FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ce a mai ramas de facut?

fcsteaua.ro30.11.2007 04:15

Am pierdut locul 3 in grupele CL si odata cu el primavara europeana. Intrerupem asadar seria prezentelor in anotimpul in care se numara echipele valoroase ale continentului, cedand locul Slaviei Praga. Slaviei care nu ne-a fost superioara decat la capitolul care conteaza cu adevarat: numarul de puncte.

In mod sigur Steaua a avut si nesansa primind in meciurile de acasa cu Arsenal si Slavia goluri pe final de partida. S-au ratat astfel 4 puncte cu care am fi luat fata Slaviei pentru ca avem un golaveraj mai bun si am fi trecut pe locul 3. Doar doua goluri, primite de la Van Persie in minutul 76 si de la Senkerik in minutul 78, au inclinat definitiv balanta in favoarea cehilor.

Avem desigur regrete. Blestemul minutelor 70 ne-a privat poate din nou de o lunga participare in UEFA Cup. Dar asa cum se spune in fotbal, ce-a fost, bine sau rau, a fost; trebuie sa ne concentram atentia pe ce va fi, pe viitor.

Prin urmare, ce a mai ramas de facut pana la incheierea anului 2007?

Evident, sa ne focalizam atentia asupra competitiilor interne si sa tratam cum se cuvine ultimul meci din grupa. Meciul de astazi cu Gloria Buzau este primul din seria de 4 care au mai ramas din acest an si trebuie sa-l jucam cu seriozitate pentru a obtine victoria. Urmeaza restanta cu Gloria Bistrita de luni 3 decembrie, cand Steaua va trebui sa demonstreze ca a depasit pasa proasta si e capabila sa-si adjudece fara probleme cele 3 puncte.

Meciul din Cupa Romaniei cu Unirea Urziceni, planificat a se juca pe stadionul Unirea, vine la doar 3 zile, deci joi 6 decembrie. Este un meci greu, de totul sau nimic si sunt convins ca baietii vor da totul pe teren pentru o calificare.

Partida cu Arsenal la Londra, pe 12 decembrie ar trebui sa fie una in care Steaua sa sugereze ca locul 4 pe care il ocupa in grupa H a Champions League este unul mincinos. Asta cu atat mai mult cu cat Arsene Wenger a sugerat ca va folosi o echipa din care vor lipsi mai multi titulari.

Activitate nu gluma. Propriu zis Steaua va juca 4 meciuri in 13 zile. Dar asta nu e o noutate pentru ea.

Asteptam 6 puncte in campionat, calificarea in sferturile Cupei si un joc bun si eventual 1 punct pe Emirates. Asteptarile noastre nu ar fi exagerate pentru ca echipa, intr-un progres evident, intalneste doua formatii situate sub noi in campionat, iar meciul din Cupa, desi cu una dintre fruntasele Ligii, e unul in care cred ca jucatorii nostri vor dori sa spele rusinea din CL printr-o calificare in faza superioara a Cupei Romaniei.

In sfarsit, in meciul de la Londra, Steaua va dori sa demonstreze ca locul 4 in grupa e asa cum am scris mai sus, un loc mincinos.

Un final bun de an ar aduce incredere pentru a doua parte a sezonului 2007/2008.

Ce ne ramane de facut noua suporterilor? Sa manifestam incredere intr-o echipa aflata in reconstructie, echipa noastra. Sa o sustinem.

Sa ajungem la un consens in ceea priveste faptul ca Lacatus a dat un nou suflu echipei. Ca a reusit ceea ce nu au reusit predecesorii sai in sezonul actual: sa aduca un plus de mentalitate jucatorilor, un joc in viteza, frumos, combinativ si eficient.

E adevarat ca mai este mult de lucru, dar nu ma indoiesc ca jucatorii, alaturi de staful tehnic, muncesc cum nu au mai facut-o pana acum.

