FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Aici si acum

fcsteaua.ro05.11.2007 13:04

Traim vremuri tulburi. Steaua noastra despre care vorbim adeseori ca este adevarata echipa nationala a Romaniei( si pe buna dreptate), impartaseste aceeasi soarta si aceeasi clipa cu tara pe care o reprezinta. Si aici nu ma refer strict la ceea ce s-a intamplat pe teren, deoarece au trecut vremurile cand o echipa era definita doar ce evenimentele de pe dreptunghiul verde.

Am pierdut cu Unirea Urziceni, Slavia Praga. Am pierdut cu Universitatea Cluj si Poli Timisoara. Am pierdut cu Sevilla si Arsenal. Nu conteaza rezultatul din teren. Conteaza cel din afara lui. Indiferent de actiunile jucatorilor care au imbracat tricoul ros-albastru, a fost cineva/ ceva care a influentat infinit mai mult deznodamantul acestor meciuri. Cred ca stiti la cine ma refer. Asemeni lui, oameni care nu ne reprezinta( niste tigani imputiti) isi bat joc de imaginea unei tari intregi. Asemeni Stelei, pentru a carei imagine si glorie au transpirat atatia sute de oameni extraordinari si care este acum la pamant datorita unui om care nu ne reprezinta si nu are nimic in comun cu valorile noastre, am ajuns sa vedem acelasi lucru la nivelul unei intregi tari.

Degeaba se chinuie Laca, Hagi, Pedrazzini si cine mai vrem noi, ei nu vor putea repara nimic atata vreme cat langa ei "lucreaza" acest sinistru personaj. Ce sa faca Lacatus cu jucatori adusi doar ca recompensa pentru niste meciuri trucate? Ce sa faca Lacatus cu jucatori care au fost adusi fara sa se stie daca se vor integra vreodata in mentalul colectiv al unei echipe care a castigat campionatul si a jucat semifinala de Cupa UEFA? Ce poate sa faca orice antrenor onest cu niste jucatori care stiu ca nu conteaza cum se antreneaza, ca tot x joaca in locul sau, doar pentru ca e favoritul cuiva?

Multa vreme n-am stiut despre ce sa scriu astazi, poate ca pana la urma a iesit un articol prost.Nu stiu. Dar traim clipe in care ar trebui sa trezeasca noi ceva. Sa trezeasca orgoliul de a fi romani si stelisti. Sa trezeasca furia impotriva celor care isi bat joc de valorile noastre, indiferent ca sunt tiganii din cauza carora suferim ca natiune, fie ca este un parvenit cu multi bani care ne calca in picioare clubul. Eu nu unul nu mai suport. Plecati!

Mihai Somanescu

elias_custura05.11.2007 13:16

Nu mai stiu ce sa cred dar oricum ce sa intampla nu e deloc bun cu toate aranjarile astea cu toate interventiile ce nu-si au locul.Toate duc la o dezmembrare (distrugere) a clubului Steaua si asta spre dezamagirea noastra. Insa mai este un aspect: aproape toti antrenorii care au venit la Steaua de inainte de Walter si-au facut o impresie proasta (cu exceptia lui Oli) si mi se pare mie dar chiar si jucatorii nu mai au aceiasi incredere ca vor castiga meciul; joaca cu o frica evidenta ce nu duce laaproape nici un rezultata bun! Din pacate datorita la unii...........

84ava05.11.2007 13:35

Trebuie sa intelegem ca ce este acum nu are nici o legatura cu Steaua,asta nu e echipa mea pentru care obisnuiam sa strabat sute de km,astia nu sunt jucatorii pe care ii aveam pe perete in fiecare camera si ii idolatrizam.Nush,traiesc un sentiment ciudat,unul dureros de parca ceva nu mai e la locul lui...Mai grav e ca nu stiu ce sa facem,de fapt mai cred ca inca nu s-a facut nimic concret,ne e frica sa il injuram tot meciul.Ok,nu putem sa intram cu bannere sa tipam fratilor sa tipam 90 de min sa il facem sa se simta ca "acasa" da degeaba vb noi aici cand pe stadion intra "simpatizanti" ai ciobanului care mereu or sa gaseasca motiv sa ne huiduie pe noi sub pretextul ca suntem golani huligani smad...Trist..

il_scorpio05.11.2007 13:43

Traim intr-adevar o perioada foarte trista. Avem jucatori foarte slabi in echipa de care ar trebui sa scapam negresit. Totusi ma gandesc ca Steaua a mai avut perioade si mai urate( daca exceptam "fenomenul" Becali) si si-a revenit. Si rivalii de la Dinamo au trecut prin perioade mai negre si si-au revenit.

