Traim vremuri tulburi. Steaua noastra despre care vorbim adeseori ca este adevarata echipa nationala a Romaniei( si pe buna dreptate), impartaseste aceeasi soarta si aceeasi clipa cu tara pe care o reprezinta. Si aici nu ma refer strict la ceea ce s-a intamplat pe teren, deoarece au trecut vremurile cand o echipa era definita doar ce evenimentele de pe dreptunghiul verde.
Am pierdut cu Unirea Urziceni, Slavia Praga. Am pierdut cu Universitatea Cluj si Poli Timisoara. Am pierdut cu Sevilla si Arsenal. Nu conteaza rezultatul din teren. Conteaza cel din afara lui. Indiferent de actiunile jucatorilor care au imbracat tricoul ros-albastru, a fost cineva/ ceva care a influentat infinit mai mult deznodamantul acestor meciuri. Cred ca stiti la cine ma refer. Asemeni lui, oameni care nu ne reprezinta( niste tigani imputiti) isi bat joc de imaginea unei tari intregi. Asemeni Stelei, pentru a carei imagine si glorie au transpirat atatia sute de oameni extraordinari si care este acum la pamant datorita unui om care nu ne reprezinta si nu are nimic in comun cu valorile noastre, am ajuns sa vedem acelasi lucru la nivelul unei intregi tari.
Degeaba se chinuie Laca, Hagi, Pedrazzini si cine mai vrem noi, ei nu vor putea repara nimic atata vreme cat langa ei "lucreaza" acest sinistru personaj. Ce sa faca Lacatus cu jucatori adusi doar ca recompensa pentru niste meciuri trucate? Ce sa faca Lacatus cu jucatori care au fost adusi fara sa se stie daca se vor integra vreodata in mentalul colectiv al unei echipe care a castigat campionatul si a jucat semifinala de Cupa UEFA? Ce poate sa faca orice antrenor onest cu niste jucatori care stiu ca nu conteaza cum se antreneaza, ca tot x joaca in locul sau, doar pentru ca e favoritul cuiva?
Multa vreme n-am stiut despre ce sa scriu astazi, poate ca pana la urma a iesit un articol prost.Nu stiu. Dar traim clipe in care ar trebui sa trezeasca noi ceva. Sa trezeasca orgoliul de a fi romani si stelisti. Sa trezeasca furia impotriva celor care isi bat joc de valorile noastre, indiferent ca sunt tiganii din cauza carora suferim ca natiune, fie ca este un parvenit cu multi bani care ne calca in picioare clubul. Eu nu unul nu mai suport. Plecati!
Mihai Somanescu