Pentru ca trebuie sa recupereze terenul pierdut in campionat. Pentru ca trebuie sa castige Cupa, un trofeu pe care prea mult timp conducatorii efemeri ai Stelei l-au socotit de mana a doua. Pentru ca trebuie sa ne demonstreze noua suporterilor ca au renascut din propria neputinta.

Cam asta ar fi.

Virgil

dee30.11.2007 04:24

Da , au avut ghinion, insa nesansa nu poate fi folosita drept scuza pentru regresul Stelei, care-i atat de evident. In Liga Campionilor rezista cine are valoare, cine poate. In momentul de fata Steaua nu poate!

Daca toate meciurile s-ar fi incheiat dupa prima repriza am fi acumulat si noi mai multe puncte, insa tocmai finalurile denota valoarea unei echipe bune, atunci cand se trage linie si se face bilantul. La noi (bilantul) e constant ,0. Plusul din prima repriza e anulat imediat in a doua. In meciul cu Slavia , Steaua a avut sansa de a intalni o formatie modesta, sansa pe care nu a fructificat-o. Repriza a doua a scos din nou in evidenta acel joc confuz, jucatori obositi si numeroase greseli. As adauga la erori si schimbarile tardive facute de antrenor, neinspirate.

Din punctul meu de vedere sezonul acesta este compromis. Visul european s-a spulberat, iar in campionat suntem departe de locul 1. N-as folosi ca unica scuza arbitrajele favorabile altora. NU! Transferurile ieftine au distrus echipa. Suntem departe de investițiile care se fac în campionatele puternice ale Europei, iar rezultatele sunt pe masura.

Titlul si primavara europeana raman o himera.

Cam asta ar fi!

axl2330.11.2007 07:59
Blestemul minutelor 70

L-as numi mai degraba blestemul mentalitatii gresite. Al mediocritatii dusa la exasperare. Nu exista ghinion, Virgile, destinul ti-l faci singur. Daca esti capabil. Si se pare ca noi n-am fost.

laurentiu196930.11.2007 10:09

Meciul cu Heerenven din deplasare a fost ultimul meci tratat cu ambitie de ai nostri. Apoi au urmat meciuri la rezultat, in care am avut si multa sansa. Anul asta nu a mai tinut. Sansa a fost de partea adversarilor nostri.

Echipa este in constructie de vreo doi ani. De doi ani nu ne laudam decat, cati indisponibili avem la fiecare meci. Consider ca anul acesta, s-a pus o baza solida. Apararea a fost mult mai sigura decat in anii trecuti. Sper sa treaca si ultimul test de la Londra. Privind in alte grupe, ce scoruri de maidan s-au servit pe acolo, Steaua, a pierdut puncte pe final de meci si...DUPA RATARI EPOCALE (vezi Iacob cu Arsenal, sau Croitoru cu Slavia), sau dupa erori de arbitraj (Badea cu Sevilla).

Privind jumatatea goala a paharului, linia de mijloc este impotenta. A fost creatia lui Oli, sa inchida jocul, si...l-a inchis astfel incat, cu exceptia primei reprize cu Slavia, nu a scos nimic util. Aceasta submediocritate cronica a liniei de mijloc s-a rasfrant si asupra atacantilor, care, neavand un minim de mingi utile au devenit repede contestati.

Sa speram ca cineva va observa adevartele probleme ale Stelei si va continua sa cladeasca o echipa durabila.

Gabby_the_gunner30.11.2007 10:54

Bine spus , ce a fost a fost ...speram la mai bine fular-campionii

FORZA Steaua !!

Wally30.11.2007 13:16

Cu ciobanul "la conducere" nu e loc de mai bine...

AlcaponneAISS30.11.2007 13:22

Vina in totalitate o au jucatorii ca nu se daruiesc pentru echipa...pai stiind ca-s la Steaua mananci pamantu` pentru postu de titular...are si vina lui...Gigi..asta e...locu 3 dak il mai prindem...!!!barem sa nu il ia campionatu CFR...macar de l-ar lua Vaslui...echipa mica dar constiincioasa..

