FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cupa!

fcsteaua.ro29.11.2007 19:10

Nu c-aș fi sceptic, pesimist sau defetist. Suntem abia la jumãtatea drumului și de întâmplat se pot întâmpla multe. CFR Cluj, în ciuda fotbalului bun pe care-l joacã, se poate pierde. Ba chiar aș spune cã tocmai fiindca e vorba de ei (adicã de o echipã fãrã experiențã), existã șanse mai mari sã se piardã. ªi deci sã poatã fi ajunsã din urmã.

Neîncrederea mea vine din neîncrederea în lotul Stelei. Sincer vorbind, nu cred cã aceastã echipã poate câștiga acest campionat. Sã câștigi un titlu presupune, printre altele, constanțã. Eu nu-i vãd pe actualii jucãtori ai Stelei în stare sã batã în...sã zicem 12 din urmãtoarele 18 partide (câte au mai rãmas). Pur și simplu nu cred cã pot face așa ceva. În primul rând, pentru cã mulți n-au valoare. Dacã în trecut m-am mai amãgit, acum o recunosc: actualii jucãtori nu au valoare sã câștige majoritatea meciurilor rãmase. Asta și pentru cã valoarea e totuși o noțiune relativã! Valoarea de anul trecut, chiar dacã presupunem cã a rãmas aceeași, nu este aceeași cu valoarea de anul acesta. Pentru cã adversarele s-au schimbat. CFR e mai puternicã. Poli e mai organizatã și la rândul ei mai puternicã. Rapid e mai puternicã, deși mai dezorganizatã. Doar Dinamo e și slabã și dezorganizatã.

Cupa în schimb nu presupune constanțã. Ci atitudine. Steaua mai are nevoie de 3 meciuri ca sã ajungã în finalã. Urziceniul va fi primul hop, dupã care ar putea urma alte douã pânã la bãtãlia finalã. În astfel de meciuri, o echipã valoroasã, dar nu constantã (precum Steaua în acest an) poate triumfa. ªi va compensa lipsa de constanțã cu atitudinea. Cu determinarea. Cu conștientizarea șansei la singurul trofeu alternativ. În cupã, în meciuri irepetabile și care nu depind de soarta niciunui alt meci, sunt sigur cã am putea bate pe oricine.

Tocmai de aceea, întrucât sunt foarte sceptic cã ne vom bate la titlu (chiar și dupã victoria din Derby), sper din suflet cã Marius Lãcãtuș nu va comite aceeași greșealã ca predecesorii sãi (și mã refer în special la Protasov și Olãroiu) și cã le va explica elevilor sãi ce înseamnã un trofeu. Nu locul 2 pentru bani, ci Cupa, pentru glorie!

Hai Steaua! Hai bãieții! Hai Lãcã!

Ovidiu

Astristul29.11.2007 20:09

Mi-e dor sa mai castigam Cupa Romaniei.....

Am si uitat cand am castigat-o ultima oara (vorba vine), la ce "interes" este pentru aceasta competitie...

Am tot sperat sezonul trecut ca trecem de Poli Aek si o sa jucam finala cu Rapid, dar n-a fost sa fie! :sad2:

Poate anul asta e anul nostru, cine stie.

Oricum am incredere in Lacatus. El e singurul in stare sa antreneze Steaua asa cum trebuie!

:steagcruce:

razvan_cmi29.11.2007 20:13

Din partea mea ,putem termina in afara Europei anul acesta , insa Cupa este un "must" al sezonului ( scuzati expretia :) Trofeul este istorie , in schimb in Europa ne am facut treaba cat am putut (vedeti ultimele locuri in grupele CL ca tot Europei de est sunt rezervate) Sa mai faca si altii daca tot se bat cu pumnii in piept. EU VREAU CUPA!

androsteaua29.11.2007 21:47

este importanta cupa si trebuie sa o castigam,la fel ca si campionatul! dak nu au jucatorii valoare ,cel putin numele de Steaua ii obliga sa castige orice meci

robespierre29.11.2007 21:50

Nu stiu altii cum sunt si ce cred insa eu merg cu Steaua pana in panzele albe. Cred in Steaua ca poate castiga titlul. Am crezut in Steaua ca o poate bate pe Dinamo desi unii ne cantau prohodul. Pentru mine nu exista nu se poate iar asta este si un lucru cu care m-a fermecat acest club de-alungul istoriei. Intradevar trecem (dupa mine am trecut) printr-o perioada grea dar asta trebuie sa ne ambitioneze si mai mult si sa iesim si de data asta cu bine dintr-o situatie neplacuta. Cat timp mai sunt matematic sanse trebuie sa luptam pana in ultima secunda.

In ceea ce priveste cupa sunt de acord. TREBUIE castigata. Este un trofeu, o competitie dominata de noi, ca de altfel si campionatul. Plus ca este vorba de orgoliu. La Steaua trebuie castigat insa orice meci indiferent ca e cu Dinamo sau Pandurii. Pentru Steaua nu exista decat o varianta:VICTORIA, SUCCESUL, TRIUMFUL, DOMINATIE.

Am fost, suntem si vom fi mereu cei mai buni indiferent de conducere sau jucatori pentru ca toate aceste elemente sunt temporare insa SPIRITUL STELIST e acelasi de 60 ani incoace.

Asa ca eu astept si cred inca in mult doritul EVENT

FORZA Steaua

impreuna spre EVENT

st_194729.11.2007 22:27

Cu Lacatus am luat ultima cupa,tot cu EL o vom lua si pe urmatoarea.Sunt convins.

laurentiu196929.11.2007 23:41

Interesant articolul. De fapt, singura sansa ca Romania sa aiba 2 echipe la anul in CL este ca Steaua sa iasa ...pe locul 2! Oricare alta ar fi strivita in ultimul tur preliminar datorita coeficientilor.

Atunci...nu ne mai ramane decat Cupa. Oricum, atunci cand ai doar 4-5 jucatori de valoare, nu poti emite pretentii.

Ar fi o rusine sa ajunga CFR direct in grupele CL. Ei au adus numai 1 (UNU!!) punct din Europa! Prefer sa castige campionatul Urziceniul, macar acolo sunt Dan Petrescu si MM. Ei au mai bantuit prin Europa.

1uLy4Nn02.12.2007 12:24

sincer ma tem ca nici anul acesta nu o sa luam cupa :((..in halul in care joaca Steluta noastra urziceniul are toate sansele joi sa ne scoata din lupta...sa speram ca in restanta cu Gloria echipa sa sufere un miracol si sa revina la forma de altadata...altel ma tem sincer :(..nici Intertoto nu prindem :(( :steagcruce:

puiu mordasan02.12.2007 19:53
:steagcruce: Exact acelasi lucru il gandesc si eu,unde mai spunem si ca o eventuala castigare a trofeului ne da dreptul sa jucam in turul I in C2!!!