home
02-02-10

Huliganii ar putea privi meciurile de fotbal din sectiile de politie

Deputatul PD-L Alin Trăşculescu a iniţiat o lege care îi va ţine sub control pe suporterii violenţi şi îi va transforma cu forţa în microbişti pe prefecţi şi procurori.

Microbiştii care au dat dovadă de violenţă pe stadioane vor privi meciurile de fotbal la televizor, în secţia de poliţie, cot la cot cu agenţii Ministerului de Interne. Cu o jumătate de oră înainte de începerea partidei, cei încadraţi în categoria huligani vor fi nevoiţi să se prezinte la secţia de poliţie pe raza căreia îşi au domiciliul, unde vor avea două variante: fie vor declara adresa unde se vor afla pe durata meciului, fie vor rămâne la secţie.

Procurorii, obligaţi să meargă pe stadioane

Această prevedere urmează să intre în vigoare în acest an şi face parte din legea privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, discutată, marţi, la Senat. Respectivul proiect aduce şi alte noutăţi foarte importante. Nu doar cei care fac parte din baza de date a jandarmeriei drept persoane violente vor fi afectaţi, ci şi prefecţii şi procurorii. Legea stipulează obligativitatea prezenţei respectivilor pe stadion la meciurile cu grad ridicat de risc, precum şi faptul că "înştiinţarea lor se realizează de către unitatea de jandarmi din teritoriul respectiv". Aceasta pentru ca procurorul, împreună cu prefectul sau reprezentantul acestuia, să poată lua decizia de intervenţie a forţelor de ordine.

Iniţiatorul proiectului, deputatul PD-L Alin Trăşculescu, a explicat pentru Gândul cum se vor derula în viitor competiţiile sportive.

"M-am inspirat din legislaţiile unor ţări din vestul Europei cu tradiţie şi în civilizaţie şi în huliganism pe stadioane, cum este Anglia. Noi vom face o adaptare, pentru că nu toate secţiile de poliţie pot să primească sute de persoane, aşa că acolo unde acest lucru nu e posibil, cei vizaţi vor trebui să meargă la poliţie şi să spună, de exemplu: pe durata meciului voi putea fi găsit la Suceava, la nunta surorii mele. Acest lucru, ca şi prezenţa procurorului şi a prefectului se va aplica doar în cazul meciurilor cu grad ridicat de risc. Prin această lege am diferenţiat competiţiile în funcţie de pericol: fără risc, grad redus, grad mediu sau grad ridicat de risc. Meciuri cu grad ridicat sunt derby-uri precum Steaua-Dinamo sau UTA-FC Bihor, competiţii în care suporterii sunt mai aprinşi".

Ecaterina Andronescu: "Dar dacă prefectul e o femeie?"

Respectivul act normativ se va aplica nu doar competiţiilor interne, ci şi celor care se derulează în cupele europene, precum şi meciurilor echipei naţionale. Mai mult, prevederile sale se vor aplica nu doar în cazul fotbalului, ci şi altor domenii precum handbalul sau hockeyul. Mai rămâne de pus la punct baza de date ce va conţine numele huliganilor şi care va fi administrată de jandarmerie, precum şi valoarea amenzilor care vor fi primite de către cei care nu se supun prevederilor din lege.

Iniţiativa deputatului Trăşculescu a ridicat, însă şi unele obiecţii din partea colegilor săi din comisia de învăţământ, tineret şi sport a senatului.

"Dacă prefectul e o femeie? Poate că nu vrea să meargă pe stadion....", a fost reacţia senatorul Ecaterina Andronescu. Senatoarea ne-a precizat că "nu trebuie să fie obligat prefectul să meargă la meci. Obligaţiile şi le poate îndeplini stabilind măsuri anterior desfăşurării meciului, în aşa fel încât să se prevină incidentele. Nu mă interesează să fie prefectul acolo".

Gândul.info

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

 
45 ani de la 05-02-1965

Ziua de nastere a lui Hagi


A jucat la Steaua intre '87-'90. Palmares: 3 titluri, 2 cupe, o finala CCE, o Supercupa a Europei (a marcat golul victoriei), 2 semifinale CCE. A jucat la Steaua aproape 120 de meciuri si a marcat aproape 100 de goluri. A antrenat la Steaua doar o parte din sezonul 2007 - 2008. A plecat dupa neintelegerile avute cu Gigi Becali.
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Ceahlaul
Sambata, 13 Februarie 2010,
ora 20:30
Live text fcsteaua.rohttps://fcsteaua.ro:/
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ Coperta https://fcsteaua.ro:/ 3 https://fcsteaua.ro:/ 4 https://fcsteaua.ro:/ 5 https://fcsteaua.ro:/ 6 https://fcsteaua.ro:/ MEREU ROS-ALBASTRU https://fcsteaua.ro:/ FORTZA STEAUA https://fcsteaua.ro:/ ADY STELISTUL https://fcsteaua.ro:/ HAGI & POPESCU https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ * https://fcsteaua.ro:/ *
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/