Partea proasta e ca nu se zareste luminita de la capatul tunelului, pentru ca Becali nu doreste cu adevarat binele echipei ci doar voturi si popularitate. Ceilalti conducatori de club asa cum sunt ei inconstienti, tampiti, inculti doresc binele echipelor lor.......

Sper din tot sufletul sa vina Ienei care pe langa faptul ca are o filozofie despre fotbal incredibila, i-ar mai atenua din tampenie ciobanului.

AndyQ05.11.2007 13:51

Un articol nervos. Poate e ceea ce ne trebuie... nervi, ura si antipatie. Toate la adresa lui Becali. Oricum nu cred ca rezolvma mare lucru fara o "revolutie" in domeniu. Care ar fi raspunsul la problema Stelei, pentru ca motivul problemei il cunoastem. Cred ca nimeni nu ne poate da o solutie fericita la ceea ce ne arde pe noi.

In acelasi timp plecarea lui Becali pare greu de realizat, daca nu imposibila. Si oarasi o sa apara copiii cu idei de genu` "punem mana de la mana si angajam un asasin platit", sau alte povesti Sci-Fi.

Oare cat o sa mai vorbim pe subiectul asta? Sa ne gandim la ceva utopic: Becali ar baga bani multi in echipa, in iarna. S-ar face o restructurare a lotului, ar veni fotbalisti profesionisti nu sportivi cu caracter fotbalistic, am avea o echipa compacta, capabila sa se bata dela egal la egal cu toata lumea. Becali n-ai mai aparea asa mult in public si ar sta cuminte la locul lui. Oare o sa-l mai injuram? Eu cred ca nu, dar in acelasi timp, dupa cum spuneam mai sus, sa speri la asa ceva inseamna sa fi bolnab rau la cap, sa ti-l imaginezi pe Becali capabil de astfel de lucruri...

laurentiu196905.11.2007 14:14

Orice echipa are perioade mai bune si perioade de criza. De-a lungul timpului am avut si noroc si ghinion. Dupa meciul cu Dinamo (2-4) din primavara, ii povesteam unui coleg ca Munteanu si Danciulescu nu vor mai prinde asemenea suturi in viata asta. Am pierdut la Cluj cu gol din foarfeca, la Timisoara, noi bara din 5m, ei gol din foarfeca. Nu trebuie sa dramatizam, trebuie sa analizam problemele care ne determina sa avem un joc previzibil.

Principala problema este mijlocul terenului, care nu construieste, care nu ofera mingi de gol pentru atacanti. Pun pariu ca daca maine Steaua il ia pe Van Nistelroy, randamentul ar fi acelasi.

Pe vremuri, Lacatus, Tudorel Stoica, Balan si Boloni ii ofereau lui Piti 7-10 mingi de gol, el rata vreo 80%, dar tot inscria pana la urma. La fel si Balint. Se verticaliza, se schimbau partile, mingea ajungea repede la atacanti.

Revin la parerea mea ca s-a gresit cu indepartarea lui Elton. A fost singurul mijlocas cu posibilitati reale de constructie din ultimii ani.

Singura noastra sansa in sezonul acesta este sa-l sprijinim pe Laca neconditionat. Macar acum atacam, avem mai multe ocazii intr-un meci decat toata epoca Oli si Hagi la un loc. In timp se va cristaliza si echipa. Sper sa prindem locul 3 in CL si 2 in campionat. Ar fi o performanta excelenta...in conditiile actuale.

puiu mordasan05.11.2007 14:43
:steagcruce: Foarte frumos articol. Felicitari!!! Totusi cred c-ar mai fi de spus faptul ca suntem la sfarsitul unui ciclu pe care tot vrem sa-l resuscitam! Ar fi cazul sa multumim generatiei lui Dica si Goian,pentru semifinala UEFA, sa tragem linie si s-o luam de la capat cu alta generatie flamanda de rezultate!!! Este clar ca avem o echipa blazata,fara orizont si determinare dar acest lucru se intampla in viata fiecarei echipe de la noi sau de aiurea! Nu trebuie sa dramatizam lucrurile ci trebuie sa fim alaturi de cei cu foame de performanta. Daca vom sti sa gestionam corect criza actuala,vom avea din nou un ciclu de 3-4 ani de performante! FORZA Steaua!!!
agu05.11.2007 15:06

Nu poti sa joci nici macar in Liga 1 cu lotul acesta de jucatori ! Sunt echipe care s-au intarit considerabil ( vezi CFR-ul , Timisoara , Urziceniul , chiar si Dinamo ) . Lotul Stelei e foarte subtire si plin de jucatori mediocri , tocmai buni de mijlocul clasamentului !

