home
23-12-09

Fost club de fotbal, fost campion national si international, caut suporteri

Ne apropiem de finalul acestui an 2009, un an care a trecut mult mai repede decat ne-am fi asteptat. De fapt, ultimii ani au trecut toti foarte, foarte repede. Parca numai ieri urlam ca descreieratul de nervi la reusita lui Maccarone din minutul 88, din meciul cu Boro. Parca doar acum cateva ore saream in sus de bucurie vazand scarita lui Dica din meciul de la Kiev. Ultimii ani au trecut foarte repede. Si poate a fost mai bine asa. Decaderea Stelei a venit, in mare parte, ca indepartarea unui plasture: rapid! Din pacate, durerea nu a trecut la fel de repede si nici nu pare sa vrea sa treaca.

Finalul acestui deceniu vine ca incheierea unui ciclu. Daca, la inceputul anilor 2000, Steaua avea mari probleme, probleme care afectau atat imaginea clubului cat si performantele sale, anul 2010 se pare ca va gasi fostul club militar in exact aceeasi situatie. De mai bine de 3 ani Steaua are performante europene doar teoretic. De mai bine de 3 ani Steaua si-a schimbat obiectivele interne, cupa si campionatul lasand loc pozitiei secunde, cea ducatoare in CL. In ceea ce priveste imaginea, Gigi Becali a avut grija sa tarasca Steaua dupa el prin toata mizeria prin care s-a bagat: "valize", procese, campanii electorale, inchisoare, insulte, etc.

Chiar si "pe partea economica" a fost afectat clubul de fotbal. Banii castigati din simplele participari in CL au fost investiti(o mica parte din ei) in jucatori care ba s-au dovedit a fi tepe, ba au fost aruncati din club la cateva luni dupa venire doar pentru ca fetele lor nu erau pe placul creditorului din Pipera. Cea mai mare parte a banilor s-a evaporat prin buzunarele creditorului. Creditor care, desi a fost votat ca al doilea afacerist al tarii de catre prostime(si acum ne dam seama de unde vine si aceasta denumire), a dovedit ca se pricepe la afaceri la fel de bine ca la fotbal, inregistrand pierderi la aproape toate investitiile sale.

Si, colac peste pupaza, desi clubul o duce extrem de rau, creditorul Becali a ales sa ii interzica pe fani pe stadion. "Al doilea om de afaceri al tarii" a motivat aceasta decizie spunand ca toate injuraturile care ii sunt adresate lui afecteaza echipa si ca lipsa de performante e cauzata de fani, nu de schimbarea antrenorilor odata la 3 luni, nu de jucatorii adusi de pe DVD-uri, nu de prostul management al "omului de afaceri". Asadar, clubul Steaua a intrat in Cartea Recordurilor ca primul club de fotbal din lume care a interzis propriilor suporteri accesul pe stadion.

Astfel, picajul in care se afla Steaua continua. Fara fani, nici performantele si nici banii nu au cum sa se intoarca in Ghencea. Solutia originala a lui Becali(e originala pentru ca nicaieri in lume nu a mai facut un club de fotbal treaba asta, presedintii de club reactionand total diferit cand au fost injurati de catre fani. Alti presedinti de club au ales sa urmeze sfatul fanilor, sa faca sa fie bine pentru echipa, nu sa ii dea pe fani afara din stadion.) poate ca i-a adus un 1% in plus la alegeri dar a si facut sa dispara 99% din suporterii de pe Ghencea.

Sarbatorile de la final de an aduc, insa, miracole peste miracole. Cand nimeni nu se astepta, clubul din Ghencea a decis sa le trimita abonatilor sai cadouri de Craciun, cadouri menite sa ii faca sa uite toate umilintele la care au fost supusi, sa uite situatia in care se afla clubul de fotbal pe care ei il iubesc, sa uite totul si sa se impace cu cel care a recunoscut ca nu e stelist.

Un gest frumos? Cu siguranta, NU! Asa cum a demonstrat in repetate randuri, Gigi Becali e frate cu minciuna. Aceasta tactica basesciana are menirea de a umple din nou stadionul care s-a transformat in casa bantuita, de a baga noi bani in buzunarele tot mai goale a "omului de afaceri" din Pipera. Campania nu e noua, nu e originala, nu e ceva inventat de cei ce sustin ca sunt manageri(desi nu au nici o treaba cu fenomenul) in Ghencea.

