home
12-01-10

Josh Tudela, "Pele din Evansville"

"Pele din Evansville", aşa este poreclit Josh Tudela, mijlocaş central de 25 de ani, care va veni sub comanda lui Stoichiţă în probe în cantonamentul din Antalya.

În aşteptarea lui Iovov şi a lui Ouon, Steaua a tratat în ultimele zile în mare secret cu un alt fotbalist. E vorba de un american, Josh Tudela, care ultima oară a evoluat pentru Los Angeles Galaxy, unde a fost coleg cu David Beckham vreme de doi ani.

Va fi testat în amicalele din Turcia

Tudela, care e mijlocaş ofensiv, e liber de contract încă de astă-vară şi de-atunci n-a mai jucat nicăieri. Va veni în cantonamentele Stelei din Antalya şi va fi testat în meciurile amicale, iar dacă va juca bine şi îl va convinge pe Stoichiţă, atunci va semna un angajament cu roş-albaştrii.

DVD-ul cu Beckham l-a convins pe Stoichiţă

Stoichiţă l-a văzut pe două DVD-uri, dintre care unul era un amical din decembrie 2008 între LA Galaxy şi Selecţionata Stelelor Oceaniei. A fost 3-0 pentru trupa americană, într-un meci în care Beckham a evoluat mijlocaş dreapta, iar Tudela în centru, cei doi schimbînd cele mai multe pase pe parcursul jocului.

Tehnic şi arţăgos
Tudela a început fotbalul în echipa liceului său, fiind declarat cel mai ofensiv fotbalist. După ce a trecut în fotbalul profesionist a fost poreclit "Pele din Evansville" datorită tehnicii sale ireproşabile. El a cîştigat un celebru concurs de jonglat cu mingea, reuşind să ţină balonul fără ca el să cadă vreme de 40 de minute.

Cine e Tudela
- s-a născut pe 13 martie 1984, în Evansville (Indiana),
- are 1,75 metri şi 72 de kilograme,
- în 2003 a jucat la West Michigan Edge,
- în 2004 a evoluat pentru Fort Wayne Fever,
- în 2007 a trecut la California Victory, după care a fost achiziţionat de L.A. Galaxy,
- în ultimii doi ani şi jumătate a jucat doar 23 de meciuri în prima ligă americană,

16 luni au trecut de cînd Tudela a marcat primul şi singurul gol pentru LA Galaxy, în meciul cu FC Sydney (3-0) în campionatul Pan-Pacific.

Gazeta Sporturilor

La cîteva minute după ce sursele gsp au confirmat că Tudela e fotbalistul aşteptat în Ghencea, reporterii ziarului au început să caute informaţii despre american şi variante de a-l contacta. Una dintre încercări a fost pe Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, cu peste 300 de milioane de membri. Am descoperit profilul lui Josh Tudela, iar mijlocaşul era online!

Iată dialogul:

- Bună, Josh, din România sînt. Voiam să te întreb de venirea ta la Steaua....
- Nu pot să cred! Cum ai aflat? Nu pot să comentez pentru că nu se ştiu prea multe. Vorbim cînd ajung în România.

- Cînd ajungi la Bucureşti?
- Nu ştiu, acum cei de la Steaua lucrează să îmi rezolve cu biletele de avion. Nu e nimic stabilit deocamdată, dar vom continua discuţia cînd ajung acolo. Acum trebuie să fug să prind avionul.

- OK, dar...
- Trebuie să ajung în România să vedem ce se concretizează şi apoi voi putea spune mai multe. Mi-a făcut plăcere să discutăm, vorbim cu altă ocazie. Bye!

Iovov vine mîine

Steliştii au finalizat transferul atacantului bulgar Hristo Iovov (32 de ani). Acesta şi-a încheiat conturile cu Levski şi va ajunge mîine la Bucureşti, iar sîmbătă va pleca alături de stelişti în cantonamentul din Antalya. Contractul dintre el şi roş-albaştri se întinde pe 6 luni, iar la vară poate fi prelungit.

Gazeta Sporturilor

Clauze speciale - Noile transferuri din Ghencea au 6 luni de probă

Steaua nu-şi mai asumă nici un risc: jucătorilor noi li se impun clauze prin care pot fi daţi afară după o jumătate de an, în caz că nu confirmă

Ghencea se fereşte de păcăleli cu orice preţ. După ce au cumpărat fotbalişti de care nu mai pot să scape, steliştii le impun nou-veniţilor o condiţie: să poată fi daţi afară după şase luni! Jivko Jelev a fost primul care a acceptat să-şi probeze calităţile timp de o jumătate de an. Dacă randamentul lui îi va mulţumi pe şefi, stoperul bulgar o să primească drept premiu un acord pe un sezon întreg.

Iovov, Ouon, ca şi ceilalţi jucători pe care şefii Stelei îi urmăresc în acest moment, ar urma să aibă înţelegeri similare.

Panduru şi Stoichiţă le-au transmis deja noul criteriu de angajare agenţilor cu care colaborează. Clubul urmăreşte să se protejeze de gafe gen Grzelak, dar îşi păstrează, prin contracte, dreptul de a prelungi unilateral după 6 luni, fără ca fotbalistul să se poată opune. În afara polonezului, Becali a mai avut probleme în ultima vreme şi cu Arthuro, şi cu Bibişkov, alţi oameni ajunşi indezirabili şi care nu acceptau să renunţe la salarii.

10.000 de euro pe lună cîştigă Jelev la Steaua. Contractul lui expiră la sfîrşitul campionatului şi depinde doar de club dacă va fi prelungit sau nu

80.000 de euro a fost salariul pe care l-a primit Dayro Moreno cînd a semnat cu Steaua. Presat de club, columbianul a acceptat, acum 3 luni, să piardă două treimi din venit.

"Pînă şi Mourinho mi-a zis că a rămas celebră declaraţia mea prin care anunţam că dau 100.000 de euro oricui vrea să-l ia pe Carlos. Ajunsesem în situaţia aia fiindcă mi-am luat «ţeapă» cu acel portar".

Argăseală şi Mache, somaţi

Gigi Becali a vorbit ieri despre posibilitatea ca Grzelak să continue şi în retur în Ghencea, deşi nu-l mai doreşte la echipă.

"A venit şi la reunire şi s-a dus la vizita medicală. În fiecare lună mă costă 13.000 de euro. Cei care l-au adus, adică Argăseală şi Mache, să se ocupe acum şi de plecarea lui. Ei l-au transferat, ei să rezolve problema pentru că nu-l putem ţine să stea degeaba şi să-i mai dăm 80.000 pînă în vară", a declarat Becali la GSP TV.

Grzelak (27 de ani) mai are contract cu Steaua pînă în iunie 2010.

I-au forţat să plece

Înainte să-i vină ideea clauzei "din şase în şase luni", Becali s-a folosit de forţă ca să scape de fotbaliştii pe care nu i-a mai vrut. Portarii Andrey şi Carlos, precum şi Marius Croitoru sau Cristocea s-au antrenat cu echipa a doua înainte să părăsească Ghencea, fiindcă nu au acceptat din start rezilierea înţelegerilor. Pe Andrey, şefii clubului au vrut să-l mute în Ferentari, tot ca o şicană menită să-l convingă să părăsească România şi să renunţe la banii pe care îi mai avea de luat conform contractului.

Gazeta Sporturilor


https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Ceahlaul
Sambata, 13 Februarie 2010,
ora 20:30
Live text fcsteaua.ro
TV LIVE
    https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
  • Program Liga 1 2009/2010
  • Clasament/Rezultate 2009/2010
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/