Virgil30.11.2007 13:36

Imi pare rau, am crezut prea mult in Steaua si in posibilitatile ei. Din pacate. Sunt o persoana optimista dar spun cu mana pe inima ca oamenii care alcatuiesc echipa, staful tehnic, conducerea administrativa, sunt o adunatura de impotenti.

Evident in aceste conditii ma astept in continuare sa ne bata Gloria ( o echipa serioasa), Unirea, ca sa nu mai vorbesc de Arsenal.

Faptul ca Steaua a folosit in acest meci, care trebuia tratat cu seriozitate, o echipa cu suficient de multe rezerve, ma face sa cred ca El Ciobandante si-a dorit sa ofere cel putin 1 punct echipei buzoiene, a doua sa echipa dupa cum spun gurile rele. De unde trag concluzia ca Lacatus e un fel de piele a organului genital masculin, in fata creditorului.

E parerea mea unui om care din fericire nu a vazut meciul. S-ar putea sa gresesc, dar in aceste clipe sunt prea suparat pentru a judeca la rece si a acorda cuiva circumstante atenuante.

Wally30.11.2007 13:39
De unde trag concluzia ca Lacatus e un fel de piele a organului genital masculin, in fata creditorului.

Ce fel suna asta, Virgile! :laugh: E trist, dar cred ca e adevarat...

w3bmaster30.11.2007 15:26

Ce e de facut afara cu Jiji afara cuy jucvatori amatori .... passtrati ( Zapata Gopian Golansky Neaga Badea Bicfalvi Rada Ghionea Goian Banel(rezerva) Radoi , Emegara ) adusi 2 mijlocasi f buni sud americani si 1 atacant bun ...

1uLy4Nn30.11.2007 16:23

Ce a mai ramas de facut??? iti spun eu...EVITAREA RETROGRADARII :(((((

ADRIAN080830.11.2007 17:40
Cu ciobanul "la conducere" nu e loc de mai bine...

Si antrenori gen Hagi sau Lacatus sau Olaroiu.

Olaroiu=NIMIC=Hagi=ZERO=Lacatus.

De altfel in noi romanii nu avem antrenori, doar niste papagali care nu sunt in stare de nimic.

Nu avem nici conducatori Gigi=Copos=Borcea=turcu=Badea=Iancu.

Chai nu vedeti ca astia toti seamana intre ei la apucaturi, mentalitate si gandire.

La fel si antrenorii la rezultate ZERO BARAT.

Wally30.11.2007 18:37

N-o fi Lacatus nu stiu ce scula de antrenor, dar cand il vad pasind in Templu inaintea meciurilor imi vina sa-i stig numele pana imi sar plamanii...

Zerg01.12.2007 00:48

Citesc acest articolul dupa meciul cu Buzau; daca il citeam pana in meciul cu Buzau, insemna mult acest articol, chiar imi spunea multe :) ... Dar acum, dupa ce am vazut jocul de azi chiar stau si ma gandesc ce imi mai spune acest articol, mai merita ora ceva...acei "baieti"

yo_marius01.12.2007 07:17
Si antrenori gen Hagi sau Lacatus sau Olaroiu.

Olaroiu=NIMIC=Hagi=ZERO=Lacatus.

De altfel in noi romanii nu avem antrenori, doar niste papagali care nu sunt in stare de nimic.

mama frate...ce "placere" sa citesc!!!! cate licentze PRO ai tu frate sa-ti permitzi sa spui de un antrenor ca e ZERO??? ai habar macar cu ce se mananca meseria asta??? stii sa incepi o incalzire la o grupa de copii??? mai informeaza-te bai baiatule despre cevorbesti!!