Cluburile mari, vestice, fac astfel de campanii destul de des. Si, spre deosebire de campania pornita din Pipera, vesticii trimit acele cadouri pentru a multumi fanilor care au fost alaturi de ei, care i-au dus spre noi performante, care le-au bagat bani in buzunare, pentru a le arata ca le pasa si ca gesturile suporterilor nu sunt ignorate. Mita nu e in nici un caz unul din motivele pentru care profesionistii aleg sa faca aceste campanii de marketing.

Dar clubul din Ghencea? Fosta echipa multipla campioana nationala? Fosta echipa campioana europeana la cel mai inalt nivel? Acele vremuri au disparut si, odata cu ele, au disparut si onoarea si mandria si respectul si bunul simt. O astfel de campanie ar fi fost de apreciat daca nu ar fi urmat scandalurilor din ultimii ani(interzicerea fanilor, jignirea lor, jignirea fostelor glorii si a actualilor jucatori, mita, "valize", puscarie, etc.). Asa, e doar un gest gol, care nu inseamna nimic si care e plin de ipocrizie.

"Omul de afaceri" Becali a demonstrat din nou ca nu a inteles nimic din ce i se cere. Nu s-a schimbat deloc, nu a invatat nimic si a ales sa continue cu ideile sale proaste. Becali inca mai crede ca, in lumea asta, chiar totul poate fi cumparat. Din pacate pentru el, fanii nu pot fi cumparati, fanii nu vor cadouri ieftine, nu vor promisiuni, nu vor vorbe goale, vor doar Steaua inapoi.

Sa speram ca, de Craciun, Mosul nu va avea doar misiunea de a aduce cadouri. Sa speram ca, de data asta, va decide sa si duca ceva cu el: pe Gigi Becali.

Craciun fericit tuturor!


Adrian


https://fcsteaua.ro:/
 
47 ani de la 03-01-1963

Gavril "Pele" Balint

Pentru fanii stelisti, Balint va ramîne mereu ca fiind jucatorul care intra dupa pauza si marca goluri decisive cu Vejle Boldklub, Anderlecht Bruxelles, FC Barcelona, Spartak Moscova, IFK Göteborg, Galatasaray Istanbul sau Fram Reykjavik. Balint a fost si golgheter al Diviziei A în 1989-90, marcînd pentru Steaua 19 goluri.
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Meciul Urmator Clasamenthttps://fcsteaua.ro:/ Lotul Stelei
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Ceahlaul
Sambata, 13 Februarie 2010,
ora 20:30
Live text fcsteaua.ro
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
CT _ becali PLEACA DIN GHENCEA!!!
',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/14310/CT _ becali PLEACA DIN GHENCEA!!!"> CT _ becali PLEACA DIN GHENCEA!!! https://fcsteaua.ro:/ laca:X https://fcsteaua.ro:/ 001 https://fcsteaua.ro:/ 01 https://fcsteaua.ro:/ 02 https://fcsteaua.ro:/ 03 https://fcsteaua.ro:/ 04 https://fcsteaua.ro:/ 05 https://fcsteaua.ro:/ 06 https://fcsteaua.ro:/ 07 https://fcsteaua.ro:/ 08 https://fcsteaua.ro:/ 09 https://fcsteaua.ro:/ 10 https://fcsteaua.ro:/ 11 https://fcsteaua.ro:/ 12 https://fcsteaua.ro:/ 13 https://fcsteaua.ro:/ 14 https://fcsteaua.ro:/ 15 https://fcsteaua.ro:/ CL 2008-2 https://fcsteaua.ro:/ 2007-60 ani https://fcsteaua.ro:/ CUPA https://fcsteaua.ro:/ adevaratele valori https://fcsteaua.ro:/ nord coregrafie https://fcsteaua.ro:/ razboaie adevarate toate castigate https://fcsteaua.ro:/ tribuna https://fcsteaua.ro:/ al 6-lea rasarit din 98 continuam piei din ghencea satana Erou ros-albastru Zmeura
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/