home
29-11-09

Steaua II - Farul 0-2 (0-0)

Steaua II a inregistrat un nou esec in Liga 2, pierzand cu scorul de 0-2 meciul cu Farul. Elevii lui Strizu au primit cele doua goluri in repriza a doua dupa ce au dominat clar prima repriza.

Portonojs - Mustata, Iacob, Ninu, Mihai - Ionescu, Lazar, Bejan, Filip, Ochirosii - Batfoi

Prima si cea mai mare ocazie a meciului a apartinut stelistilor. In minutul 6, Ochirosii a profitat de o gafa a portarului Sardescu, i-a furat mingea, a trecut de el si a luftat incredibil, singur cu poarta goala. Steaua II a ramas la conducerea meciului in continuare si, pe final de repriza, a mai avut cateva ocazii de gol bune, prin Albu(intrat in minutul 30 in locul lui Lazar).Intai, in minutul 42, Albu a scapat singur cu Sardescu dar a tras slab. Apoi, dupa doua minute, acelasi Albu a intrat in careu si a tras pe langa poarta dintr-o pozitie foarte buna.

Desi intrarea lui Albu a avut un efect pozitiv, in repriza a doua s-a dovedit ca inlocuirea lui Lazar a fost o greseala, intreg jocul ofensiv al Stelei II disparand. Mai mult, dupa inlocuirea lui Bejan cu Rusu(minutul 45), mijlocul stelist a cazut de tot.

Meciul a parut echilibrat, pana in minutul 60 cand o noua schimbare a lui Strizu avea sa fie picatura care a rasturnat paharul. Antrenorul Stelei II l-a inlocuit pe Ochirosii cu Ionut Niculae, flancul stang stelist devenind un bulevard pentru jucatorii Farului. La doar 4 minute dupa schimbarea lui Ochirosii, Diogo a facut ce a vrut in acea zona a terenului, a centrat si Chico a reluat cu capul pentru 1-0.

Dupa alte 5 minute, Ben Teekloh a majorat scorul, reluand cu capul, la coltul scurt, centrarea lui Soare, centrare venita dintr-o lovitura libera obtinuta de catre constanteni pe acelasi flanc stanga stelist.

Steaua II - Farul Constanta, 0-2 si, cu o etapa inainte de finalul turului, ros-albastri ocupa ultimul loc care se salveaza de la retrogradare.


De ce?

Desi Steaua II a inceput bine acest campionat, ocupand la un moment dat un loc pe podium si fiind singura echipa neinvinsa in primele 10 etape, in acest final de tur, echipa lui Strizu a intrat intr-o vrie din care se pare ca nu poate iesi nicicum.

Ce s-a intamplat? Pentru a afla acest raspuns trebuie sa analizam toate evenimentele care au avut loc in viata acestei echipe.

Pentru inceput trebuie sa spunem ca Steaua II are cativa jucatori care ar fi titulari la orice echipa din Liga 2.

Lungu - Mustata, Iacob, Mihai, Filip - Simion, Lazar, Bejan, Abuzatoaie - Rusu, Batfoi - Acesta a fost primul 11 cu care Steaua II a obtinut rezultatele bune din acest debut de campionat. Acesti jucatori dar si alti tineri cu un potential enorm, ca Albu sau Vaduva, au valoare mult mai mare decat multi fotbalisti din liga 2.

Insa, motivele pentru care echipa ocupa locul 13 din 18 sunt doua si foarte importante.

Primul motiv ar fi venirea lui Stoichita ca antrenor la Steaua.

Desi Stoichita e antrenorul primei echipe si ar parea ca nu are nici o legatura cu Steaua II, venirea lui a avut influente foarte marei. In primul rand, Stoichita a scos de la "satelit" doi jucatori care incepusera sa fie destul de importanti: Dayro si Plesan.

Mai mult, Stoichita a oprit "experimentul" menit sa intinereasca prima echipa. Jucatorii tineri pe care miza Bergodi au fost scosi din "viata" primei echipe si trecuti pe linie moarta. Dupa multe etape in care acestia nu au jucat sau au jucat foarte putin, au fost trimisi la Steaua II si impusi titulari desi formele lor erau foarte scazute.

Al doilea motiv, si cel mai important, ar fi joaca de-a antrenorul a lui Leo Strizu.

Cand ai la dispozitie un lot bun, e destul sa asezi in teren jucatorii cei mai in forma si echipa joaca singura. Insa, daca te crezi antrenor si incepi sa faci experimente aiurea, totul se va prabusi in jurul tau si echipa nu va mai juca deloc.

Steaua II a avut mult timp cea mai buna aparare din liga.

Lungu - Mustata, Iacob, Mihai, Filip - acesti 5 jucatori au format o defensiva de fier, o defensiva foarte greu de trecut. In timp, insa, Strizu a inceput sa se "joace" cu aceasta defensiva, sa schimbe jucatorii si sa deregleze tot.

Au urmat reprofilarile, o veche "boala" de care suferea si echipa Stelei antrenata de Lacatus, in sezonul trecut. Filip a trecut ba mijlocas stanga, ba central. Batfoi s-a trezit extrema, din atacant.Ionut Mihai a trecut fundas stanga de multe ori iar oameni ca Albu, Vaduva sau Nastasie s-au trezit cand pe stanga, cand pe dreapta.

Sistemul s-a schimbat si el. Dintr-un 4-4-2 care a avut rezultate, Strizu a facut un 4-5-1 foarte steril in atac si cu gauri mari in defensiva. Jucatori ca Simion sau Abuzatoaie au disparut din echipa, altii au fost trecuti "in rezerva" si echipa care a bagat frica in toate echipele ce doreau promovarea a coborat de pe locul 3 pe 13.

In meciul cu Farul, greselile lui Strizu au fost evidente si au avut ca pret cele 3 puncte puse in joc. Scoaterea playmakerului Lazar a insemnat disparitia jocului ofensiv al echipei, atacantii ne mai primind nici o pasa buna in toata repriza secunda, iesirea lui Bejan a facut ca mijlocul Stelei II sa devina foarte subtire iar inlocuirea lui Ochirosii a facut ca flancul stanga stelist sa cada.

Am inceput acest sezon stiind ce pot jucatorii Stelei II si avand asteptari destul de mari de la ei. De un singur lucru ne-a fost teama si se pare ca fix de el nu am scapat. Leonard Strizu nu e antrenorul potrivit pentru Steaua II. Daca va mai ramane mult la echipa, s-ar putea ca la anul Steaua II si Steaua III sa joace in aceeasi liga.


Adrian


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3