home
12-01-10

Steaua second hand

Hristo Yovov, Ouon, Jelev si Josh Tudela, 4 nume noi care ar putea imbraca tricoul ros-albastru din returul campionatului in curs.
Daca despre vecinul de peste Dunare, Jelev, am mai auzit vorbindu-se, facand parte pana nu de mult din gasca lui Marius Stan de la Galati, despre ceilalti 3, spre rusinea mea, e prima data cand aud. Asa cum la vremea respectiva nu auzisem nici despre Krum Bibishkov sau Rafael Grzelak. Dar cine ma poate invinovati pe mine, pana cand si atotstiutorul Google se sforteaza serios sa imi ofere un minimum de informatii despre acesti (se pare) fotbalisti ?

Nu as dori sa ii judec inainte sa ii vad pe teren, insa scepticismul ce a luat nastere in interiorul meu de ceva vreme, nu imi lasa o alta alternativa.
Era o vreme cand Steaua, desi alcatuita in cea mai mare parte din romani, oferea Occidentului fotbalisti talentati, sportivi al caror nume provoaca si acum, la mult timp dupa agatarea ghetelor in cui, un respect si o admiratie absolut deosebite, peste granite si nu numai. As aminti aici doar cateva nume, incepand firesc cu cel al regelui Hagi si continuand cu Marius Lacatus, Dan Petrescu, Adrian Ilie, Iulian Filipescu, Miodrag Belodedici samd.
De cealalta parte, pe langa unele repatrieri reusite sau nu, Steaua nu a transferat mai niciodata fotbalisti cunoscuti din exterior, iar lucrul asta s-a accentuat odata cu aparitia la club a unor indivizi cel putin dubiosi, in frunte cu “alteta sa”, George Becali.
Unii carcotasi se vor grabi sa afirme ca politica de transferuri din Ghencea s-a mentinut inca de la infiintare, Steaua nefiind nevoita sa cumpere straini valorosi, fiindca existau destui romani demni sa imbrace tricoul ros-albastru. Le-as intari opinia, spunand ca intr-adevar, pana la finalul anilor 90, Steaua Bucuresti s-a bucurat de loturi apreciabil valoroase, incat sa mai scoata capul in Europa, dar cam atat.

Mergand mai departe, nevoia de emancipare fotbalistica ne-a adus in Ghencea asa-zisii scouteri, instaurati de Becali si insarcinati cu monitorizarea si aducerea de fotbalisti ieftini si eficienti in Ghencea. De fapt, cu totii stim ca singurul om cu ceva fler in realizarea unor transferuri rentabile, atat financiar cat si sportiv, a fost Mihai Stoica, manager mai apoi inlaturat de acelasi regim dictatorial, care l-a inlocuit pe rand cu o serie de specialisti de carton, precum Adrian Ilie, varul Virgil, omniprezentul si omniscientul Valeriu Argaseala si oricare ruda si tovaras care detinea un televizor color si un dvd recorder.

Rezultatul ? Unul execrabil. Rand pe rand jucatorii adusi de cei enumerati mai sus au dat gres, fie din proprie stiinta (a se traduce prostie), fie uitati pe banca, ori la echipa secunda.
De o buna perioada de timp, iarna si vara, Steaua, candva o fosta trambulina pentru fotbalisti romani de elita, se transforma in cosul de gunoi al unor indivizi care hotarasc sa depoziteze in Ghencea fotbalisti second hand, profitand de prostia si ingamfarea unei conduceri absolut jenante.
Din pacate, in categoria acestor "gunoaie", se incadreaza si anumiti fotbalisti romani, eterne talente.

Nu doresc a friza ridicolul, deci nu imi doresc in Ghencea nici macar transferuri mediocre din campionatele importante, caci stiu ca mentalitatile prezente in loja pe de-o parte, si posibilitatile financiare limitate pe de alta parte (cu atat mai mult in contextual crizei actuale) nu permit lucrul asta, insa ceea ce-mi doresc la nivel de scouting este o farama de profesionalism si de interes in ceea ce priveste achizitiile.
Dovezile irevocabile cu privire la acest text sunt : Andrey, Carlos, Dayro Moreno, Ionescu, Bicfalvi, Bibishkov, Grzelak, samd


cristian014


Meciul Urmatorhttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ Clasament Lotul Stelei

STEAUA

Ceahlaul
Sambata, 13 Februarie 2010,
ora 20:30
Live text fcsteaua.ro
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ Felicitari Tricouri Cantece
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/