Nu mai vezi un dribling la Steaua ( ce facea Elton era magie ) , o centrare buna ( a la Florentin Dumitru ) , un sut pe poarta din afara careului , trei - patru pase legate la firul ierbii ... Ce mai - un joc urat , fara spectaculozitate , fara goluri , fara rezultate !

P.S. Gigele , lasa antrenorii sa-si faca treaba ! Nu mai premia jucatorii la infrangere cu ceasuri de aur ci fa ca Borcea : ,, pana nu ajungeti pe locul 2 , aveti salariile blocate ! Vezi ? Asta DA ,,stimulare '' !

Stanici05.11.2007 15:53

Articol 100% conform cu parerile mele - doar ca eu nu ma pricep sa exprim ceea ce gandesc (atunci cand gandesc) :).

roman66605.11.2007 16:02

Romanul nu are orgouliu !!!

Harald05.11.2007 16:37

eu tocmai de aceea ma intreb: unde este orgoliul lui Marius ?

De ce a venit acum la Steaua ? cand este patron cine este...

Eu unul nu ma asteptam sa vina antrenor Marius.

Singura solutie cred ca sunt suporterii care nu ar mai trebui sa vina la meciuri, sa vada ciobanul cat de mult il sustinem.

Stateam si ma gandeam zilele astea ca il doare pe el undeva de mesaje gen:

"Noi venim pentru culori, nu pentru conducatori"

El cand vede atata lume la stadion isi freaca mainile ca intra bani la club si ca isi face imagine in continuare. El profita de faptul ca noi, suporterii, nu suntem uniti

RedStar05.11.2007 16:39
Singura noastra sansa in sezonul acesta este sa-l sprijinim pe Laca neconditionat. Macar acum atacam, avem mai multe ocazii intr-un meci decat toata epoca Oli si Hagi la un loc. In timp se va cristaliza si echipa. Sper sa prindem locul 3 in CL si 2 in campionat. Ar fi o performanta excelenta...in conditiile actuale.

In returul sezonul trecut Steaua a dat 27 de goluri fara Dica in teren. Lasa prostiile astea ca nu atacam in epoca Oli si ca nu aveam ocazii. Degeaba ai ocazii daca nu inscrii. Degeaba se duc toti in atac daca nu exista o schema inteligenta. Deosebirea dintre Oli si restul antrenorilor e ca el nu punea mare accent pe trasul la poarta. Erau de ajuns doua scheme facute bine si venea si golul, nu era nevoie de multe ocazii.

androsteaua05.11.2007 17:13

Steaua a cazut in groapa sapata de Gigi Becali! e pacat pentru ca un simbol al Romaniei se stinge incet! eu nu am mai vazut de mult dorinta in jocul Stelei.parca sunt niste legume sau roboti care intra pe teren isi iau banii si daca mai si castiga e bine. nu exista dorinta,factorul principal care ne-a adus cupa campionilor! e pacat,dar Steaua noastra se stinge....

crafft05.11.2007 17:15

bine punctat

p.s.- nu o mai dati cu"fiecare echipa are si perioade grele",tocmai s-a pus accent pe acest aspect,nu asta ne doare,nu rezultatele.