Virgil01.12.2007 08:02
Imi pare rau, am crezut prea mult in Steaua si in posibilitatile ei. Din pacate. Sunt o persoana optimista dar spun cu mana pe inima ca oamenii care alcatuiesc echipa, staful tehnic, conducerea administrativa, sunt o adunatura de impotenti.

Evident in aceste conditii ma astept in continuare sa ne bata Gloria ( o echipa serioasa), Unirea, ca sa nu mai vorbesc de Arsenal.

Faptul ca Steaua a folosit in acest meci, care trebuia tratat cu seriozitate, o echipa cu suficient de multe rezerve, ma face sa cred ca El Ciobandante si-a dorit sa ofere cel putin 1 punct echipei buzoiene, a doua sa echipa dupa cum spun gurile rele. De unde trag concluzia ca Lacatus e un fel de piele a organului genital masculin, in fata creditorului.

E parerea mea unui om care din fericire nu a vazut meciul. S-ar putea sa gresesc, dar in aceste clipe sunt prea suparat pentru a judeca la rece si a acorda cuiva circumstante atenuante.

Se spune ca mai bine sa-ti Para rau ca ai tacut, decat ca ai spus. Eu am spus, dar sincer imi pare rau. Chiar imi e rusine de ce am putut sa spun. In momentul de fata Steaua nu poate tine cadenta. Nu in ceea ce priveste victoriile, ci in privinta jocului pe care il practica. Important e ca in perioada pregatirilor de iarna sa se lucreze cum trebuie. Altfel de cat a facut-o Hagi in vara. Adica fara experimente fara sens. Sper in continuare sa se intample o minune care sa readuca multumirea in randurile noastre. Sper, doar nu o sa doresc raul.

puiu mordasan01.12.2007 08:24
:steagcruce: Din pacate nu au mai ramas prea multe de facut...Sper totusi sa castigam Cupa Romaniei. Asa suntem sigur in turul I in UEFA CUP! Pe de alta parte a-si vedea un "11"competitiv cu Zapata-Golansky,Ghionea,Radoi,Emeghara-Banel,Plesan,Camus,Neaga-Thereau,Badea! Asta in conditiile in care pleaca Dica si Goian. Mai prost stam cu rezervele ca nu sunt de valoarea titularilor! FORZA Steaua!!!
1uLy4Nn01.12.2007 12:22
N-o fi Lacatus nu stiu ce scula de antrenor, dar cand il vad pasind in Templu inaintea meciurilor imi vina sa-i stig numele pana imi sar plamanii...

dar asta nu ne prea ajuta..nici pe noi si nici echipa...cu totii il iubim pe Laca insa parca mai mult iubesc titlul 24..parerea mea :D

androsteaua01.12.2007 14:12

2007--punct negativ de referinta in istoria Stelei

Virgil01.12.2007 16:29

Inca nu s-a terminat campionatul, dar daca acesta pe care il ocupam acum va fi locul final (5), putem spune ca o perioada atat de slaba nu a mai avut Steaua de la inceputul anilor '80:

1980 - locul 4

1981 - locul 6

1982 - locul 5

Sburatoru02.12.2007 21:48
mama frate...ce "placere" sa citesc!!!! cate licentze PRO ai tu frate sa-ti permitzi sa spui de un antrenor ca e ZERO??? ai habar macar cu ce se mananca meseria asta??? stii sa incepi o incalzire la o grupa de copii??? mai informeaza-te bai baiatule despre cevorbesti!!

he he ... "bai baiatule"....pffffff:))))

ariven2103.12.2007 13:05

Imi doresc sa castigam capionatul si sa facem numarul 24...Dar sa fim realisti, nu cred ca acest lucru este posibil. Odata cu castigarea Cupei Romaniei am da posibilitatea unei echipe cu experienta de Champions League sa se cimenteze in Cupa UEFA si sa castigam titlul 24 in vara lui 2009...Stiu sun acam mult timp dar trebuie cimentata o echipa...

Asa vad io situatia...poate o vad bine poate nu...