FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Despre stadioane

fcsteaua.ro17.11.2007 15:13

Tradiționala înțelepciune româneascã spune cã "prostul pânã nu-i fudul, parcã nu e prost destul". Cât de bine se poate observa acest lucru la adversarii noștri din Capitalã, spurcații și țiganii (NU, atunci când îi spui cuiva "țigan" nu ești rasist. Rasist e el, deoarece dacã se simte jignit considerã respectiva etnie ca fiind inferioarã - n-am auzit pe nimeni care sã se plângã de discriminare când e numit "german" sau "francez")!

Adesea, în discuțiile dintre suporteri se ajunge la amplasamentul stadioanelor, motiv de mândrie sau rușine, dupã cum e cazul. Cei mai guralivi sunt (ce surprizã) câinii, cu ligheanul lor din fosta groapã de gunoi, situat acum în "buricul târgului". Se pare cã numai pãmântul de sub Parcul Sportiv Dinamo valoreazã peste 300.000.000 de euro, zona Floreasca " Dorobanți fiind la mare cãutare în ultima vreme. Așadar, noi ar trebui sã ne simțim complexați de faptul cã "ne bate porumbul în geam" la marginea cartierului Drumul Taberei.

Privitã din alt unghi însã, problema se pune altfel. De ce oare clubului Dinamo, înființat în 1948, i s-a fãcut stadion în termen de 3 ani într-o zonã atât de bunã pe când noi a trebuit sã așteptãm nu mai puțin de 27 de ani pentru a ne muta de pe Republicii în Ghencea? Pãi... deoarece noi nu eram clubul Miliției și al Securitãții. Niciodata de-a lungul istoriei, nu am beneficiat de protecția și condițiile avute de spurcați. Chiar și în 1974, stadionul nostru s-a construit cu bani "de semințe", deoarece soldații au fost puși sã care pãmântul necesar cu ranița. Atunci când ne uitãm din exterior la tribunele noastre amãrâte, trebuie sã ne aducem aminte de istoria militarã a Stelei și de greutãțile pe care le-am avut de îndurat pentru a ține pasul cu echipa aflatã sub protecția regimului.

Cum se întâmplã de obicei, se bagã în seamã și urmașii sclavilor (la propriu) din fostul sat Giulești-Þigãnia, care ne alintã cu numele de "echipa de la cimitir". În cazul lor, ajunge sã ne uitãm pe o hartã și sã constatãm cã stadionul Valentin Stãnescu se aflã semnificativ mai aproape de Cimitirul Calvin decât Stadionul Steaua de Cimitirul Ghencea. Dar ai oare cu cine sã te cerți?

Hai Steaua! Hai Armata!

greco

CaTaLiNsm StElIsTu17.11.2007 15:40

Ce importanta are unde e situat stadionul sau de catre cine e facut,sau cum arata?!daca de pe el nu vin performante?!Geniile provin dintre cei cu posibilitati limitate,in speta cei saraci(material,nu spiritual),dar care la un momendat ajung undeva sus;asa si noi...cu putin am facul mult.

noname_fu17.11.2007 16:16

GRECO GRECO GRECO!

iov17.11.2007 18:24

So what? Nu te superi dar nu inteleg ...

crafft17.11.2007 18:44

stai putin ! care e problema daca e situat langa cimitire? cimitirele sunt locuri sacre unde absolut toti vom ajunge,mai ales ca langa noi se afla veritabili eroi militari,eu ma simt bine chiar intr-un cimitir,plus ca ni se spune pe buna dreptate groparii,la cati am ingropat in Ghencea

a doua problema,toate marile cluburi si-au construit stadioanele ,chiar,la o distanta apreciabila de oras nu numai de centru,pai la cyori ci catei se uita lumea din balcon,iar, la cat de dezolante arata blocurile comuniste, sigur, nu avem nevoie sa faca parte din peisajul stadionului,de ciory ,ce sa mai zic,stadionul vorbeste de la sine,dupa revolutie a construit Votcaroiu si cealalta peluza,din banii statului,prin anul 2000,parca,ministerul transporturilor a adus din nou modificari,sa nu uite ca pe stadionul lor scrie ministerul transporturilor,de mizeria din giulesti nu mai vorbesc.

in Ghencea e absolut revoltator drumul catre stadion,mijloacele de transport in comun nu prea mai circula,cand e meci,traficul sub orice critica,bine era daca se inventa bitumul prin inprejurimile intrarilor,"arhitectura impresionanta" pe poarta mare e jalnica,nu exista trotuar pe partea cu tramvaiele si astea arata chiar rau,deci au si ei de ce sa rada de noi sau mai bine zis de autoritati,cat despre ce spui tu,nu vad de ce sa rada,bafta

greco17.11.2007 19:11
stai putin ! care e problema daca e situat langa cimitire? cimitirele sunt locuri sacre unde absolut toti vom ajunge,mai ales ca langa noi se afla veritabili eroi militari,eu ma simt bine chiar intr-un cimitir,plus ca ni se spune pe buna dreptate groparii,la cati am ingropat in Ghencea