Joint05.11.2007 17:22

eu cred ca nu-i putem reprosa nimic lui Laca pentru ce s-a intamplat aseara. Eventual faptul ca l-a bagat in echipa pe sifonierul Iacob. De fapt, pentru ca il include in lot. In rest, echipa a atacat cum nu a mai facut-o de prea multe ori in trecutul nu foarte indepartat. S-a vazut o idee de joc ofensiv, organizat, cu tentative de pase rapide. Numai ca daca materialul e prost, nu poti sa ceri vreun super rezultat. Cu cine sa faci echipa si sa ai rezultate? Cu ciordel Nicolita ? Cu Ov. Petre, Iacob, Lovin, zaharia, Marin, surdu? Ce antrenor din lume ar putea sa scoata ceva din caricaturile astea? Ca sa nu mai zic de domnul Goe. Multumim frumos, a facut o treaba extraordinara la Steaua, dar gata. E timpul pentru ramas-bun. Se vede ca nu mai are nici un chef de noi. Si nici noi de el. In afara urcarilor in atac, e franjuri in aparare. Nu cred ca este vreun meci in care sa nu-si fenteze colegii din aparare. Omul vrea sa plece la un club de afara, a si recunoscut-o si ne si arata meci de meci.

Deci cred ca Mihai are dreptate. Vina pentru toate gioarsele ajunse la Steaua nu-i apartine decat lui rahat- imparat, cu criteriile lui ieftine si demente de a face transferuri. Iar pe Laca, sa-l lasam in pace ca face treaba buna. Nu are cu cine, asta e altceva.

Living_Dead_Stripper05.11.2007 18:25

Declinul si distrugerea a inceput in clipa cand Oleg Protasov a plecat !

Poate avea omu' chef de duca la el acasa, dar si ciobangutanu' avea chef sa-l aduca antrenor pe omu' - catastrofa, prostia intruchipata, amantul ghinionului, numitul Olaroiu ! Asta ne-a ingropat pentru cativa ani buni de acum inainte,ani in care vom fi nevoiti sa ascultam in Ghencea hauliturile militienilor Garcea de la spitalu' de urgenta ori chicotelile butoiului de osanza si rahat din republica banat, numitul Jabba de TimiCioara...

Pe cioban il doare la basca, s-a impacat cu neamurile, e miliardar in euro, poate ca va renunta la Steaua dupa 2009 cand isi va da seama ca nu boboru' pune presedintele de tara,dar dezastrul nostru, al suporterilor care iubim si suferim pentru aceasta echipa va ramane. Si atunci va trebui ca totul sa fie construit de la zero...

DACA se va mai reconstrui...

RaDoooI05.11.2007 18:35

In legatura cu articolul:

Tiganii nu sunt toti criminali, hoti etc. Nu mai generaliza, asa cum fac italienii cu noi. Nu ca as fi tigan sau alte lucruri pe care le poti gandi impotriva mea. Ci pentru ca aceleasi greseli le facem si noi pe care le fac italienii. Cunosc milogi (nu multi intr-adevar) care muncesc in continuu fara sa fure, omoare etc.

Banel o fi el paralel cu fotbalul dar sa nu uitam ca e tigan, si mi se pare cel mai de bun simt jucator de la Steaua. Pana acuma nu a aparut in public cu "fetite" din playoby sau cu un maibach mai tare ca a lu Jiji.

Joint05.11.2007 19:00
Banel o fi el paralel cu fotbalul dar sa nu uitam ca e tigan, si mi se pare cel mai de bun simt jucator de la Steaua. Pana acuma nu a aparut in public cu "fetite" din playoby sau cu un maibach mai tare ca a lu Jiji.

...asta in masura in care il poti numi pe Banel "fotbalist". Si cred ca e destul de greu, poate imposibil, sa-l vezi pe balaoaches cu vreun "iepuras" la brat.

DelPiero1005.11.2007 19:51

Este prima,de cand sunt pe acest site,cand un sondaj este negativ(vezi actualul sondaj cu sansele noastre in meciul cu Sevilla)!Pana si speranta a murit pentru noi!La Steaua,jucatorii de valoare au devenit o rara avis,iar cei pe care-i avem totusi de valoare ori se gandesc sa plece,ori sunt la Bologna!Avem o conducere administrativa(Ilie&Argaseala) incompetenta si limbistica(nu e nici o greseala,asa am vrut sa scriu)!Si-n primul rand,marea problema a noastra este si va ramane in continuare ciobanul imputit ce conduce Steaua!Nu-s vremuri tulburi dragi stelisti,e ceva mult mai grav!Sunt vremuri de restriste,dramatice pentru clubul nostru drag,un club care se afla in prizoneriat!Si-n timp ce noi ne lamentam pe net,gandindu-ne(si atat) ce sa facem,acest club dispareincetisor,cu fiecare zi ce trece...

