Nu c-aș fi sceptic, pesimist sau defetist. Suntem abia la jumãtatea drumului și de întâmplat se pot întâmpla multe. CFR Cluj, în ciuda fotbalului bun pe care-l joacã, se poate pierde. Ba chiar aș spune cã tocmai fiindca e vorba de ei (adicã de o echipã fãrã experiențã), existã șanse mai mari sã se piardã. ªi deci sã poatã fi ajunsã din urmã.
Neîncrederea mea vine din neîncrederea în lotul Stelei. Sincer vorbind, nu cred cã aceastã echipã poate câștiga acest campionat. Sã câștigi un titlu presupune, printre altele, constanțã. Eu nu-i vãd pe actualii jucãtori ai Stelei în stare sã batã în...sã zicem 12 din urmãtoarele 18 partide (câte au mai rãmas). Pur și simplu nu cred cã pot face așa ceva. În primul rând, pentru cã mulți n-au valoare. Dacã în trecut m-am mai amãgit, acum o recunosc: actualii jucãtori nu au valoare sã câștige majoritatea meciurilor rãmase. Asta și pentru cã valoarea e totuși o noțiune relativã! Valoarea de anul trecut, chiar dacã presupunem cã a rãmas aceeași, nu este aceeași cu valoarea de anul acesta. Pentru cã adversarele s-au schimbat. CFR e mai puternicã. Poli e mai organizatã și la rândul ei mai puternicã. Rapid e mai puternicã, deși mai dezorganizatã. Doar Dinamo e și slabã și dezorganizatã.
Cupa în schimb nu presupune constanțã. Ci atitudine. Steaua mai are nevoie de 3 meciuri ca sã ajungã în finalã. Urziceniul va fi primul hop, dupã care ar putea urma alte douã pânã la bãtãlia finalã. În astfel de meciuri, o echipã valoroasã, dar nu constantã (precum Steaua în acest an) poate triumfa. ªi va compensa lipsa de constanțã cu atitudinea. Cu determinarea. Cu conștientizarea șansei la singurul trofeu alternativ. În cupã, în meciuri irepetabile și care nu depind de soarta niciunui alt meci, sunt sigur cã am putea bate pe oricine.
Tocmai de aceea, întrucât sunt foarte sceptic cã ne vom bate la titlu (chiar și dupã victoria din Derby), sper din suflet cã Marius Lãcãtuș nu va comite aceeași greșealã ca predecesorii sãi (și mã refer în special la Protasov și Olãroiu) și cã le va explica elevilor sãi ce înseamnã un trofeu. Nu locul 2 pentru bani, ci Cupa, pentru glorie!
Hai Steaua! Hai bãieții! Hai Lãcã!
Ovidiu