Eu n-am spus ca ar fi o rusine! Pur si simplu am demontat niste argumente care apar frecvent din partea celor care antipatizeaza clubul nostru. Ca e benefica sau nu proximitatea cimitirului, oricum ei sunt ultimii care ar trebui sa comenteze avand in vedere situatia stadionului lor. N-am dreptate?

yo_marius17.11.2007 19:12
So what? Nu te superi dar nu inteleg ...

exact...asta e vreun articol d-ala "la norma"??

cmt-steaua17.11.2007 19:50

Macar in Bucuresti se vine la stadion . Nu stau degeaba ( teoretic vorbind) .

Este important amplasamentul , dar este si mai important existenta stadioanelor decente, (vezi jumatatea de stadion de la Cluj) . Hai sa nu ziceti ca nu arata bine .... jumatatea . Singura problema acolo este ca, au strada langa stadion ...parca.

P.S.

Avem nevoie de stadioane acoperite !!! :steag_steaua_ro:

leoc98017.11.2007 20:58
Macar in Bucuresti se vine la stadion . Nu stau degeaba ( teoretic vorbind) .

Este important amplasamentul , dar este si mai important existenta stadioanelor decente, (vezi jumatatea de stadion de la Cluj) . Hai sa nu ziceti ca nu arata bine .... jumatatea . Singura problema acolo este ca, au strada langa stadion ...parca.

P.S.

Avem nevoie de stadioane acoperite !!! :steag_steaua_ro:

Si eu vreau sa vin la stadion si sa nu imi pese daca e arsita sau viscol si in timpul asta sa stau la adapost cu o bere in mana... Dar actualmente prefer sa stau ca la meciul cu  Villareal in ninsoare, sa ajung acasa om de zapada, dar sa vad .. chestia aia.. cum ii zice c-am uitat... aa.. dadada.. FOTBAL!

androsteaua18.11.2007 09:22

intotdeauna superiori!

amache18.11.2007 09:28
fular-campionii:steagcruce: mai oameni buni avem ce a mai frumoasa areana din tara sper ca Jiji sa l acopere :sad2: si primaru asta de doi lei sa puna mana sa faca ce a mai ramas de facut pe langa stadion FORTA Steaua forzateaua
laurentiu196918.11.2007 11:23

Trebuie sa adaugam si un fapt pozitiv. Asa cum sunte ele, bune, rele, fiecare echipa din Bucuresti are stadionul ei, ceea ce nu prea se intalneste prin multe locuri. Vedeti cazul Roma, Milano, ca sa nu mai vorbim ca pe templul fotbalului, Marcana, joaca 4 echipe!!!

Doresc sa comentez putin stadionul nostru. Nu inteleg, daca tot avem pretentii de CL, de ce nu avem si acces de CL, adica trotuare, asfalt in loc de pietris, lumina. Este o atmosfera gen "Lista lui Schindler" la intrarea in stadion. Inteleg ca nu e simplu sa se mareasca stadionul, dar putin asfalt si trei becuri ar putea sa puna si ei, nu?

Cel mai cochet stadion care l-am vazut este al lui FC Molde, din prima Liga norvegiana. Are 14 mii de locuri, acoperit, construit pe o peninsula, cu magazine, parcari, etc. A costat 80 mil dolari si a fost construit si donat de doi oameni de afaceri locali pentru cetatenii din Molde(sic!!). In unele locuri, oamenii fac, nu dau din gura ca pe la noi.

il_scorpio18.11.2007 12:23

Excelent articol! Intotdeauna superiori!!

elias_custura18.11.2007 14:31

Pai avem si noi sansa in meciul cu Dinamo sa ne dovedim caracterul de soldati!

cl65ene18.11.2007 14:32

Sincer, nu inteleg rostul acestui articol! Orice s-ar spune se vede de la o posta ca este scris asa ca sa fie ceva scris! Dar de la asta si pana la a acuza adversarii ca au stadion in centrul orasului este o mare prostie! Ce ma intereseaza pe mine unde este stadionul lor? Atata timp cat al nostru este mai bun, nu vad care este problema! Acum ar trebui ca adversarii nostri sa ne acuze ca noi avem stadion mai mare si mai frumos pentru ca am fost ajutati de ceausesti! Bai fratilor, scrieti doar daca aveti idei de articole adevarate nu pseudoidei ca acum. Este jenant sa apara asemenea tampenii pe site-ul acesta! HAI Steaua!