redblue7106.11.2007 20:54
Este prima,de cand sunt pe acest site,cand un sondaj este negativ(vezi actualul sondaj cu sansele noastre in meciul cu Sevilla)!Pana si speranta a murit pentru noi!La Steaua,jucatorii de valoare au devenit o rara avis,iar cei pe care-i avem totusi de valoare ori se gandesc sa plece,ori sunt la Bologna!Avem o conducere administrativa(Ilie&Argaseala) incompetenta si limbistica(nu e nici o greseala,asa am vrut sa scriu)!Si-n primul rand,marea problema a noastra este si va ramane in continuare ciobanul imputit ce conduce Steaua!Nu-s vremuri tulburi dragi stelisti,e ceva mult mai grav!Sunt vremuri de restriste,dramatice pentru clubul nostru drag,un club care se afla in prizoneriat!Si-n timp ce noi ne lamentam pe net,gandindu-ne(si atat) ce sa facem,acest club dispareincetisor,cu fiecare zi ce trece...

Cineva zicea sa nu mai mergem la meciuri, ca il imbogatim pe ciobi. Fals! Cum bine ziceai, ne cam ducem in jos rau de tot, dar pasivitatea si capul in pamant sau protestele prin absenta nu vor face decat sa adanceasca rana! Cred ca 25000 strigand impotriva lui ciobi, meci de meci, ar avea un impact mult mai mare decat absenteismul folosit ca mod de a protesta!

Oricum am inteles ca maine nu o sa fie mai mult de 10-12000 iar ciobi o sa o dea pe jucatori ca daca nu au jucat bine anul asta lumea nu mai vina. Sa nu mai vii la meciuri nu e un protest ci o greseala pentru ca inseamna ca noi care reprezentam cu adevarat Steaua cedam deliberat lupta pentru un lucru sfant pentru fiecare din noi! PACAT.....

DexOne06.11.2007 22:09

eu unu zic ca articolul e unul f bun...chiar dak u nu esti de aceiasi parere..si e simplu raspunsul...

Doar pentru ca plecam capul...doar pentru ca ne punem o masca sa nu fim vb nu shu cum de altul..zici ca te-ai saturat..bun...si yo sa satul nu numai de tiganii care ne fac ras (respect pentru cei care isi vad de treaba)..nu numai ca is satul de il grande voievode...dar in general cu noi cei de rand...fie ca esti stelist..sau un simplu roman...

dar dak maine iese unul ca tine sau ca mine sa tipe sus in piata revolutiei ca unii au murit sa ne fie bine tot noua...yo zic ca ar fi luat de nebun si s-ar rade de el...deci singurii vinovati suntem tot noi...tacem si inghite.... Romania Trezestete nu e doar o melodie sa o pui la 6 dim dupa un bairam hardcore..e hip hop e un mesaj..unul f bun...

dar incep sa deviez si e doar un site al suporterilor...

Forzza Steaua

Kappon07.11.2007 12:01

Gigi Becali a iesit la atac! Arbitrii! Ca pe vremea lui Meme! Asta este marea problema a Stelei! Toate sunt rezolvate, numai asta, nu.

Au urlat recent in lacrimi si rapidistii, dupa meciul cu CFR Cluj, dar acum tac milc dupa ce au fost ajutati de arbitru contra Unirii.

Cu antrenorii, Becali crede ca a "rezolvat-o". Am spus-o de mult ori, un antrenor oricat ar fi de bun nu poate face din taraf orhestra simfonica, pastrind termenii in domeniul fotbalului. Mai mult, Laca, nu este un antrenor consacrat care sa se fi spalat pina acum in mari succese. La Brasov, la Arad, si cam atit. In meciul de la Timisoara nu mi s-a parut sa fi facut vreo schema data naibii. Nu vad ce au cautat Iacob si Surdu pe teren?! Au fost si alti jucatori "in plus", dar asta e, lotul e cam slabutz.

Golanul miliardar trebuie sa fie constient ca aducerea unor jucatori de valoare este prima urgenta a Stelei. Ca antrenor, nu vad pe altul decit Dan Petrescu, dintre cei autohtoni. Este antrenorul momentului.

Protasov a fost mai mare decit l-am crezut la momentul respectiv. Sub bagheta lui au fost totusi unele probleme, dar oricum, ne uitam inapoi cu durere, echipa mergea binisor. Cred ca golanul miliardar a avut ceva cu plecarea lui Protasov.

Diseara vom trai un alt moment al adevarului. Doamne ajuta, dar arata rau.