home
02-02-10

Un protest sortit esecului?!!

De cand a inceput protestul frenetic impotriva ciobanului, am incercat sa adun diferite puncte de vedere si sa le compar intre ele, sa incerc sa imi fac si eu o parere despre cum ar trebui sa decurga acest protest, pentru a avea sorti de izbanda. Stelisti sunt multi si au la fel de multe pareri in legatura cu orice problema se iveste, astfel incat nu mi-a fost foarte usor sa fac o sinteza. In continuare, va prezint concluziile pe care le-am tras din toate discutiile avute. E o parere personala, nu e obligatoriu sa fie adoptata de voi si poate fi combatuta.

Ce s-a realizat?

Ciobanul a luat injuraturi cat pentru 10 vieti, in cateva randuri cand stadionul era plin acestea au avut efect asupra lui, in alte randuri l-au speriat chiar. Protestul a continuat si latifundiarul a fost contestat pe toate continentele lumii, insa chiar daca a parut in cateva randuri ca pierde teren, in final a ramas tare pe pozitii. Echipa e pe primul loc, nu joaca rau si are sanse la titlu iar din aceasta cauza unii suporteri au cam uitat multe din nesabuintele patronului si nu le mai arde de protestat.

Un conflict purtat exclusiv de fani

Mai multe cluburi din tara noastra se confrunta cu aceasta problema, un razboi mocnit intre fani si conducere, care are inceput, nu insa si un sfarsit. Becali nu va recastiga niciodata simpatia noastra, dar nici nu va pierde razboiul cu noi din cateva motive:

- SUNTEM SINGURI SI NU AVEM NICI UN TEMEI LEGAL PRIN CARE SA PUTEM SA II CEREM SA PLECE.

- Steaua NOASTRA IUBITA ESTE PROPRIETATE PRIVATA DETINUTA DE Becali.

- GLORIILE Stelei PE CARE NOI LE-AM APARAT CU ATATA ARDOARE IN FATA CIOBANULUI NU AU INTERES PENTRU SITUATIA ACTUALA A Stelei, PE SCURT NU LE PASA.( doar cateva declaratii in presa nimic mai mult)

- NU EXISTA NICI UN ALT INVESTITOR INTERESAT SA PREIA Steaua.

Ce putem face in viitor?

1.Putem alege sa nu mai mergem pe stadion, avand in gand ca asta nu e Steaua ci FC Becali.

In acest caz suporteri ar face cea mai mare greseala, scutindu-l pe oier de dureri de cap. Becali ar considera razboiul castigat pe buna dreptate, deoarece Ghencea s-ar umple de stelisti simpli, interesati doar de rezultatele Stelei, ei nefiind interesati de conflictul patron-suporteri. Cei care ar alege sa nu mearga la stadion, ar pierde dragostea pentru Steaua sustinand ca echipa pe care o iubesc a disparut in 2003, idee aberanta din punctul meu de vedere.

2 Putem alege sa ne impacam cu Becali.

In acest caz patronul s-ar considera din nou victorios, suporterii ar primi anumite facilitati, lucrurile ar reintra in "normal". Becali nu cred ca ar mai face erori asa grave ca in trecut, dar nu va fi complet alt om. Eu unul nu iau in calcul aceasta varianta pentru ca inteleg ca pentru unii greselile facute de Becali sunt impardonabile.

3 Putem alege sa mergem la stadion sa continuam protestul.

Varianta cea mai agreata de mine, pentru ca finantatorul ar avea o stare de stres la fiecare meci. In acelasi timp am putea sa ne incurajam si echipa favorita si sa o ajutam sa obtina iar performantele cu care ne-am obisnuit. S-ar imbunatati imaginea Stelei pentru ca suporterii vin la stadion si poate vreun investitor ar incerca sa o cumpere.

4 Mai circula o varianta care spunea: sa protestam si sa facem tot felul de chestii ca echipa sa fie retrogradata si asa poate Becali va renunta la ea. Mi se pare o varianta complet nerealista, puerila si nedemna de un suporter stelist. Cu ce am fi mai buni ca Becali in cazul asta?

Cum se poate scapa de Becali?

1 Daca moare. Moarte naturala s-au accident - putin probabil.

2 Daca primeste o oferta pentru Steaua pe care nu o poate refuza – putin probabil.

In concluzie sansele noastre sunt mici, chiar foarte mici. Varianta ca Steaua sa piarda campionatul, ca astfel ciobanul nu ca mai avea bani si va renunta la ea, mi se pare copilareasca, neargumentata si toate indiciile o infirma. As vrea sa ma credeti ca ciobanul nu va parasi niciodata Steaua din cauza lipsei banilor. A invatat de la Copos sa se planga, dar nu duce lipsa. Are o gramada de afaceri si unele dintre ele sunt chiar profitabile (citeam in ziarul financiar, anul trecut, de o fabrica de armament care e chiar foarte profitabila).

Ce ar mai fi de facut?

Eu unul o sa merg la stadion, o sa iubesc Steaua in continuare, o sa sper ca jucatorii care vin la Steaua vin din dragoste pentru ea, o sa ii sustin neconditionat. O sa il injur in continuare pe cioban, nu o sa il las sa aiba liniste nici o zi, la fel cum nu mai am eu de cand acesta a venit la Steaua si o sa sper ca intr-o zi soarele pe strada ros albastra.

Deci tot ce putem face e sa megem la stadion si sa il injuram, sa punem in continuare presiune pe el cu speranta ca se va intampla o minune si va pleca, desi cred ca ne vom satura noi de injurat pana sa se decida el sa plece. Acesta e punctul meu de vedere. Cine are crede altceva e liber sa se comporte conform cu credinta sa. In orice caz, un protest reusit din partea suporterilor nu poate fi decat unul sustinut cu adevarat de fostele glorii ale Stelei si de cel putin un investitor pe masura "latifundiarului". Din pacate, protestul nostru indeplineste doar prima conditie din cele 3 si de aceea e sortit esecului din punctul meu de vedere.

In speranta vremurilor mai bune… Forza Steaua!

Ovibenta

Conducerea site-ului FCSTEAUA.RO ofera posibilitatea tuturor vizitatorilor de a-si exprima opiniile. Asadar, aveti optiunea "scrie", prin intermediul careia puteti trimite un articol spre a fi publicat pe site si cea de "contact" pentru a lua legatura cu forul decizional. Dorim sa prezentam toate curentele de opinie care fac apanajul suporterilor stelisti, indiferent care ar fi acestea.

* Articolele vor fi publicate doar daca vor intruni un standard de calitate ortografica si gramaticala.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Ceahlaul
Sambata, 13 Februarie 2010,
ora 20:30
Live text fcsteaua.ro
TV LIVE
    https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
  • Program Liga 1 2009/2010
  • Clasament/Rezultate 2009/2010
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/