home
12-01-10

ANSPDCP a sanctionat FC Steaua



Decizia unora dintre suporterilor stelisti de a lua atitudine fata de abuzurile clubului FC Steaua fata de ei incepe sa dea roade. In urma cu cateva luni de zile, A., un suporter stelist, a remarcat ca prin introducerea CNP-ului sau in campul corespunzator aflat pe situl fcsbticketing.com, toate datele sale cu caracter personal erau afisate pe pagina sitului respectiv. Practic, datele personale ale oricarui abonat al clubului FC Steaua erau accesibile oricarui utilizator de internet, daca acesta ar fi stiut CNP-ul abonatului.

Intrucat acest lucru este interzis de legislatia in materia datelor cu caracter personal (Legea nr. 677/2001), A. s-a adresat in acelasi timp Autoritatii Nationale pentru Supravegherea si Protectia Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) si clubului FC Steaua pentru a semnala, pe de o parte, aceasta grava incalcare a dispozitiilor legale, precum si pentru a cere, pe de alta parte, stergerea datelor sale personale din baza de date a FC Steaua. Aceasta solicitare avea in vedere faptul ca, intre timp, A. intrase in randul miilor de suporteri fata de care FC Steaua intelesese sa actioneze unilateral si abuziv, prin anularea abonamentelor si interzicerea accesului acestora la competitiile sportive organizate de FC Steaua.

ANSPDCP i-a raspuns suporterului stelist in urma cu cateva zile, instiintandu-l ca cererea sa a fost gasita intemeiata, autoritatea luand decizia de a bloca situl fcsbticketing.com pentru remedierea situatiei, precum si de a sanctiona contraventional clubul FC Steaua pentru incalcarea obligatiei a adopta masurile de securitate si confidentialitate adecvate.

Concluzia este una simpla: SE POATE! Daca de vorba buna (sau chiar de "teama" injuraturilor) Becali nu se invata minte, poate autoritatile din Romania (administrative sau chiar judecatoresti) il vor invata ca fenomenul sportiv si (mai larg) social presupune respectarea unor reguli si nu poate fi confundat cu o stana de oi! Comportamentul de cioban, stapan peste oile si cainii lui, se opreste la gardul stanei.

Suporterii stelisti tratati in mod abuziv de catre FC Steaua trebuie sa ia atitudine si sa-si caute dreptatea acolo unde o pot gasi. Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti va ramane alaturi de ei pentru a-i ajuta in toate demersurile legale ce urmaresc stoparea abuzurilor lui Becali si a acolitilor sai.

Steaua suntem noi!



Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal
si libera circulatie a acestor date (publicata in Monitorul Oficial nr. 790 din 12 decembrie 2001):

Art. 33. Neindeplinirea obligatiilor privind confidentialitatea si aplicarea masurilor de securitate
Neindeplinirea obligatiilor privind aplicarea masurilor de securitate si de pastrare a confidentialitatii prelucrarilor, prevazute la art. 19 si 20, constituie contraventie, daca nu este savarsita in astfel de conditii incat sa constituie infractiune, si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000.000 lei la 500.000.000 lei.


https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Ceahlaul
Sambata, 13 Februarie 2010,
ora 20:30
Live text fcsteaua.ro
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
Felicitari Tricouri Cantecehttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ VideoNews Video Imaginihttps://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/ »https://fcsteaua.ro://label> » sectiunea video
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/