home
10-11-09

Comunicat AISS - Amenintati de interlopi

Conducerea clubului FC Steaua Bucuresti se apropie de cea mai importanta si vizibila “realizare” din ultimii ani, de cand Gigi Becali a preluat acest simbol national: indepartarea numerosului public ros-albastru de echipa si de stadionul care le-au oferit in trecut nenumarate motive de bucurie si satisfactie.

Complexul Sportiv Steaua a devenit mai rau decat o inchisoare: filtrele de politie la un meci “de mare risc” cu Unirea Alba Iulia incep de la jumatate de kilometru de stadion, accesul se face pe baza de bilet nominal si carte de identitate, controlul este mai riguros decat in aeroporturi. Rezultatul: 2500 de spectatori la un meci de campionat, din care cateva sute cu bilete primite gratis de la conducerea clubului.

Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti a ridicat in nenumarate randuri problema abuzurilor grave pe care conducerea Stelei le savarseste fata de propriii suporteri. Continuam sa o facem, in speranta ca vom fi auziti de tot mai multi suporteri. In acest moment, conducerea clubului Steaua:

1. a interzis accesul in stadion a peste 3.000 de abonati, oameni care si-au platit abonamentele si nu pot beneficia de ele, oameni al caror drept de a participa la o manifestatie sportiva este ingradit de o societate privata;

2. a introdus cele mai drastice metode de control al vanzarii de bilete catre ceilalti suporteri (doar un bilet de persoana, doar pe baza de buletin, la intrarea in stadion trebuind prezentate atat biletul, cat si buletinul), precum si cele mai drastice controale corporale din campionatul intern;

3. a interzis orice forma de manifestare a suporterilor in interiorul stadionului: steaguri de fluturat, steaguri de gard, steaguri pe doua bete, mesaje, coregrafii, in ciuda faptului ca nicio lege nu le interzice!

4. recent, a interzis accesul suporterilor stelisti pe stadioanele din deplasare, cerand evacuarea acestora in cazul in care acestia au reusit sa intre pe cont propriu (ex. Istanbul).

In cele din urma, vazand ca protestele impotriva stilului de conducere al lui Gigi Becali si al acolitilor sai (Argaseala, Ianuli, Geambazi etc.) nu pot fi oprite, europarlamentarul inculpat penal Gigi Becali i-a trimis in tribuna a doua, in timpul meciului cu Unirea Alba Iulia, pe bodiguarzii personali, unii dintre ei colegi de arest si de dosar penal (Stefan Dediu), pentru a-i ameninta si injura pe suporteri. Sub ochii agentilor firmei care asigura securitatea (oare?) pe stadion, acesti interlopi i-au amenintat cu bataia pe suporterii care protesteaza impotriva lui Becali, injurandu-i ca la usa cortului(o inregistrare audio a momentului poate fi accesata aici ). In fata acestui deja-vu, al gorilelor trimise sa ne puna pumnul in gura in stadion (remember 2005!), toti suporterii stelisti din tribuna a doua au reactionat remarcabil, ramanand uniti si continuand sa protesteze!

In apararea unei libertati de expresie pe care o proclama cu orice ocazie, speram si asteptam ca mass-media sa popularizeze aceste evenimente – asa cum sunt! Pana nu vom fi interzisi cu totii, pana la ultimul, protestele impotriva celui care omoara Steaua pe zi ce trece vor continua!

Steaua suntem noi!

Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti
10 noiembrie 2009

Rugam toti suporterii care au inregistrat momentul in care bodyguarzii au intrat in tribuna si au amenintat suporterii sa posteze inregistrarile pe site si sa le trimita la adresa de mail aiss@fcsteaua.ro


Amenintarile bodyguarzilor la Steaua-Unirea Alba-Iulia








Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3