text fcsteaua.ro
TV LIVE
    Felicitari Tricourihttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ Cantece
    https://fcsteaua.ro:/
    Personalizeaza si trimite fhttps://fcsteaua.ro:/tai:

    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/ Pentru alte melhttps://fcsteaua.ro:/riei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/
    https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * * * * * * * * * * * *https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ * * * * * * * *