Tradiționala înțelepciune româneascã spune cã "prostul pânã nu-i fudul, parcã nu e prost destul". Cât de bine se poate observa acest lucru la adversarii noștri din Capitalã, spurcații și țiganii (NU, atunci când îi spui cuiva "țigan" nu ești rasist. Rasist e el, deoarece dacã se simte jignit considerã respectiva etnie ca fiind inferioarã - n-am auzit pe nimeni care sã se plângã de discriminare când e numit "german" sau "francez")!
Adesea, în discuțiile dintre suporteri se ajunge la amplasamentul stadioanelor, motiv de mândrie sau rușine, dupã cum e cazul. Cei mai guralivi sunt (ce surprizã) câinii, cu ligheanul lor din fosta groapã de gunoi, situat acum în "buricul târgului". Se pare cã numai pãmântul de sub Parcul Sportiv Dinamo valoreazã peste 300.000.000 de euro, zona Floreasca " Dorobanți fiind la mare cãutare în ultima vreme. Așadar, noi ar trebui sã ne simțim complexați de faptul cã "ne bate porumbul în geam" la marginea cartierului Drumul Taberei.
Privitã din alt unghi însã, problema se pune altfel. De ce oare clubului Dinamo, înființat în 1948, i s-a fãcut stadion în termen de 3 ani într-o zonã atât de bunã pe când noi a trebuit sã așteptãm nu mai puțin de 27 de ani pentru a ne muta de pe Republicii în Ghencea? Pãi... deoarece noi nu eram clubul Miliției și al Securitãții. Niciodata de-a lungul istoriei, nu am beneficiat de protecția și condițiile avute de spurcați. Chiar și în 1974, stadionul nostru s-a construit cu bani "de semințe", deoarece soldații au fost puși sã care pãmântul necesar cu ranița. Atunci când ne uitãm din exterior la tribunele noastre amãrâte, trebuie sã ne aducem aminte de istoria militarã a Stelei și de greutãțile pe care le-am avut de îndurat pentru a ține pasul cu echipa aflatã sub protecția regimului.
Cum se întâmplã de obicei, se bagã în seamã și urmașii sclavilor (la propriu) din fostul sat Giulești-Þigãnia, care ne alintã cu numele de "echipa de la cimitir". În cazul lor, ajunge sã ne uitãm pe o hartã și sã constatãm cã stadionul Valentin Stãnescu se aflã semnificativ mai aproape de Cimitirul Calvin decât Stadionul Steaua de Cimitirul Ghencea. Dar ai oare cu cine sã te cerți?
Hai Steaua! Hai Armata!
greco