home
26-11-09

Invitatie la protest

Evoluţia Unirii Urziceni în Liga Campionilor, condusă atât de profesionist de Dan Petrescu şi Mihai Stoica, şi patronată atât de discret de Dumitru Bucşaru, a oferit iarăşi numeroase maree de orăcăieli ale jurnaliştilor pe marginea modului în care se conduce o echipă de fotbal în secolul al XXI-lea.

Ai zice că asemenea indivizi nu ar accepta în ruptul capului personaje gen Gigi Becali, Valeriu Argăseală, Vasile Turcu, Cristi Borcea, Adrian Mititelu în fenomen. Şi totuşi, puşi faţă în faţă cu aceste făpturi, gazetarii noştri sportivi dau din cap afirmativ la elucubraţiile ălora mai ceva ca un papagal la o melodie disco.

Dacă măcar o jumătate din ei ar fi avut coloana vertebrală pe jumătate la fel de tare pe cât au avut clanţa după victoria Unirii Urziceni în faţa Sevilliei, protestele anti-Becali s-ar fi derulat de la sine. Dar, dacă ne gândim că până şi Nicolae Pleşiţă (Dumnezeu să-l ierte!) a afirmat de nenumărate ori că a fost un anti-comunist convins, n-ar trebui să ne mai mire ceva la fiii şi nepoţii lui din punct de vedere al mentalităţii, "onoarei" şi decenţei.

Un alt securist de cea mai joasă speţă, Dumitru Dragomir, a ajuns, iată, să îi reprezinte interesele unui patron ca Dumitru Bucşaru. Dacă Ionesco sau Cioran ar mai fi trăit şi ar fi avut vreo tangenţă cu sportul românesc, nu ar fi ratat, cu siguranţă, ocazia de a se amuza aşa cum au ştiut ei cel mai bine pe marginea oribilului situaţiei.

Problema mai este oribilă şi dintr-un alt punct de vedere: cu o zi înainte, la Ploieşti, vreo 600 de suporteri stelişti şi-au urlat disperarea la adresa simbolului primitivismului din România. Presa nu a reţinut aplauzele la adresa lui Janos Szekely sau Robinson Zapata (aplauze venit după încheierea meciului, adică după ce "Rufay" o cam comisese la cel de-al doilea gol primit), jurnaliştii nu au reţinut faptul că suporterii au scandat numele lui Fane Iovan, prezent la meci, reporterii nu au vorbit despre faptul că fanii au cântat despre Hagi, despre Boloni, despre Balint, despre Iordănescu sau despre Ilie Savu, despre spiritul lui Lăcătuş sau despre Sevilla, ci au scos în evidenţă nemulţumirea lui Stoichiţă, faptul că Becali l-a făcut "fraier" pe un reporter când acela l-a întrebat cum comentează protestele oamenilor prezenţi pe stadionul "Astra" şi alte chestii de detaliu.

Cei aproximativ 600 de oameni au cântat, în pauză, şi cântece de încurajare a echipei, pentru că, pur şi simplu, le era dor să fie iarăşi cel de-al doisprezecelea jucător. Eh...

Foarte puţini din cei care se prosternau miercuri seară la picioarele lui Dan Petrescu, Mihai Stoica sau Dumitru Bucşaru ştiu să redea, ca jurnalişti, tabloul de ansamblu, fără a cădea pradă tentaţiei de a fi atenţi doar la detalii. Nu există, la mulţi jurnalişti, memoria faptelor unora ca Becali, Argăseală, Dragomir sau Borcea.

Interesant este că protestele anti-Becali sunt o invitaţie teribilă la amintiri. La amintirea "valizelor", la amintirea motivelor pentru care arbitrajul românesc a devenit cârpa de ghete a bişniţarilor care se dau patroni de cluburi de fotbal - nu îşi pune, la modul serios, niciun jurnalist întrebarea: "cum de fotbalul românesc este plin de îmbogăţiţi prin speculă şi nu prin afaceri?" - protestele anti-Becali sunt o invitaţie cutremurătoare la amintirea motivelor pentru care Steaua elimina Valencia şi ajungea în semifinalele Cupei UEFA, pentru ca, doi ani mai târziu, să nu mai stea în ghete în Europa decât întâmplător, protestele anti-Becali sunt o invitaţie să ne amintim că, la baza oricărui succes în sport stă respectul faţă de munca tehnicienilor, a jucătorilor, a eforturilor făcute de suporteri, şi, esenţial, în discreţia cu care conducerea investeşte în club, protestele anti-Becali sunt o invitaţie la muncă şi la închiderea sursei de primitivism comportamental, managerial şi uman din Ghencea.

Protestele la adresa lui Gigi Becali ne invită pe toţi să nu uităm niciodată de ce a ajuns Unirea Urziceni să fie cu un pas în primăvara europeană a Ligii Campionilor!

Până la capăt: SAAATTTAAANNNĂĂĂ, PIEI DIN TEMPLU!!!

Lari

Se poate numi Stelist cel care uită acest dialog?


nu cedam!
  • Lista locurilor unde becali este contestat
  • Semnati petitia
  • Harta protestelor
  • Adauga o fotografie
  • Fotografii cu proteste anti becali
  • https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

    STEAUA

    Ceahlaul
    Sambata, 13 Februarie 2010,
    ora 20:30
    Live text fcsteaua.ro
    TV LIVE
    https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/