Am pierdut locul 3 in grupele CL si odata cu el primavara europeana. Intrerupem asadar seria prezentelor in anotimpul in care se numara echipele valoroase ale continentului, cedand locul Slaviei Praga. Slaviei care nu ne-a fost superioara decat la capitolul care conteaza cu adevarat: numarul de puncte.
In mod sigur Steaua a avut si nesansa primind in meciurile de acasa cu Arsenal si Slavia goluri pe final de partida. S-au ratat astfel 4 puncte cu care am fi luat fata Slaviei pentru ca avem un golaveraj mai bun si am fi trecut pe locul 3. Doar doua goluri, primite de la Van Persie in minutul 76 si de la Senkerik in minutul 78, au inclinat definitiv balanta in favoarea cehilor.
Avem desigur regrete. Blestemul minutelor 70 ne-a privat poate din nou de o lunga participare in UEFA Cup. Dar asa cum se spune in fotbal, ce-a fost, bine sau rau, a fost; trebuie sa ne concentram atentia pe ce va fi, pe viitor.
Prin urmare, ce a mai ramas de facut pana la incheierea anului 2007?
Evident, sa ne focalizam atentia asupra competitiilor interne si sa tratam cum se cuvine ultimul meci din grupa. Meciul de astazi cu Gloria Buzau este primul din seria de 4 care au mai ramas din acest an si trebuie sa-l jucam cu seriozitate pentru a obtine victoria. Urmeaza restanta cu Gloria Bistrita de luni 3 decembrie, cand Steaua va trebui sa demonstreze ca a depasit pasa proasta si e capabila sa-si adjudece fara probleme cele 3 puncte.
Meciul din Cupa Romaniei cu Unirea Urziceni, planificat a se juca pe stadionul Unirea, vine la doar 3 zile, deci joi 6 decembrie. Este un meci greu, de totul sau nimic si sunt convins ca baietii vor da totul pe teren pentru o calificare.
Partida cu Arsenal la Londra, pe 12 decembrie ar trebui sa fie una in care Steaua sa sugereze ca locul 4 pe care il ocupa in grupa H a Champions League este unul mincinos. Asta cu atat mai mult cu cat Arsene Wenger a sugerat ca va folosi o echipa din care vor lipsi mai multi titulari.
Activitate nu gluma. Propriu zis Steaua va juca 4 meciuri in 13 zile. Dar asta nu e o noutate pentru ea.
Asteptam 6 puncte in campionat, calificarea in sferturile Cupei si un joc bun si eventual 1 punct pe Emirates. Asteptarile noastre nu ar fi exagerate pentru ca echipa, intr-un progres evident, intalneste doua formatii situate sub noi in campionat, iar meciul din Cupa, desi cu una dintre fruntasele Ligii, e unul in care cred ca jucatorii nostri vor dori sa spele rusinea din CL printr-o calificare in faza superioara a Cupei Romaniei.
In sfarsit, in meciul de la Londra, Steaua va dori sa demonstreze ca locul 4 in grupa e asa cum am scris mai sus, un loc mincinos.
Un final bun de an ar aduce incredere pentru a doua parte a sezonului 2007/2008.
Ce ne ramane de facut noua suporterilor? Sa manifestam incredere intr-o echipa aflata in reconstructie, echipa noastra. Sa o sustinem.
Sa ajungem la un consens in ceea priveste faptul ca Lacatus a dat un nou suflu echipei. Ca a reusit ceea ce nu au reusit predecesorii sai in sezonul actual: sa aduca un plus de mentalitate jucatorilor, un joc in viteza, frumos, combinativ si eficient.
E adevarat ca mai este mult de lucru, dar nu ma indoiesc ca jucatorii, alaturi de staful tehnic, muncesc cum nu au mai facut-o pana acum.
Pentru ca trebuie sa recupereze terenul pierdut in campionat. Pentru ca trebuie sa castige Cupa, un trofeu pe care prea mult timp conducatorii efemeri ai Stelei l-au socotit de mana a doua. Pentru ca trebuie sa ne demonstreze noua suporterilor ca au renascut din propria neputinta.
Cam asta ar fi.
Virgil